Czuję presję. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-01-08, 14:17   #1
Majowyporanek
Przyczajenie

Czuje presję...

Moje drogie... mam 25 lat. Zerowe doświadczenie... jestem dziewicą.

Od tygodnia spotykam się z facetem 29 lat. Mieliśmy już 5 randek, 3 u niego. Twierdzi, ze szuka kogoś z kim zrozumie się duchowo, ale seks jest dla niego bardzo ważny.

Chodzi o to, ze on niby nie chce wymuszać na mnie pierwszego zbliżenia, jednak WYMAGA, aby był inny kontakt fizyczny. Wręcz wprost mówi i stawia warunki, ze bez tego związek nie przetrwa, "uczciwie infirmuje". Ja nie wiem, co kiedy "wypada", co jest normalne, a co nie... Proszę Was o radę. Po 1 randkę zaczął łapać mnie za tyłek, ja się oddawałam, teraz już pozwalam.. na 3 spotkaniu były pocałunki z języczkiem i ze tak powiem mocniejsze pieszczoty... teraz on chce, żebym dotykała jego penisa, mówi tez, ze jeśli chce dłuższego związku, to muszę się przełamać i uprawiać z nim seks oralny, bez tego on sobie nie wyobraża niczego. Twierdzi, ze nic nie wymusza, tylko informuje, żeby potem nie było..

Ja chciałabym, żeby to wszystko wyszło naturalnie, a nie pod presją... jest mi bardzo przykro, bo nie wiem, czy coś ze mną nie tak...
Majowyporanek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-08, 14:24   #2
samotny_t
BAN stały

Dot.: Czuje presje

Cytat:
Napisane przez Majowyporanek Pokaż wiadomość
Moje drogie... mam 25 lat. Zerowe doświadczenie... jestem dziewicą.

Od tygodnia spotykam się z facetem 29 lat. Mieliśmy już 5 randek, 3 u niego. Twierdzi, ze szuka kogoś z kim zrozumie się duchowo, ale seks jest dla niego bardzo ważny.

Chodzi o to, ze on niby nie chce wymuszać na mnie pierwszego zbliżenia, jednak WYMAGA, aby był inny kontakt fizyczny. Wręcz wprost mówi i stawia warunki, ze bez tego związek nie przetrwa, "uczciwie infirmuje". Ja nie wiem, co kiedy "wypada", co jest normalne, a co nie... Proszę Was o radę. Po 1 randkę zaczął łapać mnie za tyłek, ja się miotałam, teraz już pozwalam.. na 3 spotkaniu były pocałunki z języczkiem i ze tak powiem mocniejsze pieszczoty... teraz on chce, żebym dotykała jego penisa, mówi tez, ze jeśli chce dłuższego związku, to muszę się przełamać i uprawiać z nim seks oralny, bez tego on sobie nie wyobraża niczego. Twierdzi, ze nic nie wymusza, tylko informuje, żeby potem nie było..

Ja chciałabym, żeby to wszystko wyszło naturalnie, a nie pod presją... jest mi bardzo przykro, bo nie wiem, czy coś ze mną nie tak...
Z Tobą jest wszystko dobrze. Z nim nie jest, bo jest ordynarny i nachalny.
samotny_t jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-08, 14:29   #3
awia
Zakorzenienie

Pamiętaj, że NIE MUSISZ robić niczego, na co nie masz ochotę, powiedz ze nie chcesz, że za wcześnie.

I nie przejmuj się jeśli będzie Cię dalej szantażował czy wręcz urwie z Tobą kontakt - facet jest beznajdziejny, skoro takiej rzeczy nie potrafi zrozumieć, zwłaszcza że spotykacie się od tygodnia.
a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach
a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach

Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
awia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-08, 14:29   #4
ruda_beksa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie wiem, co kiedy "wypada", co jest normalne, a co nie... Proszę Was o radę. Po 1 randkę zaczął łapać mnie za tyłek, ja się miotałam, teraz już pozwalam.. na 3 spotkaniu były pocałunki z języczkiem i ze tak powiem mocniejsze pieszczoty... teraz on chce, żebym dotykała jego penisa, mówi tez, ze jeśli chce dłuższego związku, to muszę się przełamać i uprawiać z nim seks oralny, bez tego on sobie nie wyobraża niczego.
Boże drogi, co za skończony cham. Ja nie wiem, co kiedy "wypada", ale w zdrowym związku partnerzy powinni mieć dla siebie podstawowy szacunek. Tzn. przymuszanie, obłapianie na siłę jest obrzydliwe. Jeśli zależy mu na tobie to powinien dać ci czas na oswojenie się z kontaktem fizycznym, zwłaszcza że nie masz doświadczenia. Oblech.

https://www.youtube.com/watch?v=oHgCXhY6kZ0
ruda_beksa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-08, 14:45   #5
kennedy
Zakorzenienie

Tu nie chodzi o to co wypada tylko tego co czujesz i czego hcesz.

Nie rob niczego wbrew sobie.

Dodatkowo piszesz ze jestes niedoswiadczona wiec blagam cie nie baw sie z takim dubcynielem bo bedziesz zalowala. Widac ze gosciu to jakis palant ktory WYMUSZAi probuje cie wmanewrowac w seksy.

Ps czemu nie dasz mu w pysk po prostu. Co ty taka bezwolna jetes?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-08, 14:52   #6
Majowyporanek
Przyczajenie

Ja bym tego wszystkiego chciała.. tego, o czym on mówi, ale dopiero po tym, jak będę miała pewność, ze mnie kocha i nie zostawi.
Stary 2018-01-08, 14:55   #7
Mad_Max
BAN stały

Bez przesady. Facet uczciwie przedstawił Ci swoje warunki już na początku znajomości. To żadne chamstwo.
Przecież nie musisz ich akceptować, nie musisz na nie przystać, nie musisz się z nim zadawać. Możesz szukać kogoś innego.
Mad_Max jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-01-08, 15:02   #8
201801300852
Konto usunięte

Tak, facet przedstawił Ci uczciwie warunki na początku znajomości. Facetowi też zależy tylko na seksie. On Cie nie kocha, tylko chce z Tobą sypiać. Macie inne oczekiwania, wiec lepiej urwij znajomość, bo zmuszanie się do seksu będzie ciążyło później na Twoim życiu seksualnym. On nawet nie czuje nic do Ciebie, bo jakby tak było, to by nie zachowywał się jak burak
201801300852 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-08, 15:04   #9
Majowyporanek
Przyczajenie

W związku powinno się chyba zarówno dawać, jak i brać... a nie tylko wymagać i brać dla siebie..
Stary 2018-01-08, 15:09   #10
201801300852
Konto usunięte

Jestes o tyle w dobrej sytuacji, ze już na wstepie pokazał jakim jest prostakiem, wiec nie musisz marnowac czasu i sie później rozczarowywać. Dobre i to
201801300852 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-08, 15:14   #11
ruda_beksa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mad_Max Pokaż wiadomość
Bez przesady. Facet uczciwie przedstawił Ci swoje warunki już na początku znajomości. To żadne chamstwo.
Przecież nie musisz ich akceptować, nie musisz na nie przystać, nie musisz się z nim zadawać. Możesz szukać kogoś innego.
Łapanie "miotającej się" dziewczyny za tyłek na pierwszej randce to szczyt chamstwa i tyle.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-01-08, 15:17   #12
clintjones
BAN stały

W związku musi być równowaga. On informuje...
Więc i Ty go poinformuj, że nie masz po tygodniu znajomości ochoty na obleśne obłapywanie i presję.
clintjones jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-08, 15:18   #13
_whatamess
Raczkowanie

Masakra. On myśli, że przedstawił sprawę jasno, więc wszystko jest cacy i ma prawo sobie robić co chce, bo Cię uprzedził. Błagam. To Ty mu postaw warunek, że dla Ciebie nie ma związku bez szacunku. I nie wymuszasz, tylko informujesz, żeby potem nie było... A tak na poważnie to facet jest niepoważny, nie szanuje Twoich uczuć i nie nadaje się do normalnego związku, na którym z resztą mu wcale nie zależy jak widać.
_whatamess jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-08, 15:22   #14
Mad_Max
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ruda_beksa Pokaż wiadomość
Łapanie "miotającej się" dziewczyny za tyłek na pierwszej randce to szczyt chamstwa i tyle.
Guzik prawda. On przedstawił warunki, ona je zaakceptowała (skoro wciąż z nim "jest"). Złapał ją za tyłek - przystała na to. Na litość boską, przecież dziewczyna jest dorosła.
Stary 2018-01-08, 15:24   #15
ruda_beksa
Zakorzenienie

Cytat:
Guzik prawda. On przedstawił warunki, ona je zaakceptowała (skoro wciąż z nim "jest"). Złapał ją za tyłek - przystała na to. Na litość boską, przecież dziewczyna jest dorosła.
Czyli jeśli facet kobietę bije, a ona nie ucieka, to bicie jest ok? Reakcja autorki nie zmienia faktu, że gość jest burakiem.

Stary 2018-01-08, 15:26   #16
clintjones
BAN stały

Cytat:
Autorka przyszła z pytaniem, z prośbą o radę. My jej radzimy. Radzimy, że powinna to skończyć, bo koleś to cham. I wymusza seks. Tyle.
Stary 2018-01-08, 15:29   #17
Mad_Max
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ruda_beksa Pokaż wiadomość
Czyli jeśli facet kobietę bije, a ona nie ucieka, to bicie jest ok? Reakcja autorki nie zmienia faktu, że gość jest burakiem.
Ucieczka jest bardzo pierwotnym instynktem; więc jeśli ktoś po laniu wraca jednak na drugą randkę, to chyba się spodobało. Bo jak to inaczej tłumaczyć? Opóźnieniem? Ona nie ma 14 lat, żeby tłumaczyć w sądzie, że została zbałamucona

Kurcze, sam kiedyś dobiegałem 30-tki, sam na pierwszym spotkaniu tłumaczyłem, że może chodzić mi tylko o seks (zwłaszcza, gdy okazywało się, że na fajną rozmowę nie ma co liczyć). Jedne uciekały, inne przystawały na propozycje. Normalna sprawa.

Cytat:
Napisane przez clintjones Pokaż wiadomość
Autorka przyszła z pytaniem, z prośbą o radę. My jej radzimy. Radzimy, że powinna to skończyć, bo koleś to cham. I wymusza seks. Tyle.
Też uważam, że jeśli Autorce facet nie pasuje, to nie powinna pojawiać się na drugiej randce. Ani na trzeciej, a potem na czwartej i piątej. No ale. 5 razy w tygodniu to chyba jednak znak dla faceta, że jest zainteresowana.

Edytowane przez Mad_Max
Czas edycji: 2018-01-08 o 15:31
Stary 2018-01-08, 15:33   #18
I am Rock
lokalna gwiazda

Cytat:
Ja bym tego wszystkiego chciała.. tego, o czym on mówi, ale dopiero po tym, jak będę miała pewność, ze mnie kocha i nie zostawi.
To zdecydowanie nie z tym panem.
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-08, 15:34   #19
Hultaj
BAN stały

Cytat:
Od tygodnia spotykam się z facetem 29 lat.
Cytat:
w ciągu 1 tygodnia dziewczyna ma za sobą za sobą niezgodę i wymuszoną zgodę na łapanie za tyłek , macanki, wpychanie języka i zapowiedź żeby szykowała się zmacać mu penisa.
Bo on po tygodniu chce by ona mu dotykała genitalia.
Takie warunki (z takim tempem) to raczej powinien przedstawiać profesjonalistce a nie kobiecie na randkach.

dziewczyno to jakiś kretyn i napaleniec, rzuć go, niech szuka lasek na przygodny numer.
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-01-08, 15:35   #20
cava
Zakorzenienie

Cytat:
W pewien pokrętny sposób masz rację.
Mnie też szokuje że dorosła osoba nie wie co jej robi dyskomfort a co nie, potrafi protestować i stawiać granice czy nie, daje sobie włazić na głowę i się krzywdzić czy nie.

