![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Motywacja
Szukałam tematu dotyczącego motywacji ale znalazłam motywacja do odchudzania i motywacja do dbania o końcówki włosów
![]() Chciałabym dowiedzieć się w jaki sposób motywujecie się do działania, co jest dla was największym bodźcem. Pochwały? Kary? Bodziec do rzucenia palenia? Bodziec do diety? Bodziec do pracy? Bodziec do nauki? Do ćwiczenia? Do sprzątania? W jaki sposób sprawiacie że wam się chce kiedy wam się nie chce? ![]() Jak motywujecie się do działania? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Motywacja
Jak mi sie nie chce to mi się nie chce i nie robię gdy sprawa dot. mnie
jeśli innych to próbuję wykrzesać z siebie resztki odpowiedzialności ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Bo podziwiam ludzi którzy chodzą na siłownie, którzy sami uczą się języków podziwiam 'idealne panie domu' - jak oni to robią że im się chce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Musz, dla mnie motywacją jest mój święty spokój.
Jak zauważyłam małą oponkę na brzuchu to ciągle o niej myślałam. Że muszę siedzieć prosto, że jak się rozbieram to wciągam brzuch itd. Czułam się nieatrakcyjna po prostu. Dlatego wolałam przejść na dietę i dzięki temu już się nią nie przejmuję bo wiem, że zniknie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
mnie motywuje jedno: porzadny kop w 4 litery
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Oj albo te panie które codziennie są idealnie i kreatywnie ubrane - okej codziennie robię makijaż codziennie układam włosy, ale ubieram się codziennie bardzo zwyczajnie, nawet nie noszę obcasów... bo mnie nogi bolą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() aczkolwiek.. zasadniczo nie mam różowo, bo dla mnie jedynym skutecznym motywatorem jest bat nad głową ![]() ![]() a do rzucenia palenia to sama nie wiem co mnie zmusiło. prawdopodobnie strach, że jak nie rzucę teraz to nie zrobię tego nigdy ![]() a motywatora do diety to ja jeszcze nie znalazłam, bo jak na razie nic nie wygrywa z ryżem, makaronem i blokiem czekoladowym ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
BAN stały
|
U mnie jest tak jeśli za coś płacę z góry to wtedy chodzę na to np kurs języka, bo znam osoby, które płacą i to nadal olewają hehe.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
też tak mam że jak płacę to sie przykładam
![]() a co do reszty mnie najlepiej motywują goniące mnie terminy, kary, nagany etc póki mnie ktoś nie ochrzani to ja nic nie zrobię ;P nawet jak nie robię nic specjalnie źle to dobrze jest się mnie czegoś uczepić - to wtedy zrobię lepiej jak robię coś dobrze to też dobrze jak mnie ktoś ochrzani chwalić mnie nie można - od razu przestaje robić cokolwiek ;d zwłaszcza jak się odchudzam to mnie chwalic nie można - bo zaraz za pochwałę typu "o schudłaś" kupuje sobie batonika ![]() chwalić mnie można dopiero jak skończe robić daną rzecz ![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Noooo jak zapłacisz za kurs językowy dopiero się starasz, ale żeby tak samemu...???
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
A mnie często motywuje jakieś jedno zasłyszane zdanie albo zobaczony obrazek... Coś sobie wbiję w głowę i potem dążę do tego, żeby to zrealizować. Na przykład z tym sprzątaniem. Rozmawiałam kiedyś z koleżanką, która powiedziała, że ona jak przychodzi do domu, to nie włącza od razu komputera (jak ja:P), tylko ścierka w rękę i myje, czyści z kurzu, itp. To było dosłownie jedno zdanie i tak na mnie podziałało, że teraz mam podobnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Buc
|
przejawiam syndrom noża na gardle.
dajmy na to, mam dwa tygodnie na zrobienie czegoś. 1,5 tygodnia obijam się radośnie a ostatnie kilka dni, pracuję jak wściekła, żeby wyrobić się i skończyć coś zgodnie z terminem. w kwestii diet, musi dość do punktu takiego, kiedy patrzę w lustro i mam ochotę zarzucić na siebie wór po ziemniakach. Wtedy zaczynam rozważać dopiero ewenualne schudnięcie. palenie, no cóz, dla mnie rzucenie palenia to czysta abstrakcja, a jeśli chodzi o sprzątanie korzystam czasem z Pań do pomocy, bo zwyczajnie nie jestem stworzona do dbania o porządek w domu. ![]()
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
a poropo idealnej pani domu ja to jestem raczej takim leniuszkiem, jak mi się nie chce to nie ugotuję , nie posprzątam jestem tego zdania , że jednodniowy bałagan czy brak obiadu jeszcze nikomu nie zaszkodził
![]() dzieciate koleżanki zawsze mówiły , że jak wyjdę za mąż to BĘDE MUSIAŁA UGOTOWAĆ , POSPRZĄTAĆ ![]() właśnie dziś mam zawaloną kuchnię garami i zbieram się od rana do mycia ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;22638396]A mnie często motywuje jakieś jedno zasłyszane zdanie albo zobaczony obrazek... Coś sobie wbiję w głowę i potem dążę do tego, żeby to zrealizować. [/QUOTE] tak mam z odchudzaniem , mam swoje zdjęcie no pulpicie kiedy byłam piękna i zgrabna ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
U mnie jest tak że coś musi mnie mocno zainteresować. Np. chodzę regularnie na treningi sztuk walki i motywuje mnie to że ciągle nabywam coś nowego, że już nie jestem taka nieporadna, że ten ogromny wysiłek fizyczny potrafi skutecznie odstresować. Co do idealnych pań domu to u mnie chęć porządków wynika pod wpływem chwili, potem jak się wciągnę w te porządkowanie to zasuwam do oporu.
Generalnie mam silną wolę, pewnie to wynika z tego że jestem uparta jak cap. Zmotywować mnie może byle co, nawet byle pierdoła. Hehe, chodzę do dentysty, notabene bardzo przystojnego i już żałuję że nie mam więcej dziur w zębach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Mnie najbardziej motywuje, gdy ktoś mi mówi, że nie uda mi się czegoś zrobić, wtedy robię wszystko, żeby udowodnić temu komuś, że się myli
![]() Dzięki czemuś takiemu pierwszy raz w życiu udało mi się długo wytrwać na diecie i osiągnąć spektakularny efekt ![]() Muszę się też przyznać, że jestem bałaganiarą, ale od jakiegoś czasu pilnuję by w domu lśniło, na razie mi wychodzi, a to wszystko dlatego, że ktoś mi powiedział, iż nie wierzy, że ja jestem w stanie utrzymać porządek ![]() ![]() ![]()
![]() |
#19 |
BAN stały
|
![]()
samemu uczyć się czegoś hmm....ciężko, ale chyba będę musiała zacząć hehe
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
Do nauki motywuje mnie przysłowiowy "ogień przy dupie", czyli olewałam sobie wszystko, a teraz trzeba na szybciocha spiąc pośladki np. Czyli generalnie czarne wizje negatywnych konsekwencji.
Do diety motywują mnie pochwały innych ludzi ![]() ![]() Do sprzątania... hmmm czasem mi się nic nie chce, czasem łapie takiego powera, że sprzatam wszystko na błysk, generalnie lepiej się czuję w wysprzątanym otoczeniu.. Do rzucenia palenia motywacji jeszcze nie znalazłam... Ale szukam jej, szukam... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Hmm u mnie palenie po prostu mi nie przeszkadza palę bo lubię jeszcze nie doszłam do momentu kiedy chciałabym przestać palić :P czasem nie palę tydzień bo mi szkoda pieniędzy np dziś wolałam kupić krem pod oczy zamiast papierosów
![]() Ja może bym trzymała porządek, gdybym miała dla kogo ![]() Ale fajnie by było mieć tak czyściutko i pod linijkę :d |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
ćwiczenie motywacyjne:
Cytat:
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
:CCCCC chętnie :C
kurcze ja po prostu mam złe nawyki które muszę zmienić. w sumie "co masz zrobić jutro zrób zaraz" stosuję od pewnego czasu i czuję sie o wiele lepiej ;p |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kupiłam sobie jakiegoś ciucha i na fajki zabrakło, następnym razem był jakiś kosmetyk etc. etc. aż przestałam palić w ogóle ![]()
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Co do sprazatania.....motywuje mnie telefon od znajomych, że mnie odwiedzą
![]() Po az tym zawsze odkładam coś na pozniej i robie kiedy mnie natchnie.
![]() |
#28 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Gdyby nie dzwonili i wpadali bez uprzedzenia pewnie częściej bym sprzątała
![]()
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kara powoduje u mnie przekorę,a nagroda uśpienie moich możliwości. tylko przyparta do muru potrafię przenosić góry rzuciłam palenie dla syna,pominę ,jakich argumentów używał. za tydzień minie 4 miesiące mojego niepalenia. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:43.