|
Notka |
|
Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Kopenhaga :) poznam nowe osoby
Czesc dziewczyny, na forum jestem nowa, za miesiac przenosimy sie z mezem z Cypru na stale do Kopenhagi, nie znam tu nikogo ani niczego, jestem zieloniutka doslownie we wszystkim, a chetnie poznalabym nowe osoby i nawiazala kontakt.
Sa tu dziewczyny z Kopenhagi?? ![]() ![]() Edytowane przez paolcia666 Czas edycji: 2012-11-04 o 15:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kopenhaga :) poznam nowe osoby
ja z kolezanka mieszkamy i pracujemy pod kopenhaga, ale mamy po 19 lat, nie wiem czy estes zainteresowana ? ; p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
hej, pewnie ze tak, ja mam nie wiele wiecej :P fajnie ze sie odezwalas, jak Ci sie zyje tam? ile juz mieszkasz, bardzo trudno znalezc prace? jak z jezykiem?Ja mam tylko tam szwagra, ktory i tak mieszka w Malmo, a tak poza tym nikogo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
jestem od polowy sierpnia, jak z praca to nie wiem bo moja to coś na podobnych zasadach do au pair. Mieszka mi sie bardzo dobrze. Kursu jeszcze nie zaczęłam, ale jako, że mieszkam z duńczykami to sporo już rozumiem. Generalnie to obie jesteśmy zafascynowane danią
![]() A ile masz lat ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
23
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
ja robilam, ale we wszystkim pomagala mi rodzinka, z ktora mieszkam - ale sa strony po angielsku np https://www.nyidanmark.dk/en-us/frontpage.htm i na polskich forach jak poszukasz to tez znajdziesz. Mozesz wyslac zeskanowane papiery mailem i potem cpr odebrac osobiscie w urzedzie zeby miec go od razu po przyjezdzie : ) Potrzebujesz do tego wypelnionego formularza, dowodu lub paszportu, umowy z pracodawca, adresu zameldowania w danii i zdjecia paszportowego
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
uff troche bedzie zalatwiania
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
hej, sa tu dziewczyny z kopenhagi??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:06.