Facet jest chamem i chyba jakimś niewyżytym frustratem seksualnym.

Ale to autorka wątku powinna wiedzieć jak chce być traktowana a jak nie.

Ja bym tam gostkowi już dawno strzeliła z liścia, albo zabiła śmiechem, w ogóle nie z powodu ze ma jakieś wymagania, które nie wydają mi się przesadne, ma do nich prawo, tylko ze względu na chamowatą i obleśne natrętną formę wyrażania swoich oczekiwań oraz pchanie się na siłę z łapami, jęzorem i żałosne szantażowanie emocjonalne.

Autorkonwątku, może i nie jesteś doświadczona seksualnie, ale jesteś dorosła i swój rozum powinnaś już mieć. Użyj go po prostu.

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-08, 15:35   #21
Majowyporanek
Przyczajenie

Tak, bo on mi się podoba, tylko nie podoba mi się ta presja. Wszystkie spotkania inicjuje on
Stary 2018-01-08, 15:35   #22
ruda_beksa
Zakorzenienie

Cytat:
Ucieczka jest bardzo pierwotnym instynktem; więc jeśli ktoś po laniu wraca jednak na drugą randkę, to chyba się spodobało. Bo jak to inaczej tłumaczyć? Opóźnieniem? Ona nie ma 14 lat, żeby tłumaczyć w sądzie, że została zbałamucona

Kurcze, sam kiedyś dobiegałem 30-tki, sam na pierwszym spotkaniu tłumaczyłem, że może chodzić mi tylko o seks (zwłaszcza, gdy okazywało się, że na fajną rozmowę nie ma co liczyć). Jedne uciekały, inne przystawały na propozycje. Normalna sprawa.
Łapałeś za tyłek na pierwszym spotkaniu bez pytania?

I nie jest tak, że jeśli ktoś nie ucieka, to dlatego, że mu się podoba, chłopie. Podstawowa psychologia się kłania.

Stary 2018-01-08, 15:37   #23
White_Dove
Zakorzenienie

"On sobie nie wyobraża".... To niech sobie nie wyobraża droga wolna nikt go kajdanami nie przykuł do kaloryfera. Pożegnaj pana i nara. Ja nie wiem mnie żaden na pierwszej randce nie łapał za tyłek. Powinien dostać w pysk bo nie miał Twojej zgody. Na pierwszej randce ludzie sa sobie niemal obcy i juz łapanie za tyłek "mało chetnej" dziewczyny? To podpada pod molestowanie skoro sie miotałaś.Dojdzie do tego że niby nie wymusza ale "sobie wezmie to czy tamto" Koleś chce szybko zaliczyć i zalezy mu tylko na seksie. Ja bym spadała na Twoim miejscu chyba że chcesz potem żałować i pisać kolejny wątek na wizażu.
Autorko facet któremu zależy- lub ma jakies plany na dłuzej nie łapie za tyłek kobiety ( która nie dała mu na to zgody, nie pokazuje że ma na to ochote), ma takt i okazuje jej szacunek. Gdyby nic nie wymuszał to nie czułabyś presji. Czujesz presje wiec nie jest dobrze.
White_Dove jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-01-08, 15:37   #24
clintjones
BAN stały

Cytat:
Też uważam, że jeśli Autorce facet nie pasuje, to nie powinna pojawiać się na drugiej randce. Ani na trzeciej, a potem na czwartej i piątej. No ale. 5 razy w tygodniu to chyba jednak znak dla faceta, że jest zainteresowana.
Jasne, ale ona pyta czy powinna się zgadzać na coś co jej nie pasuje. I w domyśle, czy koleś ją szanuje, będzie chciał z nią mieć głębszą relację. Sądzę, że autorka w jakiś sposób to mu zakomunikowała czego by chciała(?) a koleś szantażuje ją seksem, którego ona na razie nie chce, że jeśli seks będzie to może i relacja będzie.
Zatem taki "związek" już na początku jest chory. Bo koleś nie jest w porządku. Rozumiesz teraz o co chodzi mi rudej?

