|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
jak długo randkujecie zanim wejdziecie w związek?
Tak jak w temacie, zastanawiam się jak długo spotykacie się z kimś, randkujecie, zanim oboje określicie się jako 'związek'. Wiem, że to zależy od kobiety/faceta, ale jestem ciekawa po jakim czasie mozna pomyslec albo dowiedziec się wprost, ze ktos tak naprawde nie chce się wiązać
Szczerze mówiąc, temat wziął się z tego, ze od jakichś 2 miesięcy spotykam się z kims. Wszystko spoko, dogadujemy się, nie spotykamy z nikim innym. Ostatnio to on zaczął temat związku bo chciał mi po prostu przekazać, że jest ostrożny i nie chce się określać. Na co moja reakcja to zwykłe 'okej, rozumiem', bo 2 miesiące to jak dla mnie za krótko i nawet zdziwiłabym się, gdyby chciał inaczej. Jakie jest wasze zdanie?
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: jak długo randkujecie zanim wejdziecie w związek?
Cytat:
Ja czasami spotykałam się 2-3 miesiące (teraz tyle bym nie zwlekała) i mnie zżerało, bo facet nie umiał się określić, a raz zaczęłam związek od przypadkowego seksu z kumplem po alkoholu, nawet nie od randki. Trudno stwierdzić i ocenić jakiś dedlajn w tym temacie.
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Copyraptor
|
Zazwyczaj już po pierwszym spotkaniu jestem w stanie określić, czy jest jakikolwiek potencjał na związek. Po kilku kolejnych spotkaniach (3-4) i tym, co jest pomiędzy (tj. jakieś wymiany wiadomości, telefony) wiem, czy chcę, żeby to dążyło w stronę związku, czy nie. Po około 2 miesiącach już raczej jestem gotowa żeby się zdeklarować.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
Aa to widzę, że rożnie
Tzn teraz jakoś mi to nie przeszkadza, ale myśle że niedługo będę miała z tym problem. Te 3 miesiące to chyba max
|
|
|
|
|
#5 |
|
Rozeznanie
|
2-3 miesiące ;-)
Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka
|
|
#6 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
W obydwu zwiazkach po dwoch intensywnych miesiacach decydowalismy sie na wspolne zamieszkanie. W przypadku pierwszym bylo to szybko, choc zwiazek dluugi. W drugim wyszlam z zalozenia, ze szkoda tracic czas i lepiej, zeby trupy wypadly z szafy jak najszybciej. Chlop wyszedl z takiego samego zalozenia (obydwoje nie chcielismy juz marnowac czasu i zaangazowania na cos, co po lepszym zapoznianiu okaze sie niewypalem).
|
|
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
Im starsza jestem tym szybciej wchodziłąm w związki, po prostu nauczyłam się określać sama w sobie czy to ma sens, z pierwszym po roku podchodów, z drugim po ok 3 miesiącach z trzecim dwa tygodnie jak nie szybciej a z czwartym mam nadzieję ze ostatnim szybko dwa tygodnie - to było szybie, nagłe, jak i poznanie. Ale to w nas uderzyło jednocześnie. Ja zawsze chciałam od razu, związek nie przekreśla randkowania. Chyba z obecnym nie dalibyśmy rady czeka,ć z tym 2-3 miesiące. Źle bym się czuła gdyby on nie mógł się określić. Moim zdaniem jeśli to ma być ten - to, to się czuje. Mnie zastanawia czemu on nie chce się określić , i Ty też, jesteście po przejściach?
|
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
U mnie wszystko potoczylo sie szybko... w ciagu jednego dnia. Poznalismy sie, poszlismy na obiad... w miedzy czasie sie zauroczylam (on chyba tez), poszlismy razem na impreze, wrocilismy do domu i... zamieszkalismy razem. Jestesmy para juz prawie siedem lat i w zeszlym miesiacu wzielismy slub
Szalenstwo czasami sie oplaca hahaha.
|
|
|
|
|
#10 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Zależy jak intensywna to znajomość i jak częste spotkania... Ale ogólnie dla mnie 2 miesiące to już dość długo, po takim czasie wolałabym się określić, niż "być ostrożną" i wciąż nie wiedzieć czy w sumie chcę być z tą osobą, czy jednak nie.
Dla mnie to wskazówka, że chyba jednak nie bardzo chcę
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
Ja raz czekalam dwa miesiace i uwazam,ze to dlugo i tak.
