Kuzynka sie głodzi !! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-08-05, 09:29   #1
LadyArya
Amounted Princess

Kuzynka sie głodzi !!

witam
mam taki problem bo martwie sie o moją kuzynke. Naczytala sie o głodówkach leczniczych i postanowila wypróbowac ja na sobie zeby schudnac i pozbyć sie toksyn. od 11 dni NIC KOMPLETNIE nie jadla pije sama wode i mowi ze chce jeszcze nie jesc przez kolejne 10 dni... martwie sie o nia bo ciezko mi uwierzyc ze nie jedzenie tyle dni moze byc dobre dla organizmu, teraz juz ma tak malo sily ze ciezko jej po schodach wejsc. Kiedy jej mowie zeby sie opamietala mowi ze czytala ksiazke na ten temat i ze to dobre dla zdrowia i ze kazdy powinien zrobic sobie taka glodowke. Nie wiem juz co robic
LadyArya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-05, 09:38   #2
Adrianna_8
Zakorzenienie

Dot.: Kuzynka sie głodzi !!

Cytat:
Napisane przez LadyArya Pokaż wiadomość
witam
mam taki problem bo martwie sie o moją kuzynke. Naczytala sie o głodówkach leczniczych i postanowila wypróbowac ja na sobie zeby schudnac i pozbyć sie toksyn. od 11 dni NIC KOMPLETNIE nie jadla pije sama wode i mowi ze chce jeszcze nie jesc przez kolejne 10 dni... martwie sie o nia bo ciezko mi uwierzyc ze nie jedzenie tyle dni moze byc dobre dla organizmu, teraz juz ma tak malo sily ze ciezko jej po schodach wejsc. Kiedy jej mowie zeby sie opamietala mowi ze czytala ksiazke na ten temat i ze to dobre dla zdrowia i ze kazdy powinien zrobic sobie taka glodowke. Nie wiem juz co robic
Co to za ksiazka?

Jakies glodowki, diety sokowe, to moze i dobry sposob na oczyszczenie organizmu, ale na schudniecie na pewno nie. Efektywne odchudzanie to zdrowa dieta i duzo ruchu. Kg zgubione podczas glodowki wroca w rekordowym tempie.

Powiedz o tym jej rodzicom.

Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka
Adrianna_8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-05, 09:41   #3
LadyArya
Amounted Princess

Cytat:
Napisane przez Adrianna_8 Pokaż wiadomość
Co to za ksiazka?

Jakies glodowki, diety sokowe, to moze i dobry sposob na oczyszczenie organizmu, ale na schudniecie na pewno nie. Efektywne odchudzanie to zdrowa dieta i duzo ruchu. Kg zgubione podczas glodowki wroca w rekordowym tempie.

Powiedz o tym jej rodzicom.

nie mieszka ze swoimi rodziacami i ma z nimi nie najlepsze relacje wiec ta opcja odpada chodzi o ksiązke "lecznicza glodówka" Małachow
Stary 2016-08-05, 09:52   #4
lolita96
Zadomowienie

A mieszka sama? Bo jeżeli by zasłabła to rzeczywiście może być nieciekawie.
Trudno mi się wypowiedzieć na temat tych głodówek, cos tam kiedyś czytałam, ale takie rzeczy nie dla mnie. Ja bym nie wytrzymała 1 dnia
Na pewno nie jest to metoda na schudnięcie w każdym razie
lolita96 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-05, 09:55   #5
LadyArya
Amounted Princess

Cytat:
Napisane przez lolita96 Pokaż wiadomość
A mieszka sama? Bo jeżeli by zasłabła to rzeczywiście może być nieciekawie.
Trudno mi się wypowiedzieć na temat tych głodówek, cos tam kiedyś czytałam, ale takie rzeczy nie dla mnie. Ja bym nie wytrzymała 1 dnia
Na pewno nie jest to metoda na schudnięcie w każdym razie
nie, ma mieszkanie i wynajmuje jeden pokoj wspollokatorce. gdyby to byla nastolatka mozna by jej jakos przetlumaczyc a tak nie wiem co robic
Stary 2016-08-05, 10:15   #6
I am Rock
lokalna gwiazda

A przynajmniej schudła?
Może poszukaj jakichś informacji na temat głupich diet i daj jej do przeczytania? Przecież ona w końcu padnie. Trafi do szpitala.
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-05, 10:23   #7
LadyArya
Amounted Princess

tego sie wlasnie boje, nie wierze ze cos takiego nie bedzie mialo zlych sktkow dla zdrowia
tak schudla juz 6 kg

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-08-05, 10:42   #8
Adrianna_8
Zakorzenienie

Ale ona schudla z wody, nie z tluszczu. I zaraz zaczna leciec jej miesnie. A wroci do normalnej diety i przytyje12kg, bo sie rzuci jak nienormalna na jedzenie.

