|
Notka |
|
Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
godzina szczerosci ile wydajesz na siebie kobieto?
ciuchy kupuje doskokowo raz wydaje 50$ a raz 200$ trudno napisac dokladna liczbe....
kosmetyki:miesiecznie ok 100-200$ nie mam tak zebym musiala kupowac calej lini pielegnacyjnej tylko dokupuje np:tonik najszybciej sie konczy,krem pod oczy tez,szampony i odzywki mam na 1,5 miesiaca,poddklady oj dlugo 6-8 miesiecy, to samo dotyczy sie cieni i blyszczkow a maluje sie codziennie,lakiery do paznokci tez ok 6 miesiecy,tusz do rzes wymieniam absolutnie co 2 miesiace mam takie "skrzywienie" jak wymysle to dopisze... fryzjer: raz na 3-4 tyg farbowanie koszt ok 50$ teraz tylko odrosty ale wczesniej po 100$ gdyz schodzilam z czarnego koloru poprzez kolory:braz,koniak,zlote i koniakowe pasemka na pszenicznym blondzie az po jasny blond.Jestem bardzoooo zadowolona z mojej fryzjerki naprawde mam slniace i zadbane wloski! brwi 10$raz na 3-4 tyg razem z farbowaniem wlosow manicure:jestem po 2 letniej szkole kosmetycznej wiec reszte robie kolo siebie sama w przyszlosci kiedy moja cera bedzie wymagala szczegolnej uwagi dojda zabiegi w salonie kosmetycznym,narazie starcza pielegnacja domowa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: godzina szczerosci ile wydajesz na siebie kobieto?
a serie do pielegnacji cery wymieniam wedlug potrzeb skory i oczywiscie zmieniajacej sie pory roku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
buuuu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
ja jestem obecnie super biedna studentka, takze jestem zmuszona wydawac minimalne ilosci na siebie. pracuje tylko 9 godzin tygodniowo takze moj czek jest bardzo skromy, ledwo starcza na "podstawowe" wydatki, czyli alkohol (no coz, zycie studenckie to juz do siebie ma, ze sie sporo na to wydaje) i kosmetyki
![]() ostatnio mialam wiele zapasow, jesli chodzi o pielegnacje, nie wydawalam wiec wiele. ale lubie miec porzadne kremy, czesto kupuje wysokopolkowce, czasem cos tanszego z cvs. jak juz mam to zawsze sie staram do ostatniej kropli zuzyc. ciezko mi okreslic ile tak naprawde wydaje, bo sa to zakupy sporadyczne. np ukochany krem estee lauder pod oczy (advanced night recovery complex) starcza mi na jakies 3 miesiace, a kupuje go na ebay za okolo 30 dolarow. takze nawet jak od czasu do czasu wydam wiecej pieniedzy na kosmetyk pielegnacyjny, to starcza mi on na dlugo. regularnie za to wydaje pieniadze na kolorowke sredniopolkowa, w cvs ![]() ![]() niedlugo lece do polski i mam zamiar zdrowo sie tam obkupic na zapas. kupie filtry, kremy, pewnie sporo polskiej kolorowki. takze zapowiada sie spory wydatek ![]() podsumowujac- bardzo ciezko mi okreslic ile ja tak naprawde na siebie wydaje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
ok,ok rozumiem ale ja jestem we wrzatku kapana
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
strasznie trudno jest tak podliczyc ile sie wydaje.. bo to jest zmienne..
- na ciuchy bardzo malo- bo dostaje od mamy z Polski- kupuje tylko swetry, bielizne, podkoszulki.. trudno jest mi powiedziec ile to mnie kosztuje.. czasami wydam $50 czasami wiecej czasami mniej (na miesiac) - buty... uwielbiam.. i mam ich sporo... choc sluza raczej jako eksponaty ![]() ![]() - kosmetyki.. uwielbiam tusze do rzes.. i czasami zdarzy sie, ze kupie dwa, trzy w jednym miesiacu ale to w Target, Walmart itp. Cieni nie kupuje, szminek tez nie kupuje- choc w tamtym miesiacu kupilam w walmart i zaluje. Kupuje blyszyki.. a ile wydaje miesiecznie.. zalezy.. czasami nic, czasami ze $100. - pielegnacyjne.. kremy pod oczy- tak!! Vanilla, czy ten Lauder jest naprawde dobry?? Ja juz mam zmarszki!!! Jestem krotkowidzem i czesto marszcze oczy.. a okulary nosze od czasu do czasu.. i to jest pewnie wina moich zmarszczek... wiecie co, ja najwiecej wydaje na jedzenie!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() najlepiej sie wystaraj o probke i zobacz, jak ten krem na Ciebie dziala. chociaz wiem, ze o probki ciezko w usa ![]() nos okulary czesciej albo szkla. bo to marszczenie na pewno nie pomaga, jak sama zauwazylas ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
wlasnie, wlasnie.. nie pomaga
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Ja tez jestem krotkowidzem, na szczescie nie mam jeszcze zmarszczek, ale zapobiegawczo wklepuje na noc gruba warstwe kremu. Tez sie przymierzam do tego polecanego przez Vanilke.
Uwielbiam wydawac na siebie ile tylko moge, zawsze pod haslem "jestem tego warta" albo tez "raz sie zyje" ![]() W tamtym miesiacu wydalam 300$ na ciuchy, 50$ na kosmetyki, 100$ na plyty i DVD ![]() Kolorowke zuzywam powoli, ale zazwyczaj nie wydaje wiecej niz 15$ na jeden cien, tusz lub blyszczyk, wiec zaopatruje sie w L'oreale, Bourjois i inne sredniopolkowe firmy. Na nic drozszego na razie mnie nie stac. Uwilbiam buty, ladna bielizne i w ogole ciuszki, ciuszki i jeszcze raz ciuszki. Ostatnio duzo zostawilam w H&M, kompletuje kolekcje na sezon jesienno- zimowy... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
tylko, ze tak to jest (czego my nie wiemy, bo nie widzimy), ze jak np patrzysz na TV to marszczysz oczy nie zdajac sobie z tego sprawe.. Mi maz powiedzial ze marszcze, bo ja nie zdawalam i ciagle nie zdaje sobie z tego sprawy.
300 na ciuchy.. no ladnie, ladnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() tez kocham H&M. nie tylko ciuchy - maja tam tez super bielizne i fikusna bizuterie. a te torebki.. ![]() jenn, a co za cd i dvd nakupowalas ostatnio? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
powiem cos, co moze Was zaszokowac
![]() ![]() "jestem tego warta"- bardzo dobre haslo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jesli chodzi o DVD to nareszcie skompletowalam na wlasnosc obydwa sezony mojego ulubionego sitcomu Arrested Development. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
PS. Niedlugo do H&M wejdzie kolekcja Stelli McCartney zaprojektowana specjalnie dla tej sieci. Mozna ja obejrzec na ich stronce. Pewnie sie ludzie na nia rzuca, ale jak dla mnie jest zbyt dziwna... Widzialyscie moze?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
moj ulubiony serial to Sex and the city.. mam wszystkie DVD i praktycznie ciagle ogladam.. nawet meza wciagnelam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja w sumie nigdy nie liczylam ile kasy wydaje miesiecznie.Nie mam zadnych limitow ani nie robie sobie ograniczen.Kupuje to na co mam ochote i kiedy mam ochote i w sumie to wole zeby tak bylo,bo po co stresowac sie dodatkowo liczbami ![]() Moja zasada z kolei jest: pracuje wiec wydaje ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
Kiedy jestem za granica, dopada mnie szal kupowania, zwlaszcza tego, czego nie dostane w Polsce albo wiem, ze w kraju jest gorszej jakosci (potrafie targac kilo cukru z trzciny cukrowej albo proszku do prania!!!).
Zanim wyjade to troche odkladam ale glownie wyskrobuje do spodu karte kredytowa a potem staje na glowie, zeby to wszystko splacic ![]() Tez wychodze z zalozenia, ze jak zarabiam to kupuje (i moze troszke odkladam...) a jak mam gorszy okres - jade na tym, co mam. Najtrudniej (bo najwiecej kaski na to wydaje) jest z ciuchami i butami - bielizna Marks and Spencer, jest po prostu dobrej jakosci i niewydziwiana, w Skandynawii dobra ma Kapphall. Mam kilka kompletow od CK i D&G ale zawsze kupowanych na wyprzedazach co wakacje w Sztokholmie (glownie "dolne niewymowne" czyli majciochy bo moj rozmiar buistonaosza ciezej bylo trafic, same A zostaly przeceniane ![]() Rajem jest dla mnie Paryz, bo wiem gdzie isc ![]() ![]() Nie mam oporow przed zakupami w Zarze (zwlaszcza na wyprzedazy ![]() W Polsce na ciuchy/buty wydaje miesiecznie mysle, ze okolo 100 euro, na kosmetyki wydaje zrywami, np. kiedy mam znizke w Sephorze, to wtedy potrafie tez ladnie poplynac, ale najwiecej to mnie regularnie kosztuja filtry i szkla kontaktowe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Konto usunięte
|
z ciuchow to lubie H&M, czasami cos mi wpadnie w oko w C&A, buty to przewaznie Deichmann lub katalogi (ciuchy tez z katalogow kupuje). Ale ile wydaje na miesiac. Nie duzo. Ostatnio wydalam 100€, ale polowa poszla na mnie(dawno nic nie kupowalam, to sie rzucialam na dwie dluzki i dwie pary spodni), a reszta poszla na dziecko. Na kosmetyki to tez jest roznie. Sa miesiace ze nic nie kupuje, a sa takie ze cos sie wyda, a bo to sie tusz skonczyl, albo ten co mam mi sie nie podoba(ostatnio zrobila mi sie kolekcja i chyba bedzie trzeba z tym na targowisko isc hihihi). Najwiecej wydaje na dziecko, a bo to sie jedzonko skonczy, wiec trzeba skoczyc do Rossmanna, przy okazji pieluchy kupic.
Powazne zakupy czekaja mnie w poniedzialek(jak uda sie do miasta wskoczyc), chce kupic tusz od LRP, przy okazji krem z filtrem, bo jade na probce. Potrzebuje pedzel z naturalnego wlosia do rozu, wiec ArtDeco przybywam!!!, jak wygram aukcjie na ebayu, chce kupic pudelko z limitowanej kolekcji na cienie od ArtDeco, to sobie kupie cienie i baze, bo te ich cienie sie u mnie nie trzymaja, wiec moze z baza bedzie lepiej i podwyzsze im recenzje w KWC. Chce zrealizowac kartki u YR, bo przyslali mi pare(mam nadzieje ze prezenty sie jeszcze nie rozeszly i dostane to co na nich stoi). Ogolem nie wydaje na siebie duzo. Jesli kupuje po trochu to jest malo, a jesli jest taki miesiac ze nic nie kupie to jak juz wypuszcze sie do miasta, to nadrabiam. Wczesniej tak nie bylo, tzn jak jeszcze dziecka nie mialam, teraz zawsze jest cos do kupienia. Acha musze malemu wieksza pizamke kupic- 2szt. i siedzisko do kapieli, bo juz wyrasta z lezaczka. zaczyna sam siedziec, wiec juz moge go na siedzaco kapac i pewnie znow 30€ pojdzie na taka ******le. No ale bezpieczenstwo najwazniejsze, a maly ma tyle radochy potem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Wreszcie wrocilam
![]() ![]() Co do pytania to miesiecznie staram sie wydawac nie wiecej niz 100 dolcow na kosmetyki i ciuchy-bardzo rzadko przekraczam ta sume. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:42.