2x dziennie seks przy rocznym stażu, jak Wy macie? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-01-31, 10:15   #1
BoginiKali
Raczkowanie

2x dziennie seks przy rocznym stażu, jak Wy macie?

Do założenia wątku zainspirowała mnie dyskusja z koleżankami.
Wszystkie są w związkach, często kilkuletnich.
Zdębiałam jak usłyszałam, że one mają zazwyczaj seks kilka razy w miesiącu, raz w tygodniu. I przez pierwsze kilka miesięcy miały etap królikowania, potem im się znudziło.

Poczułam się jak nimfomanka jakaś, bo z TŻ mam roczny staż związku i my kochamy się praktycznie codziennie, nawet kilka razy. Na dobranoc, przy budzeniu, pod prysznicem, czy spontanicznie w innych miejscach. Ciągle mamy na siebie ochotę, moglibyśmy z łóżka nie wychodzić.

Jest to normalne?Czy po prostu mamy takie temperamenty?
Jak jest u Was? Czy seks w zależności od związku staje się rzadszy?
W poprzednich związkach miałam seks mniej więcej raz w tygodniu, przyznam, że z obecnym TŻ jest mi najlepiej, dużo mnie nauczył o seksie.

Powiedziałam TŻ-towi o rozmowie z koleżankami, stwierdził, że cóż może im facet nie umie dogodzić, to i nie czują potrzeby, albo są niedopasowani i tyle, a my bardzo lubimy seks było z rozmowy, bo palcówkę zaczął mi robić...

J. R. R. T o l k i e n <3
BoginiKali jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-31, 10:40   #2
daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e
Konto usunięte

Dot.: 2x dziennie seks przy rocznym stażu, jak Wy macie?

Roczny staż to naprawdę niewiele i jakbyście się sobie znudzili po takim czasie, to rokowania dla związku nie byłyby zbyt optymistyczne Uważam, że to zupełnie normalna sprawa.
daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-31, 11:10   #3
otoMati
Rozeznanie

rok to zaden staz
po 10 latach doroslego zycia i bycia z soba pogadamy .....

a pozatym ciezko niektorym 2 razy dziennie godzine na seks poswiecac
otoMati jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-31, 11:12   #4
kisielova
ReklaMO(D)żerca.

po takim czasie, mieszkając razem to normalna sprawa, żeby często (nawet bardzo) uprawiać seks.
Szkoda tylko, że rozmawiać nie umiecie, bo rozmowa kończy się "palcówką"
kisielova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-31, 11:15   #5
xKlaudja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BoginiKali Pokaż wiadomość
Do założenia wątku zainspirowała mnie dyskusja z koleżankami.
Wszystkie są w związkach, często kilkuletnich.
Zdębiałam jak usłyszałam, że one mają zazwyczaj seks kilka razy w miesiącu, raz w tygodniu. I przez pierwsze kilka miesięcy miały etap królikowania, potem im się znudziło.

Poczułam się jak nimfomanka jakaś, bo z TŻ mam roczny staż związku i my kochamy się praktycznie codziennie, nawet kilka razy. Na dobranoc, przy budzeniu, pod prysznicem, czy spontanicznie w innych miejscach. Ciągle mamy na siebie ochotę, moglibyśmy z łóżka nie wychodzić.

W poprzednich związkach miałam seks mniej więcej raz w tygodniu, przyznam, że z obecnym TŻ jest mi najlepiej, dużo mnie nauczył o seksie.

Powiedziałam TŻ-towi o rozmowie z koleżankami, stwierdził, że cóż może im facet nie umie dogodzić, to i nie czują potrzeby, albo są niedopasowani i tyle, a my bardzo lubimy seks było z rozmowy, bo palcówkę zaczął mi robić...

