|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Tricki na gniotące się koszule
Hej.
Mam w szafie kilkanaście koszul, których nigdy nie założyłam. Powód? Gniotą się niemal zaraz po założeniu. Jeszcze zanim wyjdę z domu do pracy, jestem wygnieciona, jakby koszula nigdy nie była prasowana. Ok, wiem, że winą jest materiał, mam nauczkę i teraz sprawdzam zanim zakupię daną koszulę, czy na pewno się nie gniecie. Ale czy są jakieś sposoby, żeby koszule nieco mniej się gniotły? Próbowałam krochmalu i specjalnego sprayu do prasowania koszul, ale te sposoby powodują, że koszule robią się sztywne i nieprzyjemne, a i tak się gniotą. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tricki na gniotące się koszule
właściwości materiału nie zmienisz.
natomiast by się łatwiej prasowały, polecam suszenie na wieszaku
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
A ja polecam prasowacz do ubrań, taki na parę pionowy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
stacja parowa świetnie rozprasowuje zagniecenia na delikatnych tkaninach, ale pogniecione koszule o niebo lepiej prasuje się klasycznie.
no i z pewnością nie zmieni ona właściwości kiepskiej jakościowo koszuli i po 2 minutach od założenia ciuch i tak będzie wymięty
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:09.