Maski do włosów - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-07-04, 17:45   #1
dzasta944
Raczkowanie

Maski do włosów

Hej!
Chciałabym się zapytać, jak rzeczywiście stosować maski do włosów. Na wielu opakowaniach masek do włosów jest, aby stosować je po umyciu włosów. Jednak często w internecie można przeczytać, by nakładać je przed myciem. Które zalecenie jest lepszym rozwiązaniem?
I czy można stosować maskę wraz z każdym myciem włosów? Np., jeżeli ktoś myje codziennie włosy (szybko się przetłuszczają i nic na to nie pomaga) i chciałby codziennie jej używać.. Oczywiście, nie używając codziennie tej samej maski. Mając 2-3 rodzaje masek (każda pasująca do swojego typu włosów) i stosując codziennie innej.
dzasta944 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-04, 18:19   #2
MissChievousTess
Zakorzenienie

Dot.: Maski do włosów

Jak chcesz to używaj maski po każdym myciu. Najwyżej włosy będą się szybciej przetłuszczać. Ja robię jedno mycie i potem nakładam maskę na mokre włosy i myję ponownie po jej zmyciu.

---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

Przed myciem na włosach masz brud, który oblepia włos i utrudnia działanie maski, więc lepiej ten brud zmyć przed jej nałożeniem i tyle.
Stary 2014-07-04, 19:50   #3
201607111040
Konto usunięte

Nakładanie maski przed sprawia że włosy sa mniej obciążone. Maske nakladaj od brody. Ja bym odradzała maskę codziennie. Proponowałabym 2-3 tydz, a w inne dni odżywka.
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-04, 20:03   #4
piniata
Rozeznanie

wszystko zalezy od potrzeb twoich wlosow czasem trzeba co kazde mycie a czasem wystarczy raz w tygodniu.maska nalozona przed myciem TYLKO od polowy do koncowek zabezpiecza je i tyle.ja zawsze myje szamponem a maske nakladam na sam koniec pod czepek na 15-20 min i zmywam chlodna woda.
piniata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-05, 00:22   #5
dzasta944
Raczkowanie

Dzięki za odpowiedzi
Właśnie chciałam mocno zregenerować swoje włosy, temu pomyślałam o tymczasowym używaniu maski co każde mycie. Już po dwóch razach zauważyłam trochę poprawy, temu się spytałam, czy tymczasowo mogę robić to dalej
I będę pamiętała, by nakładać ją zawsze od połowy długości !
dzasta944 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-06, 14:25   #6
pseudofeministka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzasta944 Pokaż wiadomość
Dzięki za odpowiedzi
Właśnie chciałam mocno zregenerować swoje włosy, temu pomyślałam o tymczasowym używaniu maski co każde mycie. Już po dwóch razach zauważyłam trochę poprawy, temu się spytałam, czy tymczasowo mogę robić to dalej
W przypadu masek "mniej znaczy wiecej". Oczywiscie tak jak zostalo napisane wszystko zalezy od potrzeb Twoich wlosow. Ja jak uzywalam maske zbyt czesto tj. 3 razy w tygodniu to mialam obciazone wlosy, szybko mi sie przetuszczaly i ogolnie nic specjalnego. Teraz uzywam 2 maksymalnie (o ile nie nakladam oleju) i jest ok.

Dokładka: Perfumy, minerały, podkłady, hybrydy, kosmetyki do włosów:Jantar, Anwen, Oleje.

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=795843
pseudofeministka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-09, 10:05   #7
Tessa85
Przyczajenie

Ja stosowałam kiedyś maskę z VAX, dała całkiem zadowalające efekty.
Tessa85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-09, 12:28   #8
dori7
Zadomowienie

Cytat:
Hej!
Chciałabym się zapytać, jak rzeczywiście stosować maski do włosów. Na wielu opakowaniach masek do włosów jest, aby stosować je po umyciu włosów. Jednak często w internecie można przeczytać, by nakładać je przed myciem. Które zalecenie jest lepszym rozwiązaniem?
I czy można stosować maskę wraz z każdym myciem włosów? Np., jeżeli ktoś myje codziennie włosy (szybko się przetłuszczają i nic na to nie pomaga) i chciałby codziennie jej używać.. Oczywiście, nie używając codziennie tej samej maski. Mając 2-3 rodzaje masek (każda pasująca do swojego typu włosów) i stosując codziennie innej.
Ja myję włosy codziennie, maski używam 2-3 razy w tygodniu, częściej nie dałabym rady - myję włosy rano i zwyczajnie brakuje mi tej pół godziny więcej. Maski stosuję zazwyczaj po myciu włosów, pod foliókę i ręcznik. Metodą prób i błędów doszłam do tego, które mogę stosować od skóry głowy, bo nie powodują przyklapu i przetłuszczu (np. aloesowa z Natury), a które tylko od ucha w dół (np. dziś używałam maski 8 w 1 Eveline, ona jest dość ciężka i moje włosy wieczorem wyglądałyby już dość strasznie).

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Cytat:
Dzięki za odpowiedzi
Jak masz czas i chęci, to olejuj włosy codziennie na noc. Jestem po 4 miesiącach prawie codziennego olejowania i rezultaty są kosmiczne Oczywiście z kilkoma wtopami po drodze, np. olejek kokosowy, po którym miałam na głowie efekt pioruna, ale generalnie jest świetnie, w życiu nie miałam tak ładnych włosów
Stary 2014-07-30, 18:03   #9
Blue Jeans
Raczkowanie

Ja również polecam olejowanie na noc. Maskę polecam przed myciem, nałożoną na olej.
Ja tak robię, bo mam problem z oklapem i przetłuszczaniem.
Włosy myję codziennie rano, prostuję i regularnie rozjaśniam, a włosy zdrowe i błyszczące. Kiedyś miałam spalone siano, bo moje dbanie ograniczało się do odżywki po myciu. Ścięłam to siano i zaczęłam dbać o włosy.
Codziennie na noc olej, rano na to nakładam maskę (trzymam tyle ile mi czas pozwala) i myję włosy szamponem ziołowym, nakładam leciutką odżywkę, spłukuję i tyle. Na końcówki kropelka olejku. Mimo rozjaśniania i codziennego prostowania włosy są zdrowe, nie kruszą się.
Blue Jeans jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-04, 11:20   #10
Kalineczka2289
Raczkowanie

Ja najczęściej używam masek w weekend, kiedy faktycznie mam czas zawinąć na głowę reklamówkę i ręcznik (dziwnie to wygląda, ale widać lepsze efekty kosmetyków). W moim przypadku zbyt częste stosowanie maski przyspiesza przetłuszczanie się włosów niestety. Polecam też olejowanie, jak na razie próbowałam tego sposobu z olejem lnianym tłoczonym na zimno i efekt był fajny. Dobrze sprawdziły się maski biovaxa i mythos. Najgorzej, jak do tej pory zareagowałam na kosmetyki z arganem (zakupiony w rossmanie na promocji jakiejś) Bioelixire, Argan Oil, Volumizing Shampoo dostałam takiej reakcji uczuleniowej w połączeniu z wysypem łupieżu, że myślałam już o wizycie u dermatologa. Omijam teraz szerokim łukiem.
Kalineczka2289 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości