|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
Ideologia gender-nie nie nie!!!
Dla tych osób co nie wiedzą nic na ten temat
http://wpolityce.pl/wydarzenia/63106...-przeciwstawic http://www.fronda.pl/a/jak-bronic-na...der,31280.html JA JESTEM PRZECIW |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ideologia gender-nie nie nie!!!
Ale przeciw konkretnie czemu jesteś, bo nie chce mi się czytać wynurzeń z frondy?
Ja natomiast jestem przeciwko nauczaniu religii katolickiej w publicznych szkołach, jak już tak o ideologiach wątek. Edytowane przez _vixen_ Czas edycji: 2013-11-15 o 08:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
Np to, że według programu genderystów w ich podręcznikach zakazane są takie słowa, jak: „matka”, „ojciec”.
Promuje seks bez zasad. Dzieci w przedszkolach uczą się jak zakładać prezerwatywy itd itp Przykładem jest także to, że jak danego dnia stwierdzisz, że Twoja córka będzie chłopcem to wszyscy muszą to w przedszkolu zaakceptować ( w przedszkolu genderystów), które już są w Polsce. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Na Intymnym kiedyś był taki wątek, nie wiem, na ile to była prowokacja, bo nie doczytałam do końca.
Moje zdanie: o ile jestem przeciwna wtłaczaniu dzieci w stereotypy, tj. mama sprząta, gotuje, pierze -> córka sprząta, gotuje, pierze (nie w sensie, że ma tego nie robić, ale uczyć, że facet równie dobrze potrafi te obowiązki wykonać; a że się tak nie działo/dzieje - wystarczy spojrzeć na rzeczonym Intymnym na ilość wątków, że TŻci to syfiarze, którzy nie potrafią po sobie nawet skarpetek posprzątać), o tyle genderyzm uważam za zarazę XXI wieku, momentami wręcz chorą ideologię, która właściwie wszystkie założenia realizuje "dla zasady", a nie dla uszczęśliwienia kogokolwiek. Wystarczy zdrowe podejście do spraw płci, seksualności, itd. - zresztą nie znam wielu osób, które miałyby z tym problem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takie coś znalazłam: http://www.wiocha.pl/1023925,Ksiazka...olakow#comform Edytowane przez _vixen_ Czas edycji: 2013-11-15 o 10:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Ale to już było...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Zdecydowanie jestem na NIE stwierdzeniu, że istnieje coś takiego jak ideologia gender, bo nie istnieje. Twierdzenie przeciwne oznacza, że dana osoba nie wie, o czym mówi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
BAN stały
|
Nie wiem dokładnie gdzie są... Wiem, że można otworzyć takie przedszkole z dofinansowaniem z Unii.
---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Sorki powinnam napisać, że mogą otworzyć się, a nie że już istnieją... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jestem przeciwna wtłaczaniu ludzi,czy to dorosłych czy dzieci w sztywne ,wymyślone przez innych ramy,czy to dotyczy udawania ze nie ma płci czy podziału ról na damskie i męskie.Jestem również przeciwna wprowadzaniu jakiejkolwiek ideologii do publicznych placówek (szkół,przedszkoli),czy to dotyczy religii,czy genderyzmu. Od tego jest dom.
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety, świat się zmienia czy nam się podoba czy nie, i zamiast wychowywać dziecko w zamkniętym hermetycznym środowisku, warto mu pokazać, że istnieją także inne modele życia, rodziny. Dla mnie większym problemem jest religia w szkołach, bo może prowadzić do stygmatyzacji dzieci z rodzin inaczej wierzących czy w ogóle nie wierzących. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
jestę wieszczę
|
Ja jestem przeciwna wtłaczaniu dzieci w stereotypy i ogromnie mnie wkurza, jak robią to znane mi mamusie. Gender czy nie, dziecko ma prawo być tym kim chce, bawić się czym chce, a nie, że ktoś mu na siłę mopa różowego w prawicę wciska, no bo dziewczynką jesteś.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja się bardziej boję o te wierzące, co tam im do głowy kładą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A może by tak podążać ZA dzieckiem a nie na siłę je wyprzedzać? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Haha, przypomnialo mi sie jak pojechalismy kupic synkowi prezenty na urodziny. PODAZALISMY za nim
![]() ![]() Sent from my iPad using Tapatalk - now Free |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
jestę wieszczę
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43732444]ależ tak samo szkodliwe jest wciskanie różowego mopa w łapy synka, bo "popatrz dziecko, masz też inne możliwości".
A może by tak podążać ZA dzieckiem a nie na siłę je wyprzedzać? ![]() Dokładnie o to mi chodziło, był to jedynie przykład.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Syn znajomej jak był mały to koniecznie chciał stanik ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
No on chodzil tylko po dziale z zabawkami, a ze to pierwsze urodziny to jeszcze nie potrafil nam powiedziec, zeby go na dzial bielizniany zaprowadzic
![]() Sent from my iPad using Tapatalk - now Free ---------- Dopisano o 07:21 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ---------- A z czapeczkami to sie nie dziwie - moj tez zaklada na glowe ![]() Sent from my iPad using Tapatalk - now Free |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
BAN stały
|
Ja nie mowie o tym, ze dziewczynki nie moga bawic sie samochodzikami. Ale nie ubiore corki w bluze i spodnie i powiem, ze to Jasiu. W tym sensie, ze stwierdze, iz to chlopak. W spodnie ubiore...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też słyszałam, że gdzieś tam, ktoś tam, miał jakiś tam pomysł, żeby przedszkolaki uczyć masturbacji, ale na pomyśle się skończyło, nikt tego w życie nie wprowadził, a katolickie i prawicowe media do dzisiaj tym straszą ![]() To tak, jakbym miała bać się każdego mężczyzny, bo kiedyś słyszałam o takim, co zgwałcił kobietę. Radzę czytać mniej frondy.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43752718]Ano. Coś, jak robienie z Tinky Winky geja, bo lubi czerwoną torebkę
![]() a na teletubisiowym niebie pojawia się tęcza ![]()
![]() |
#22 |
Konto usunięte
|
A w ogóle to one sobie w 4 żyją bez ślubu! zgroza!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Konto usunięte
|
Duża analiza mózgów. Im większa próba, tym różnice między mózgiem męskim, a żeńskim bardziej się zamazują. http://naukowy.blog.polityka.pl/2016...sie-od-siebie/
A tak swoją drogą gender = płeć kulturowa, więc nie wiem co miałaby znaczyć ideologia gender. Że kobiety noszą sukienki, a mężczyźni nie? To jest ta zła ideologia gender? Osobiście kiedyś też miałem znikome pojęcie w temacie i opowiadałem głupoty jak wyżej, że ideologia gender, zło i w ogóle, dzisiaj wydaje mi się to być trochę śmieszne, trochę żałosne. Edytowane przez 201605090949 Czas edycji: 2016-01-11 o 20:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:54.