|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Test- Eucerin Omega mleczko do ciała i olejek pod prysznic
Moja historia z dermokosmetykami Eucerin Omega zaczyna się pewnie podobnie jak wiele innych, jednak moja to coś więcej niż tylko zwykłe „testowanie” produktu, dla mnie, dla mojego ciała i mojej duszy kosmetyki te okazały się być prawdziwym zbawieniem.
Jako Ambasadorka ☠☠☠☠☠☠☠☠☠u miałam przyjemność przetestować EUCERIN OMEGA 12% Mleczko do ciała dla suchej skóry ![]() EUCERIN OMEGA 20 % Olejek do kąpieli i pod prysznic. ![]() Chciałabym tutaj podzielić się z Wami moimi doświadczeniami ![]() Od dzieciństwa borykam się z problemem bardzo suchej skóry ze skłonnościami do alergii. W ciągu całego swojego trzydziestoletniego życia wypróbowałam mnóstwo środków i specyfików, które albo w ogóle nie dawały żadnych rezultatów albo pomagały tylko na chwilę. Od lat desperacko poszukiwałam ”złotego środka”, który pomógłby mi skutecznie zlikwidować ból, dokuczliwy swąd i pieczenie skóry. Nie sposób zliczyć ile wydalam na to pieniędzy, a ile wylanych łez i straconej nadziei na poprawę. Jestem kobietą, byłam dziewczyną, nastolatką i małą dziewczynką. Zdrowa, delikatna skóra to pragnienie każdej nastolatki i kobiety, a kompleksy jakie powstają z powodu brzydkiej, suchej, łuszczącej się skóry z wypryskami oraz powstających od drapania bliznami bardzo negatywnie wpływają na delikatną psychikę każdej z nas. Uczestnictwo w grupie daje nam poczucie bezpieczeństwa, pozycję oraz wiele innych rzeczy, których potrzebujemy dla przetrwania i pełnego rozwoju. Jeśli jednak z jakiegoś powodu jesteśmy odtrąceni, jeśli ktoś spogląda na nas z obrzydzeniem, w szkole, na podwórku, na basenie, na plaży, w restauracji, albo w pracy, gdy widzi popękaną, suchą, zaczerwienioną skórę na dłoniach i innych okolicach ciała, to może to spowodować brak poczucia bezpieczeństwa, zamknięcie się w sobie oraz utratę szacunku do samego siebie ![]() ![]() ![]() Podczas walki z moimi „skórnymi demonami” poznałam wiele wspaniałych osób, które również walczą z podobnym problemem. Cieszę się ze jako ekspertka Sreetcom, mogłam się z nimi podzielić próbkami Eucerin Omega i z prawdziwą, ogromną radością mogę oznajmić, że dermokosmetyki Eucerin Omega pomogły nie tylko mnie ale też paru innym osobom! ![]() Sięgając po dermokosmetyki Eucerin Omega tak naprawdę byłam raczej sceptycznie nastawiona, jednak już po pierwszym dniu stosowania poczułam bardzo miłą różnicę. Pomyślałam, że pewnie tak jak w przypadku poprzednich kosmetyków do skóry z problemami i ten okaże się tylko chwilowym ukojeniem, ale kiedy także nazajutrz moja skóra wyglądała i czuła się na prawdę dobrze w mojej głowie zapaliło się światełko nadziei ![]() Kolejne dni przynosiły coraz lepsze efekty a rezultat końcowy przerósł moje najśmielsze oczekiwania! ![]() Poleciłam je moim znajomym, podzieliłam się z nimi próbkami i z ich opinii wiem, że są na prawdę bardzo zadowoleni. Eucerin Omega nie zawiera substancji zapachowych ani barwników, dlatego jest odpowiednie także dla niemowląt i małych dzieci, a każda mama wie jak delikatna jest skóra małego człowieka. Jest ona najbardziej narażona na działanie szkodliwych składników i wymaga starannej pielęgnacji. U dzieci dodatkowym problemem jest drapanie podrażnionych miejsc co prowadzi jedynie do pogorszenia stanu skóry. Skórze atopowej trzeba poświęcić wiele czasu. Przede wszystkim należy zadbać o odpowiednią pielęgnację, nawilżenie i natłuszczenie. Dlatego moje znajome mamy są zachwycone dermokosmetykami Eucerin OMEGA, wiele z nich zrezygnowało z konkurencyjnych marek na rzecz właśnie tych. Zarówno mleczko jak i olejek pod prysznic Eucerin Omega zdają egzamin wyśmienicie, jedyne niewielkie zastrzeżenia z jakimi się spotkałam to zapach olejku do kąpieli i pod prysznic, spotkałam się z kilkoma opiniami, że mimo wszystko jest troszkę mdły, mógłby być bardziej neutralny, dawać uczucie świeżości, jednak mimo wszystko są z niego bardzo zadowolone i szczerze polecają. Opakowania są zgrabne, praktyczne, estetyczne, produkty bardzo wydajne. Cena, fakt dla wielu wysoka, ale porównywalna z konkurencyjnymi markami, ja osobiście po moich doświadczeniach sądzę, że naprawdę warto wydać więcej ale mieć pozytywne efekty. Jestem bardzo zadowolona z dermokosmetyków Eucerin Omega, nawet tak po cichutku napiszę, że nie mogę doczekać się lata. Po cichutku, bo nie chce zapeszyć, ale już teraz, gdzieś w duszy jestem przekonana, że będzie dobrze i że niedługo będę już mogła krzyczeć, skakać z radości i nadrabiać stracony czas. Już teraz przeglądam krótkie spódniczki, sukienki na ramiączkach a nawet bikini ![]() Pozdrawiam serdecznie!
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Test- Eucerin Omega mleczko do ciała i olejek pod prysznic
dziękuje za twoją wypowiedź, sama mam podobny problem, więc chętnie wypróbuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:44.