Rok to jeszcze mało, jesteście w fazie wzajemnej fascynacji, więc co tu dużo mówić: jak najbardziej normalne.
Stary 2014-01-31, 11:20   #6
_ema_
Zakorzenienie

Cytat:
Musi być taki niesamowity i wspaniały...
Jak wytrzymujesz z takim bucem?
_ema_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-31, 11:37   #7
bernikula
mOLDerator

Cytat:
Napisane przez kisielova Pokaż wiadomość
po takim czasie, mieszkając razem to normalna sprawa, żeby często (nawet bardzo) uprawiać seks.
Szkoda tylko, że rozmawiać nie umiecie, bo rozmowa kończy się "palcówką"
Bardzo trafne spostrzeżenie.

Insta
bernikula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-31, 11:44   #8
slaaave13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _ema_ Pokaż wiadomość
Musi być taki niesamowity i wspaniały...
Jak wytrzymujesz z takim bucem?

dlaczego od razu nazwałaś jej Tż bucem?
bo się kochają i uprawiają dużo seksu? rozmawiają może przy obiedzie, albo w innych sytuacjach, a jak mają ochotę to robią to, co chcą...
Stary 2014-01-31, 11:56   #9
justynkag10
Zadomowienie

Wiesz rok bycia razem to jeszcze nie jest jakiś specjalnie długi staż. Więc to raczej nic nadzwyczajnego, że macie dużą ochotę na seks. I super, że oboje go lubicie Ale dobrze jest też czasem ze sobą porozmawiać, a nie tylko seks. Niestety na samym pożądaniu za daleko się nie dojdzie.
Może związki Twoich koleżanek opierają się poza seksem też na innych czynnościach, bliskości, rozmowie i codziennych przyziemnych sprawach.
I bynajmniej to, że para nie uprawia seksu kilka razy dziennie nie znaczy, że któryś partner jest w tym kiepski.

Kocha się za nic. Nie istnieje żaden powód do miłości.
Książki 31/2016r.
Filmy 462/2016r.

2017r.:
Filmy - 305

justynkag10 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-31, 12:13   #10
aKatia
Zadomowienie

Też jestem z moim TŻ rok i uprawiamy seks średnio 2 razy dziennie, czasem mniej czasem więcej, zależy ile mamy czasu. Dla mnie to jest i tak mało bo na początku potrafiliśmy kochać się i 7 razy dziennie ale bywałam poobcierana. Teraz się trochę wyżyłam no i nie mamy tyle wolnego czasu.

Myślę że to zależy od temperamentów, a rok razem to wcale nie tak długo. Nie myśl za dużo tylko ciesz się tym co masz
aKatia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-31, 13:44   #11
creativewom
Przyczajenie

Cytat:

Normalne, zazwyczaj na początku związku- a u Was tak jest, ( bo rok to dopiero początek, a nie długi staż) ;> Na pewno nie w każdym udanym związku seks jest codziennie- to zależy od ludzi, czasu, strasu, pracy,szkoły itp..
Mój związek też jest młody, jesteśmy ze sobą ponad 2 lata, seks jest naprawde różnie.. to moj pierwszy partner a ja jego pierwsza- wiec jak tylko spróbowalismy seksu to nam się spodobalo, jednak przez pół roku powstrzymywalismy się- bo balismy się tabletek, nie ufaliśmy zbytnio prezerwatywom, miałam regularny okres, wiec dało się wyliczyć dni płodne i nie płodne- żadne zabezpieczenie, ale jakos było lepiej, ja następnego dnia był normalny okres, a nie czekac miesiac- no nie wazne) do tego prezerwatywy ( nigdy nie pekły.. ) wiec seksu bylo mało.. 1-3 na miesiac... i to w bardzi krótkim odstępie czasu no bo w te niepłodne.. późneij odkąd zaczełam brać hormony- to juz się nie ogarniczalismy i seks byl z kazdym razem jak się widzielismy, no chyba, że nie było jak. późeniej zamieszkalismy ze sobą i na początku było cięzko, bo miałam bardzo duzo zajęć.. szkoła od 8 ,obiad do zrobienia w pół godziny i do pracy do 20-21, wiec jak wracalam i musiałam sie uczyć, wykąpać, to nie zawsze miałam po prostu siłę... ale zrezygnowałam z pracy bo nie wyrabiałam tak ( w szkole i tez było mi przykro, że tak jest-a nei musiałam pracowac) i teraz jest duużo lepiej. Przez cały czas się pożądaliśmy, jednak jak miałam tak dużo zajeć, czy on- to rzeczywiście seks był średnio 3-4 razy w tygodniu..
Co do rozmowy zakończonej palcówką.. no cóż.. nie powiem, że to dobrze, jeśli za kazdym razem tak się kończy rozmowa, ( bo sa powazne teamty)albo nie zdąży się zacząć/skończyć, bo padacie na siebie... ale jesli byla to luźneijsza rozmowa to dlaczego nie? ;d

ciesz się seksem ;d a nie przejmuj ;d
creativewom jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-31, 16:49   #12
Hibiku
Zakorzenienie

Urocze problemy "długostażowego" związku;p Po 6 latach relacji zdarza nam się kochać raz w tygodniu, a czasem 6 razy dziennie... świadczy to tylko o indywidualnych potrzebach w danym okresie, a nie o jakości związku.
Hibiku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-31, 23:12   #13
chwast
Zakorzenienie

Twoim zdaniem to jak często ktoś uprawia seks znaczy o jakości związku? czy jest udany czy nie?
Jestem w związku 3 lata i 7 miesięcy czasem uprawiamy seks 20x w tygodniu a czasem raz. A czasem w ogóle. Ciekawe jaka teoria by z tego wypłynęla. Udany czy nie...
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-01, 01:45   #14
Desertflowers
Raczkowanie

Ja z moim TŻ jesteśmy w związku od 1,5 roku, mamy po 18 lat i w ogóle nie uprawiamy seksu. Oczywiście chcielibyśmy, ale w moim przypadku ból jest nie do zniesienia, a TŻ też nie chce ciągle patrzeć na to jak cierpię, więc po prostu staramy się zastąpić to pettingiem i seksem oralnym.
Desertflowers jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-01, 11:36   #15
leniwca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez slaaave13 Pokaż wiadomość

dlaczego od razu nazwałaś jej Tż bucem?
bo się kochają i uprawiają dużo seksu? rozmawiają może przy obiedzie, albo w innych sytuacjach, a jak mają ochotę to robią to, co chcą...
Bo ocenia cudze związki przez pryzmat tego, jak często uprawiają seks?

I wymyśla od razu teorie o niedopasowaniu, niezadowalaniu partnera. A może właśnie się dopasowali i wystarczy im seks raz na tydzień, a może nie mają warunków, żeby kochać się częściej.

Równie dobrze te koleżanki i ich faceci, których obgadywali jak jakieś dziwadła, mogliby by stwierdzić, że autorkę i tego jej ogiera nic poza seksem nie łączy, że zachowują się jak zwierzęta, które nie potrafią panować nad popędem. Fajne to takie ocenianie?

Jak dla mnie to puste, żeby na podstawie ilości stosunków w tygodniu oceniać jakość cudzego związku i ich życia seksualnego. Żenada wręcz.
*o włosy dbam i zapuszczam!
leniwca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-01, 17:56   #16
201604130936
Konto usunięte

Uprawianie seksu 2x dziennie przy tak "długim" związku nie jest niczym paranormalnym, serio. Mam wrażenie, że post miał na celu trochę "pochwalenie się" i miał wywołać burzę: "o nie, jak można tak często się kochać! po takim stażu? jak to możliwe? tyle ze sobą i dalej takie pożądanie? O JAK ZAZDROSZCZĘ"
201604130936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-01, 18:42   #17
Hibiku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość
Twoim zdaniem to jak często ktoś uprawia seks znaczy o jakości związku? czy jest udany czy nie?
Jestem w związku 3 lata i 7 miesięcy czasem uprawiamy seks 20x w tygodniu a czasem raz. A czasem w ogóle. Ciekawe jaka teoria by z tego wypłynęla. Udany czy nie...
Okresowo udany, tak jak mój Stopień jego udania musisz zanalizować sumując wszystkie seksy i podzielić przez długość trwania związku, nie ma innej pewnej metody:P
Hibiku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-01, 19:39   #18
zakonna
Naczelna Nastolatka

e tam, my mamy po 40 lat, jesteśmy razem 4 lata i zdarza się, że dwa razy jednego wieczoru. Co wygrałam w konkurencji "jacy to jesteśmy za☠☠☠istycznie jurni, że aż wizaż musi wiedzieć o mojej palcówce"???
Stary 2014-02-01, 19:46   #19
CarrieBra
Rozeznanie

Kto da więcej? kto da więcej?

