|
Notka |
|
Kosmetyki mineralne Lubisz kosmetyki mineralne? Chcesz pogłębić swoją wiedzę? Wiemy wszystko o kosmetykach mineralnych. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Minerały dla skóry suchej/ b. suchej??
czy istnieje podkład mioneralny dla skóry suchej i bardzo suchej, ktory nie bedzie podkreślał skórek (ktore mimo peelingow czasem sie zdarzaja) i nie bedzie jej dodatkowo wysuszał?? w jasnej zółtej tonacji - możecie mi coś polecic?
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Minerały dla skóry suchej/ b. suchej??
Lumiere ma w swojej ofercie formułę Flawles Face, która jest dedykowana właśnie dla suchoskórnych
![]() Czy się sprawdza - nie wiem - zaczynam testowanie od jutra ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Ja mam suchą skórę i świetnie sprawdza się lucy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Testowałam Pixie - Natural finish. Breena 2 lezał idealnie i super się spisywała ta formuła. Niestety Cover de Luxe bardzo wysuszał
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Ja używam podkład sweetscents (Cool Foundation) i na mnie sprawdza się rewelacyjnie, nie wysusza, nie podkreśla suchych skórek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Polecam Adorned with Grace Minerals
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Zacznę od tego że mam bardzo suchą skórę, wręcz łuszczącą się i do tego atopową. Wybrałam puder-podkład mineralny z isadory, numer 01. Miałam duże wątpliwości, zawsze szerokim łukiem omijałam pudry sypkie. Ten pozytywnie mnie zaskoczył
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Rowniez mam sucha skore i fakt, ze sporo podkladow mineralnych podresla suche skorki. U mnie najlepiej sprawdzil sie Lumiere (ale ciezko mi bylo trafic z kolorem, bo o dziwo byly za jasne) i Lily Lolo. Podklady LL w ogole nie podkreslaja suchych skorek czy innych niedoskonalosci.
Edytowane przez pinupxgirl Czas edycji: 2011-12-17 o 21:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Też mam problem ze suchą skórą
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Mam bardzo suchą, atopową cerę i właśnie próbuję znaleźć jakąś korzystną dla mnie formę zastosowania podkładu mineralnego. Póki co zamówię chyba próbki Lumiere ze wspomnianej tu serii Flawless Face i spróbuję nakładać podkład z ulubionymi olejami (bawełna, pachnotka, jojoba, canola...). Taki sposób aplikacji pokazano w tym filmie: http://www.youtube.com/watch?v=UNznsig9OZ0.
W dziedzinie kosmetyków mineralnych jestem zielona niczym korektor maskujący, więc zakładam, że nie popełniono na tym filmie żadnego karygodnego błędu w sztuce. Martwi mnie tylko "matowe" wykończenie podkładów Lumiere. Ja potrzebuję rozświetlenia, więc rozważam domieszkę wybranej miki... Czy to rozsądne? Kolejna opcja to dodatek jakiegoś żelu silikonowego - jeśli ktoś akceptuje silikony, oczywiście. Nie mam pojęcia, jak zachowa się olej z dodatkiem żelu silikonowego, ale niewykluczone, że zamiast oleju można użyć duetu olejowo-silikonowego. Wersja zaawansowana to skonstruowanie własnego, przyjaznego sucharom podkładu ![]() Może jakaś mistrzyni mineralna zechce ocenić te wszystkie koncepty...
Królik doświadczalny w służbie wszystkim atopikom. Edytowane przez banana split Czas edycji: 2012-02-11 o 22:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
banana split dzięki za link
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Ja też mam sucha skórę, probowalam wszystkiego , kremy nawet srogie powodowały u mnie alergię, teraz myję twarz przefiltrowaną , przegotowaną wodą ( filtry w Dafi można nabyć) i zwykłym kremem nivea, ja moja skórę okazało się najlepszym rozwiazaniem. Kiedyś mieszałam wodę z oliwka, trochę pomagało, ale i tak około południa wychodziły platki na nosie ( skóra mi sie łuszczyła ) , a teraz codziennie, ale efekt się utrzymuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
proszę o usuniecie moich wątków. proszę o usuniecie moich wątków. proszę o usuniecie moich wątków. proszę o usuniecie moich wątków. proszę o usuniecie moich wątków. proszę o usuniecie moich wątków. proszę o usuniecie moich wątków. proszę o usuniecie moich wątków. proszę o usuniecie moich wątków. proszę o usuniecie moich wątków.
Edytowane przez 201706120937 Czas edycji: 2017-06-11 o 02:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
BAN stały
|
Z moich doświadczeń podkłady zawierające silikony (otaczające drobinki miki) mniej wysuszają
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
A nie macie problemu z korektorami pod oczy? Mam zrobiony z gotowej bazy z kolorówki i strasznie mi zmarszczki uwidacznia. Z podkładem nie mam większego problemu, zazwyczaj daję jakiś tłusty krem i na koniec podkład spryskuję wodą, ale pod tymi oczami to okropnie wygląda. Co z tego, że kryje, skoro jest to bardzo widoczne.
Nie maluję się na co dzień, może kilka razy w roku, więc skórę pod oczami mam raczej nieprzesuszoną, zmywam makijaż olejem lnianym, jego też często do OCM używam. Zmieszałam sobie ten korektor z kremem, ale jakoś krycie nie te... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Hej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Ja używam tego Fluidu firmy Pharmaceris FLUID ANTYOKSYDACYJNY z sylimaryną SPF20 02 NATURAL (naturalny) NAWILŻAJĄCY - jestem z niego bardzo zadowolona
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
A może te "nowe" minerały od Uoga Uoga się nadadzą dla skór suchych. Ja teraz mam bardzo wrażliwą cerę po kuracji kwasami i właśnie przymierzam się do ich wypróbowania. Z tego co dziewczyny pisały w wątku to całkiem kremowe są, a ten bursztyn może mieć jakieś dobroczynne działanie na skórę.
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
podbijam temat, czy wyszły może jakieś nowe podkłady dla takiej skóry?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
Moja przyjaciółka używa Amilie - seria coverage - i u niej się sprawdza, a też ma cerę suchą. Razem zamawiałyśmy dawno temu próbki (ja do cery trądzikowej - matt, ona próbowała satin i coverage) i obie zostałyśmy już z tą marką. Seria satin jest podobno lepsza do cery suchej, ale słabiej kryje od coverage. Podstawą jest krem nawilżający i baza.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
Mam skórę bardzo suchą i używam Bare Minerals (zarówno original jak i matte) i jestem zadowolona. Przez pierwszy tydzień miałam takie uczucie nieco ściągniętej skóry ale radziłam sobie z tym mgiełką nawilżającą, po tym czasie skóra po prostu się przyzwyczaiła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
ja mam wysuszona retinolem skórę i odstające skórki są moja codziennością, szczerze polecam podkład regulujący Clare Blanc daje jedwabiste wykończenie, pod niego uzywam jedynie filtr ultralekki LaRochePosay i nie mam problemu z odstającymi skórkami czy też płaskim matem...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
BAN stały
|
A kąpiele solankowe tzw. solanki kojarzycie? To jest moje odkrycie, żeby mieć piękną i dobrze nawilżoną skórę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:55.