Autorka na początku przyznała, że nie ma doświadczenia. Ja mam. Ruda chyba też. Więc jej dobrze, podług naszego doświadczenia, radzimy, aby posłała gościa na drzewo.
Stary 2018-01-08, 15:40   #25
White_Dove
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, bo on mi się podoba, tylko nie podoba mi się ta presja. Wszystkie spotkania inicjuje on
Autorko, presja tylko Ci zaszkodzi. Nie bedziesz robiła czegos bo chcesz tylko dlatego bo "powinnas, on wymaga, wypada". Poza tym co to jest by stwarzac u kogos presje po 5 spotkaniach?

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

Cytat:
Napisane przez clintjones Pokaż wiadomość
Jasne, ale ona pyta czy powinna się zgadzać na coś co jej nie pasuje. I w domyśle, czy koleś ją szanuje, będzie chciał z nią mieć głębszą relację. Sądzę, że autorka w jakiś sposób to mu zakomunikowała czego by chciała(?) a koleś szantażuje ją seksem, którego ona na razie nie chce, że jeśli seks będzie to może i relacja będzie.
Zatem taki "związek" już na początku jest chory.
Bo koleś nie jest w porządku. Rozumiesz teraz o co chodzi mi rudej?

Autorka na początku przyznała, że nie ma doświadczenia. Ja mam. Ruda chyba też. Więc jej dobrze, podług naszego doświadczenia, radzimy, aby posłała gościa na drzewo.
Zgadzam sie taki zwiazek bedzie chory. Troche jak " jak bedzie seks to poudaję zwiazek"
Stary 2018-01-08, 15:43   #26
MissChievousTess
Zakorzenienie

Nie wiesz co o tym myśleć? To próba wykorzystania seksualnego, doprowadzenia do tzw. innej czynności seksualnej. Między tym co on robi, a co polskie prawo już postrzega jako przestępstwo jest bardzo cienka granica. Wniosek?
Uciekać. Twoje odczucia są prawidłowe. To nie jest ani właściwe, ani normalne, ani zdrowe. A sam pan działa na granicy prawa już na etapie randek, więc chyba lepiej nie testować do czego jest zdolny jak już się poczuje pewniej w związku.
Stary 2018-01-08, 15:44   #27
I am Rock
lokalna gwiazda

Cytat:
Brzmisz, jakbyś miała nie 25, a 15 lat.
To, że facet ma ładną buźkę, to nie jest powód, byś czuła się zmuszona robić cokolwiek. Jeżeli będziesz robić coś wbrew sobie, to w najlepszym przypadku będziesz czuła niesmak post factum, ale bardziej prawdopodobne jest, że zaliczysz seks wbrew własnej woli i nabawisz się traumy.
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-08, 15:46   #28
White_Dove
Zakorzenienie

Cytat:

Autorka mogła myslec że to normalne tempo a po prostu ona jest "wolna". Dlatego spotykała sie z nim dalej. Ok dobra 2-3 randka jeszcze mogłaby sie odbyc ale te nastepne po co? Przeciez widac że ewidentnie chcą czegos innego.

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

Cytat:
Napisane przez I am Rock Pokaż wiadomość
Brzmisz, jakbyś miała nie 25, a 15 lat.
To, że facet ma ładną buźkę, to nie jest powód, byś czuła się zmuszona robić cokolwiek. Jeżeli będziesz robić coś wbrew sobie, to w najlepszym przypadku będziesz czuła niesmak post factum, ale bardziej prawdopodobne jest, że zaliczysz seks wbrew własnej woli i nabawisz się traumy.
Dokładnie tak bedzie plus to że facet zwinie żagle i tyle.
Stary 2018-01-08, 15:50   #29
Asior77
Raczkowanie

Nic nie „wypada”, postępuj zgodnie z sobą, to jest normalne. Rób to na co masz ochotę, nie śpiesz się. Facet zachowuje się okropnie
Asior77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-08, 15:51   #30
lady666macbeth
Zakorzenienie

autorko, Ty nic nie musisz.
Ja bym go posłała w diabły, bo traktuje Cię przedmiotowo.

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości