|
Notka |
|
Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
2x dziennie seks przy rocznym stażu, jak Wy macie?
Do założenia wątku zainspirowała mnie dyskusja z koleżankami.
Wszystkie są w związkach, często kilkuletnich. Zdębiałam jak usłyszałam, że one mają zazwyczaj seks kilka razy w miesiącu, raz w tygodniu. I przez pierwsze kilka miesięcy miały etap królikowania, potem im się znudziło. Poczułam się jak nimfomanka jakaś, bo z TŻ mam roczny staż związku i my kochamy się praktycznie codziennie, nawet kilka razy. Na dobranoc, przy budzeniu, pod prysznicem, czy spontanicznie w innych miejscach. Ciągle mamy na siebie ochotę, moglibyśmy z łóżka nie wychodzić. Jest to normalne?Czy po prostu mamy takie temperamenty? ![]() Jak jest u Was? Czy seks w zależności od związku staje się rzadszy? W poprzednich związkach miałam seks mniej więcej raz w tygodniu, przyznam, że z obecnym TŻ jest mi najlepiej, dużo mnie nauczył o seksie. Powiedziałam TŻ-towi o rozmowie z koleżankami, stwierdził, że cóż może im facet nie umie dogodzić, to i nie czują potrzeby, albo są niedopasowani i tyle, a my bardzo lubimy seks było z rozmowy, bo palcówkę zaczął mi robić...
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: 2x dziennie seks przy rocznym stażu, jak Wy macie?
Roczny staż to naprawdę niewiele i jakbyście się sobie znudzili po takim czasie, to rokowania dla związku nie byłyby zbyt optymistyczne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
rok to zaden staz
po 10 latach doroslego zycia i bycia z soba pogadamy ..... a pozatym ciezko niektorym 2 razy dziennie godzine na seks poswiecac |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
ReklaMO(D)żerca.
|
po takim czasie, mieszkając razem to normalna sprawa, żeby często (nawet bardzo) uprawiać seks.
Szkoda tylko, że rozmawiać nie umiecie, bo rozmowa kończy się "palcówką" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rok to jeszcze mało, jesteście w fazie wzajemnej fascynacji, więc co tu dużo mówić: jak najbardziej normalne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak wytrzymujesz z takim bucem? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
mOLDerator
|
Bardzo trafne spostrzeżenie.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dlaczego od razu nazwałaś jej Tż bucem? bo się kochają i uprawiają dużo seksu? ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Wiesz rok bycia razem to jeszcze nie jest jakiś specjalnie długi staż. Więc to raczej nic nadzwyczajnego, że macie dużą ochotę na seks. I super, że oboje go lubicie
![]() Może związki Twoich koleżanek opierają się poza seksem też na innych czynnościach, bliskości, rozmowie i codziennych przyziemnych sprawach. I bynajmniej to, że para nie uprawia seksu kilka razy dziennie nie znaczy, że któryś partner jest w tym kiepski.
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Też jestem z moim TŻ rok i uprawiamy seks średnio 2 razy dziennie, czasem mniej czasem więcej, zależy ile mamy czasu. Dla mnie to jest i tak mało bo na początku potrafiliśmy kochać się i 7 razy dziennie ale bywałam poobcierana.
![]() Myślę że to zależy od temperamentów, a rok razem to wcale nie tak długo. Nie myśl za dużo tylko ciesz się tym co masz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Mój związek też jest młody, jesteśmy ze sobą ponad 2 lata, seks jest naprawde różnie.. to moj pierwszy partner a ja jego pierwsza- wiec jak tylko spróbowalismy seksu to nam się spodobalo, jednak przez pół roku powstrzymywalismy się- bo balismy się tabletek, nie ufaliśmy zbytnio prezerwatywom, miałam regularny okres, wiec dało się wyliczyć dni płodne i nie płodne- żadne zabezpieczenie, ale jakos było lepiej, ja następnego dnia był normalny okres, a nie czekac miesiac- no nie wazne) do tego prezerwatywy ( nigdy nie pekły.. ) wiec seksu bylo mało.. 1-3 na miesiac... i to w bardzi krótkim odstępie czasu no bo w te niepłodne.. późneij odkąd zaczełam brać hormony- to juz się nie ogarniczalismy i seks byl z kazdym razem jak się widzielismy, no chyba, że nie było jak. późeniej zamieszkalismy ze sobą i na początku było cięzko, bo miałam bardzo duzo zajęć.. szkoła od 8 ,obiad do zrobienia w pół godziny i do pracy do 20-21, wiec jak wracalam i musiałam sie uczyć, wykąpać, to nie zawsze miałam po prostu siłę... ale zrezygnowałam z pracy bo nie wyrabiałam tak ( w szkole i tez było mi przykro, że tak jest-a nei musiałam pracowac) i teraz jest duużo lepiej. Przez cały czas się pożądaliśmy, jednak jak miałam tak dużo zajeć, czy on- to rzeczywiście seks był średnio 3-4 razy w tygodniu.. Co do rozmowy zakończonej palcówką.. no cóż.. nie powiem, że to dobrze, jeśli za kazdym razem tak się kończy rozmowa, ( bo sa powazne teamty)albo nie zdąży się zacząć/skończyć, bo padacie na siebie... ale jesli byla to luźneijsza rozmowa to dlaczego nie? ;d ciesz się seksem ;d a nie przejmuj ;d |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Urocze problemy "długostażowego" związku;p Po 6 latach relacji zdarza nam się kochać raz w tygodniu, a czasem 6 razy dziennie... świadczy to tylko o indywidualnych potrzebach w danym okresie, a nie o jakości związku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Twoim zdaniem to jak często ktoś uprawia seks znaczy o jakości związku? czy jest udany czy nie?
Jestem w związku 3 lata i 7 miesięcy czasem uprawiamy seks 20x w tygodniu a czasem raz. A czasem w ogóle. Ciekawe jaka teoria by z tego wypłynęla. Udany czy nie... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Ja z moim TŻ jesteśmy w związku od 1,5 roku, mamy po 18 lat i w ogóle nie uprawiamy seksu. Oczywiście chcielibyśmy, ale w moim przypadku ból jest nie do zniesienia, a TŻ też nie chce ciągle patrzeć na to jak cierpię, więc po prostu staramy się zastąpić to pettingiem i seksem oralnym.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I wymyśla od razu teorie o niedopasowaniu, niezadowalaniu partnera. A może właśnie się dopasowali i wystarczy im seks raz na tydzień, a może nie mają warunków, żeby kochać się częściej. Równie dobrze te koleżanki i ich faceci, których obgadywali jak jakieś dziwadła, mogliby by stwierdzić, że autorkę i tego jej ogiera nic poza seksem nie łączy, że zachowują się jak zwierzęta, które nie potrafią panować nad popędem. Fajne to takie ocenianie? Jak dla mnie to puste, żeby na podstawie ilości stosunków w tygodniu oceniać jakość cudzego związku i ich życia seksualnego. Żenada wręcz.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
Uprawianie seksu 2x dziennie przy tak "długim" związku nie jest niczym paranormalnym, serio. Mam wrażenie, że post miał na celu trochę "pochwalenie się" i miał wywołać burzę: "o nie, jak można tak często się kochać! po takim stażu? jak to możliwe? tyle ze sobą i dalej takie pożądanie? O JAK ZAZDROSZCZĘ"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Naczelna Nastolatka
|
e tam, my mamy po 40 lat, jesteśmy razem 4 lata i zdarza się, że dwa razy jednego wieczoru. Co wygrałam w konkurencji "jacy to jesteśmy za☠☠☠istycznie jurni, że aż wizaż musi wiedzieć o mojej palcówce"???
![]()
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
Kto da więcej? kto da więcej?
![]() ![]() Mam podobnie. O. I tyle w tym temacie : -)
![]() |
#20 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() niecały rok razem - w jednym tygodniu kochamy się po 5 razy dziennie, a w kolejnym co dwa dni. i co z tego ma wynikać? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
![]() Przy rocznym stażu seks dwa razy dziennie, to wam zazdroszczę. Bo my nie mieliśmy gdzie tego robić. A jak już okazja się nadarzyła,to jak króliki przez cały dzień. A teraz jak mieszkamy razem i tak 24 na dobę, to i się nawet nie chce czasem. Zmęczenie materiału po prostu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
staż rok, seks co noc: )
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale spóźniłaś się 2 lata:-D
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:03.