Cytat:
Mam podobnie. O. I tyle w tym temacie : -)

Dziewczyna
, która opanowała mechaniczną skrzynię biegów,
poradzi sobie w życiu. : -))))
CarrieBra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-01, 21:24   #20
201801191006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez harleyka Pokaż wiadomość
Uprawianie seksu 2x dziennie przy tak "długim" związku nie jest niczym paranormalnym, serio. Mam wrażenie, że post miał na celu trochę "pochwalenie się" i miał wywołać burzę: "o nie, jak można tak często się kochać! po takim stażu? jak to możliwe? tyle ze sobą i dalej takie pożądanie? O JAK ZAZDROSZCZĘ"
dokładnie to samo pomyślałam

niecały rok razem - w jednym tygodniu kochamy się po 5 razy dziennie, a w kolejnym co dwa dni. i co z tego ma wynikać?
201801191006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-01, 23:36   #21
leniwca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez loloo Pokaż wiadomość
dokładnie to samo pomyślałam

niecały rok razem - w jednym tygodniu kochamy się po 5 razy dziennie, a w kolejnym co dwa dni. i co z tego ma wynikać?
Rzuć go
*o włosy dbam i zapuszczam!
leniwca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-02, 00:14   #22
truskawk_a
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez leniwca Pokaż wiadomość
Rzuć go

Przy rocznym stażu seks dwa razy dziennie, to wam zazdroszczę. Bo my nie mieliśmy gdzie tego robić. A jak już okazja się nadarzyła,to jak króliki przez cały dzień.
A teraz jak mieszkamy razem i tak 24 na dobę, to i się nawet nie chce czasem. Zmęczenie materiału po prostu.
truskawk_a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-06, 12:43   #23
AnLipread
Raczkowanie

Cytat:
Aa! Mój związek jest zapewne nieudany! To nic, że leci już siódmy rok, związek nieudany, bo seks jest średnio raz w tygodniu
AnLipread jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-01-13, 20:29   #24
Maja1994
Przyczajenie

staż rok, seks co noc: )
Maja1994 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-13, 22:16   #25
Bllanca
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Desertflowers Pokaż wiadomość
Ja z moim TŻ jesteśmy w związku od 1,5 roku, mamy po 18 lat i w ogóle nie uprawiamy seksu. Oczywiście chcielibyśmy, ale w moim przypadku ból jest nie do zniesienia, a TŻ też nie chce ciągle patrzeć na to jak cierpię, więc po prostu staramy się zastąpić to pettingiem i seksem oralnym.
Koniecznie idź do ginekologa. Być może to nic wielkiego i przejdzie z biegiem czasu i kolejnymi stosunkami, ale są pewne zaburzenia/choroby ( nie wiem, nie jestem specjalistą), które odpowiadają Twoim objawom.
Bllanca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-13, 23:52   #26
Devon_rose
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bllanca Pokaż wiadomość
Koniecznie idź do ginekologa. Być może to nic wielkiego i przejdzie z biegiem czasu i kolejnymi stosunkami, ale są pewne zaburzenia/choroby ( nie wiem, nie jestem specjalistą), które odpowiadają Twoim objawom.
Dobra rada.

Ale spóźniłaś się 2 lata:-D

Zwierzak to nie rzecz, nie kupuj go na prezent !
Devon_rose jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-14, 18:11   #27
Bllanca
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Devon_rose Pokaż wiadomość
Dobra rada.

Ale spóźniłaś się 2 lata:-D
Łoj... Rzeczywiście mógł się problem trochę przeterminować nie zwróciłam uwagi na datę sory
Bllanca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości