|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() RACJONALNA dieta vs brak czasu...
Udalo mi sie zrzucic 8 kg
![]() ![]() Problem jednak tkwi w diecie... Jestem na uczelni prawie caly dzien, mam malo czasu na zjedzenie sniadania, obiady jadam o godz. 17, a na dodatek zdarzaja mi sie przerwy miedzy posilkami, ktore trwaja np. 6, 7 h, a to jes b. niezdrowe ![]() Moze macie jakies pomysly na ulozenie RACJONALNEJ diety... Co jesc i kiedy... ![]() Ile kalorii dostarczac, by stracone kg nie powrocily... ![]() Pozdrawiam serdecznie i z gory dziekuje za Wasze pomysly ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: RACJONALNA dieta vs brak czasu...
jaka diete prowadzilas? to pierwsze pytanie, drugie to jest czy na prawde nie mozesz nic zjesc przez te 6 godzin? zadnej buleczki czy przegryzc jablka?
ile kcal dostarczac to zalezy jaki prowadzisz tryb życia- widze, ze aktywne wiec ok. 1600-1700kcal na pewno nie zaszkodzi Twojej figurze i gratuluje takich wynikow ![]()
Życie to ciągłe ryzyko. Edytowane przez Nati02 Czas edycji: 2013-05-31 o 13:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Nati
![]() Zaczelam odchudzanie w sierpniu i wytrwalam tak 2 miesiace ![]() ![]() ![]() Oto moj przepis: 1. rezygnacja z kolacji!!! 2. ograniczanie slodyczy do minimum, 3. jedzenie o polowe mniej, niz przed rozpoczeciem diety, 4. mniej maselka na kanapkach i zero cukru w herbatkach, 5. owoce i warzywa, gdy dopada glod ![]() 6. wtedy bylo lato, wiec duzo plywalam i jezdzilam na rowerze, 7. to wszystko ![]() Moge zjesc jablusio i buleczke ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Widze, ze dieta racjonalna- ciesze sie
![]() zatem na śniadanie jedz to co zawsze, do szkoł zabieraj grahamki i owoce a najlepiej jakbyś miała szanse na zjedzenie czegoś ciepłego nieco wczesniej niz o 17. Zabrane ze soba jedzonko jedz co 2-3 godziny, wtedy nie bedziesz glodna i nie przytyjesz. No i do tego ćwicz dalej tak jak to robisz ![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Anice nie radzę rezygnować z kolacji! mozna osiągnać wręcz przeciwny skutek, bo spowolni nam się metabolizm. Nie na tym to polega.
owoców i warzyw również nie zalecam jeść o każdej porze- czytaj raczej nie na wieczór ze względu na zawarte w nich weglowodany i cukry.
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Anice zawsze możesz zabrać ze sobą obiadek i zjeść go w wolnej chwili. Ja tak czasami robię kiedy wiem, że nie będzie mnie cały dzień w domu, a nie chcę być zdana na to co serwują w stołówkach i innych miejscach fdzie można coś zjeść. Robię sobie rano mięsko, do tego jakieś warzywka (surowe lub gotowane), w pudełeczko i do szkoły. Dzięki temu nie jestem głodna, nie muszę się ratowaćbułkami czy kanapkami, no i zachowuję regularne posiłki
![]()
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
To jest mysl, z tymi wlasnymi obiadkami
![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:10.