|  2016-01-03, 11:11 | #2 | 
	| Zakorzenienie 

| 

Dot.: Laminowanie włosów żelatyną + olaplex

Ja bym sobie darowała. Skoro taniutka Ziaja daje radę, po co zużywać coś na tyle drogiego jak Olaplex. Lepiej wykorzystaj go tak jak się powinno to robić. Z żelatyną też nie przesadzaj, nie lamunuj włosów co mycie, proteiny lepiej dawać na wlosy co kilka myć. Także miałam kiedyś rozjasnianie włosy. U mnie sprawdzało się: dużo emolietnów (oleje), trochę nawilżaczy, malutko protein.Cytat: 

| 
					Napisane przez olsza_o  Hej wszystkim    Jestem tu kompletnie nowa, więc proszę o wyrozumiałość, jeśli zrobię coś niezgodnego z ogólnie tu przyjętymi zasadami    
Dzisiaj laminowałam włosy żelatyną. Efekty są naprawdę zadowalające, zwłaszcza, że mam włosy zniszczone rozjaśnianiem sprzed roku i do tej pory ciężko mi je przywrócić do dobrego stanu. Po laminowaniu włosy wyglądają zdrowo, są miękkie, bardzo delikatne, lejące, lśnią na całej powierzchni. Do mieszanki wody z żelatyną dodałam odżywki do włosów łamliwych firmy Ziaja. Jako że jestem kompletnie zielona jeśli chodzi o zachowanie proporcji między proteinowaniem, nawadnianiem i olejowaniem włosów, mam do was pytanie. Czy dobrym pomysłem jest dodanie do mieszanki wody z żelatyną Olaplexu 3 zamiast zwykłej odżywki? Czy to nie będzie dla włosów zbyt obciążające?

Liczę na waszą pomoc, jestem otwarta na każdą odpowiedź   |  | 
	|     |   |