![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Let's Be Fit & Healthy!Let's Be Fit & Healthy!
Ten prosty przekaz będzie myślą przewodnią wątku, a przynajmniej chciałabym, by takową się stał. ![]() Wiem, że Wizaż potrafi działać cuda i, że w żadnej przestrzeni internetowej nie ma tak rewelacyjnych kobiet, dlatego zakładając ten wątek mam ogromną nadzieję, że stanie się on z Waszym udziałem najbardziej fit i najbardziej healthy spośród wszystkich tu istniejących! Jeżeli: - ćwiczycie/dopiero chcecie rozpocząć swoją przygodę z jakąkolwiek aktywnością fizyczną, - zdrowo się odżywiacie, bądź lada chwila zamierzacie wprowadzić zasady zdrowego odżywiania, - chcecie plotkować, motywować, wspierać, wymieniać się doświadczeniami, informacjami nie tylko, ale przede wszystkim na temat ćwiczeń i zdrowego odżywiania - ZAPRASZAM! Stwórzmy siebie FIT&HEALTHY! Nie na tydzień, miesiąc, ale na całe życie! Stwórzmy FIT&HEALTHY społeczność Wizażu! Zamieńmy CZEKANIE na DZIAŁANIE! CzasUnieśćDupę! Po prostu: ![]() Przyłączysz się do nas? Edytowane przez kateel Czas edycji: 2014-06-30 o 17:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Let's Be Fit & Healthy!
Chętnie dołączę.
Zawsze to szansa na dowiedzenie się czegoś więcej, podzielenie się swoją wiedzą i dawkę motywacji do dalszego działania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Też chętnie dołączę
![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Też nie jem regularnie
![]()
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Wiem, wiem. W ogóle to zaraz 12 będzie, a ja śniadania nie jadłam.
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() ![]() U mnie problem jest tego typu, że wszystko, czego się podejmę, to są działania na krótką metę ![]() Postanowiłam założyć ten wątek, bo chciałabym podjąć kolejną próbę wprowadzenia aktywności fizycznej do mojego życia. Odkąd poszłam na studia zniknęła ona z niego praktycznie na dobre. Wielokrotnie próbowałam ćwiczyć, ale zawsze kończyło się za szybko. Problem chyba tkwił w tym, że w tym całym zdrowym odżywianiu i ćwiczeniach widziałam same wyrzeczenia i pewnego rodzaju karę. Kiedy trochę "przemodelowałam" myślenie i zauważyłam, że jedząc zdrowiej lepiej się czuję, to pojawiła się iskierka nadziei, że może tym razem się powiedzie. Wiem, że jeżeli będzie choć jedna osoba na tym wątku, która również będzie walczyć, to ja sama nie zrezygnuję. Chyba na co dzień brakuje mi po prostu partnera do ćwiczeń, kogoś, komu mogłabym pochwalić się osiągnięciami, swoim zdrowym jadłospisem, od kogo mogłabym czerpać wiedzę itd. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Z odżywianiem nie jest tak trudno jak by się mogło wydawać, ale nie jecie regularnie bo praca, obowiązki wam utrudniają czy same od siebie nie dbacie? Zawsze można włączyć alarm w telefonie przypominający o kolejnym posiłku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
kateel miałam ten sam problem z rezygnają co Ty aż pewnego dnia doszłam do wniosku, że szanuję swój czas i swój wysiłek na tyle, że nie mogę przestać skoro włożyłam w to np 2 czy 3 tyg mojego życia
![]() Będziemy walczyć razem! ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A do tego ciężko mi wymyślać różnorodne dania fit.. szczególnie na obiad i śniadanie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do przypominania, to mam taką aplikację, ale dotyczącą picia wody i dzięki niej tak naprawdę zaczęłam ją regularnie dostarczać organizmowi. Kiedyś mogłam przez 2 dni nawet ust nie zwilżyć. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
To ja też.
![]() ![]() ![]() I nie słodzę herbaty od Środy Popielcowej, co więcej - piję prawie samą zieloną. ![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
Ja słodzę miodem... ale za to żyję bez soli
![]() ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Uciekam kombinować z obiadem. Zajrzę do Was później. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Dzięki batom kateel jem właśnie śniadanie
![]()
![]() |
#20 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Próbowałaś z owsianką, jaglanką itp. na śniadanie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też ostatnio mam fazę na zieloną ![]() O, miodem też czasem sobie dosładzam. ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Dobrze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- A właśnie, bo jeśli chodzi o ćwiczenia, to jestem w temacie, ale z dietą, to już nie bardzo. Nie będę jej jakoś drastycznie zmieniać, ale chcę wprowadzić chociaż 5 regularnych posiłków dziennie. W jakich godzinach, tak mniej więcej, powinno się je jeść? W odstępie 2-3h? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Dla osób zaczynających i chcących coś zmienić w swoim odżywianiu ciekawa jest propozycja Chodakowskiej 'Przepis na sukces'. Przyznam, że za Ewką nie przepadam, ale książka napisana pod okiem dietetyków ma całkiem ciekawe i proste przepisy
![]() Dziś dotarła do mnie 'Karolina na detoksie' i wypróbuję kilka przepisów lada dzień, ale jednak 'Przepis na sukces' wydaje mi się ciekawszy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Lody wodne
![]() ![]()
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po większych, bardziej sycących posiłkach ten odstęp pomiędzy kolejnym może być dłuższy, ale nie przekraczający tych 3, 3,5 godziny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() * kupiłam w Ikei foremki do lodów za 10 zł i goszczą u mnie różne smaki, bez dodatku syropu glukozowego i innych niepotrzebnych dodatków https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/...97851338_n.jpg Tak w odstępie 2-3 h ![]() Edytowane przez RozowaKlara Czas edycji: 2014-06-30 o 11:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Konto usunięte
|
melduję się!
zjadłam zdrowe śniadanie, popijam czerwoną herbatę i obiad do pracy już przygotowany ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:10.