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Dieta to trwala zmiana w zyciu, nie glodowka na 20 dni. Inaczej nie utrzyma wagi i bedzie wracala do punktu wyjscia.

Adrianna_8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-05, 12:01   #9
ZamyslonaRoztargniona
Zakorzenienie

Słyszałam o leczniczych głodówkach, o oczyszczających organizm, ale to chyba kilka dni ma trwać, max tydzień, a nie aż tak długo!
Na pewno w tej książce wyczytała że to ma tyle trwać?
No i zazwyczaj autorzy sugerują jednak głodówkę pod opieką lekarza czy dietetyka czy kogoś znajacego się na temacie, bo dla każdego organizmu inny czas głodówki bedzie optymalny.
ZamyslonaRoztargniona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-05, 14:17   #10
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Generalnie to jest to dorosła kobieta i nie masz jak jej zmusić, żeby zaczęła jeść i porzuciła tę głodówkę.
Możesz jej podesłać informacje o tym ile coś takiego może trwać bez uszczerbku dla zdrowia, ja bym też sprawdziła tę książkę i zobaczyła, czy tam faktycznie piszą o takiej długiej głodówce. Możesz naciskać na wizytę u lekarza, może lekarza by wysłuchała.
Ale jak ona nie zechce, to chyba nic nie możesz zrobić.
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-05, 23:28   #11
Vatra
BAN stały

Cytat:
witam
Masz taki problem, że nie możesz na nią naskarżyć rodzicom, a ona nie słucha twoich, zapewne eksperckich rad na temat odżywiania?

Z sobą masz problem, nie z nią. Jeśli jest zdrowa, to od trzytygodniowej głodówki nic jej się nie stanie. Głodzenie się polegające na długotrwałym ograniczaniu pokarmów jest szkodliwe, prawidłowo przeprowadzona głodówka to coś zupełnie innego i inaczej wpływa na organizm.
Vatra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-05, 23:40   #12
humanistycznie
Raczkowanie

Cytat:
witam
Zrób absolutnie wszystko, co w Twojej mocy, żeby wybić jej to z głowy, bo może się to skończyć tragedią. Diety typu detox trwają maksymalnie kilka dni, dłuższy czas podtrzymywania głodówki bezpośrednio zagraża jej życiu. Zacznie narzucać sobie coraz większe limity, aż w końcu przestanie nad tym panować. Porozmawiaj z nią, przedstaw jej wszystkie zagrożenia i pokaż alternatywny i zdrowszy sposób na zgubienie kilku kilogramów - chociażby siłownia albo zajęcia fitnessu połączone z kontrolowana, ale nie restrykcyjną dietą. Pokaż jej artykuły, zdjęcia osób, które próbowały się głodzic. Możesz sobie pozwolić na takie "zastraszanie", bo teraz, na takim etapie ma szansę zadziałać. Chwała Ci, że zauwazylas problem, mnie niestety nie udało się i od niemal roku moja siostra walczy z anoreksją i towarzyszącą jej depresją.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
humanistycznie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-05, 23:45   #13
Vatra
BAN stały

Cytat:
Napisane przez humanistycznie Pokaż wiadomość
Zrób absolutnie wszystko, co w Twojej mocy, żeby wybić jej to z głowy, bo może się to skończyć tragedią. Diety typu detox trwają maksymalnie kilka dni, dłuższy czas podtrzymywania głodówki bezpośrednio zagraża jej życiu. Zacznie narzucać sobie coraz większe limity, aż w końcu przestanie nad tym panować. Porozmawiaj z nią, przedstaw jej wszystkie zagrożenia i pokaż alternatywny i zdrowszy sposób na zgubienie kilku kilogramów - chociażby siłownia albo zajęcia fitnessu połączone z kontrolowana, ale nie restrykcyjną dietą. Pokaż jej artykuły, zdjęcia osób, które próbowały się głodzic. Możesz sobie pozwolić na takie "zastraszanie", bo teraz, na takim etapie ma szansę zadziałać. Chwała Ci, że zauwazylas problem, mnie niestety nie udało się i od niemal roku moja siostra walczy z anoreksją i towarzyszącą jej depresją.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nie da się zrobić detoksu w kilka dni. Chyba, że mowa o jakichś bzdurach polegających na jedzeniu zupy z kapusty przez tydzień.
Vatra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-06, 11:25   #14
EdytkaEdytka71
Raczkowanie

Jest dorosła i sama musi zadecydować o swoim zdrowiu .Ja wiem tylko tyle ,że takie szybkie schudnięcie powoduje później efekt jo jo ,czyli jak zacznie jeść normalnie to przytyje jeszcze więcej niż wazyła.Tak pozatym to ona ma swój rozum i ma prawo podejmowac własne decyzje.
EdytkaEdytka71 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości