|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Kamienie a znak zodiaku
Hej, czy macie może doświadczenie w astrologii?
Próbuję wybrać swój naszyjnik i zastanawiam się czy kierować się tym, jakie mam znaki zodiaku. Czuje duże połączenie ze znakiem w Słońcu - Wodnik oraz Księżycem - Strzelec. W sumie uważam to za niezwykle ciekawe połączenie. A Wy znacie swój dokładny horoskop - kosmogram? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Kamienie a znak zodiaku
Tak, interesuję się tym i sama mam jeden kamień- kwarc dymny, ale jakoś nie czuję z nim szczególnej więzi. Musisz udać się do sklepu ezoterycznego i "poczuć" kamień
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Kupiłam i bardzo dobrze się z nim czułam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Mam jeszcze bardzo ładny naszyjnik z ametystami i hematytami, ale mam go od byłego i dlatego jakoś nie chce go nosić a wiem że ma moc
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Ja czuję po sobie np., że kamień księżycowy jest mi dość pomocny w tym jaki jest we mnie upór, ale też w sumie w tym by się otworzyć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Jakby ktoś się chciał bardziej zainteresować kamieniami i ich właściwościami, to polecam sięgnąć po książkę "Kamienie, które leczą"- kupiłam narzeczonemu chyba na Boże Narodzenie i bardzo zadowolony jest z niej
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Chyba zaryzykuję internetowymi polecjakami https://bemoon.pl/kamienie-szlachetne-a-znaki-zodiaku/ i zdecyduję się na naszyjnik z labradorytów. Silnie przeżyłam aktualną pełnię w Strzelcu. Więc to chyba znak.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Ja podobno mam kamienie opał i rubin, nie znoszę rubinów i szafirów, po prostu ble, a ciągnie mnie niesamowicie do szmaragdow. Mam pierścionek zaręczynowy ze szmaragdem, podoba mi się tak samo jak 2 lata temu.
Wysłane z mojego moto g(8) power przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
To poczytaj o szmaragdzie, może okaże się, że ma właściwości, które być może są kompatybilne z Tobą
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Animal Liberation
|
Mi najbardziej podobają się ametysty, na szczęście nie są kosztowne
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ---------- Do innych kamieni jakoś mnie nie ciągnie, choć studiowałam geologie i swego czasu byłam bardzo "w temacie". Lubię mieć na sobie coś z ametystem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Ex Mod Zbawca Wizażowy
|
Ja jestem Rybami. Od małego interesowałam się ezoteryką i praktycznie wszędzie ,,wciskano'' mi ametyst
![]() Z kolei bardzo ciągnie mnie do pereł, no kocham po prostu. Teraz mam na oku biżuterię z opalem i kwarcem różowym. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Animal Liberation
|
Cytat:
![]() Moja siostra często w prezencie daje mi coś z topazem lub selenitem, ale ta biżu leży albo z kolei ja przekazuję przyjaciółce, bo ich "nie czuję". Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Snowdrop_ Czas edycji: 2021-05-29 o 13:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Miałam takie doświadczenie w życiu z ezoteryką i niestety ale później zaczęły się w moim życiu dziać złe rzeczy,więc nie polecam(tak w ogóle to jest sprzeczne z moja wiara)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mnie ciągnie do kamieni, które nie są przypisane Rybom, ale jakoś bardziej mi pasują ![]() Uwielbiam malachit, szmaragd, opal... No jest tego trochę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
Może to głupio zabrzmi, ale czuję taką jakby więź z tym kamieniem, czuję, że powinnam go mieć.
Wtedy w Szklarskiej czułam taki niepokój wewnętrzny, wahałam się z zakupem, bo starałam się nie wydawać wszystkich pieniędzy (jak to nastolatka, a ja byłam bardzo rozrzutna), zastanawiałam się długo, aż kupiłam. Na rzemyku i bardzo pilnowałam, żeby go nosić i nie zgubić. I źle się czułam, jak go zapomniałam do szkoły (ale miałam blisko i po niego biegłam). Bardzo dobrze czułam się z tym kamieniem, czułam wewnętrzny spokój. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A sprzedawca coś mówił na temat tego konkretnego kamienia? Jakie w ogóle są podstawy tych teorii o kamieniach? To się jakoś nazywa? To jakieś amulety tak? Bierzesz pod uwagę, że to może działać na zasadzie placebo? Czyli, że tu działa autosugestia? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja wtedy nic nie wiedziałam, że są kamienie przypisane do znaków zodiaku. Dopiero po iluś latach to wyczytałam jak miałam komputer i internet, czyli w wieku ok. 18 lat? Także autosugestia tutaj nie mogła zadziałać ![]() Kamienie mają Cię wspierać, przyciągać pozytywność itd. Może to działa jak np. kolory: zieleń uspokaja itd. Prawdopodobnie trzeba być podatnym na takie coś, interesować się tym, bo człowiek twardo stąpający po ziemi, realista itd. może tego nie odczuwać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:19.