Mysle, ze dwojka doroslych ludzi wie,czego chce i potrafi okreslic, jak dla nich rokuje ta znajomosc po kilku randkach i mysle, ze po miesiacu intensywnego randkowania mozna poczynic jakies deklaracje. Tak jak wspomnialam - ja przez dwa miechy spotykalam sie z facetem, intensywnie pisalismy, rozmawialismy itp., a jak po dwoch miechach zapytalam, co dalej - randkowalby chetnie dalej i nic wiecej. Wysłane z mobajl fona. Sorka za brak polskich znaków. |
|
|
|
|
#12 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
mega ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#13 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Jakby mi facet powiedział, że jest ostrożny i nie chce się określać po intensywnym dwumiesięcznym randkowaniu, w dodatku połączonym z seksem, to bym powiedziała, żeby dał w takim razie znać jak już się określi.
Zawsze mnie to rozbrajało - chłop na seks jest gotowy, wyłączność w tymże mu pasuje, ale na słowo "związek" dostaje wysypki
|
|
|
#14 |
|
Rozeznanie
|
Dla mnie 2 miesiące to długo. Jeżeli tyle to trwa, to moim zdaniem tylko dlatego, ze facet sam nie wie czego chce, co czuje, traktuje Cię tak na luzie i gdyby pojawiła się jakas inna i poczułby wielkie 'łał', to by się nie zastanawiał, którą z was wybrać...
U mnie kiedyś to też trwało długo, później byłam w związku z kimś, z kim spotykałam się jakoś tydzień? Teraz spotykam się z facetem, który też już po tygodniu zaczął temat związku, tylko, ze to mega intensywna znajomość, ale tu powiedziałam szczerze, że chciałabym jeszcze poczekać i zobaczyć jak się rozwinie sytuacja. Chociaż w sumie i tak zachowujemy się jak para, więc myślę, że to kwestia czasu. Ogólnie 2 miesiące to moim zdaniem dość długo szczególnie, gdy widać, że macie się ku sobie.
|
|
#15 |
|
live your passion
|
Zależy od częstotliwości spotkań i od tego czy znało się tę osobę wcześniej. Jeśli byłby to dobry przyjaciel to nawet w trakcie pierwszego spotkania, a jak ktoś kogo nie znałam wcześniej albo znałam bardzo słabo to myślę, że ok 5 spotkań.
|
|
#16 | |
|
Copyraptor
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Jak tak czytam co napisałam to faktycznie, może to brzmieć kiepsko. Ale z mojej perspektywy aż tak źle nie jest. To prawda, zachowujemy się jakbyśmy byli w związku dlatego też napisłam, że niech on to sobie określa jak chce, dam mu czas do końca lutego , macoe rację z tym 'łał' do kogoś innego i furtką, może i tak się zdarzyć. Ale to w sumie działa w dwie stroby
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
po drugiej stronie szafy
|
No chyba jednak nie do końca w dwie strony Autorko, bo Ty już brzmisz jak osoba w zasadzie zdecydowana, tylko dająca jeszcze czas na sprecyzowanie emocji, a hasło o ostrożności i niechęci do określania się nie brzmi jak "za miesiąc już będę pewien". No ale w sumie to tylko miesiąc, poczekasz-zobaczysz co z tego wyniknie
|
|
|
#19 |
|
Zadomowienie
|
Zapomniałam dodać, że randka dla mnie, to przede wszystkim rozmowa z flirtem, jedyne do czego może dojść po którejś tam, to pocałunek, trzymanie za ręce i tyle. Pójście do łóżka przed zadeklarowaniem się, kiedy Ty właśnie tego zadeklarowania potrzebujesz jest co najmniej nieporozumieniem. Strzeliłaś sobie w kolano, a koleś się ewidentnie miga od wszelakiego zobowiązania wobec Ciebie. To nie wróży nic dobrego, bo brzmi tak, jakby Cię wykorzystywał, z resztą sama mu na to pozwoliłaś.
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Przyczajenie
|
Niee, zdecydowana nie jestem. Miło byłoby się niedługo określić i tyle. No i właśnie to tylko miesiąc, który jeszcze bardziej niż poprzednie pokaże czy warto iść dalej
) ale dziekuje za wszystkie odpowiedzi )---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Cytat:
doprowadziłam do takiej sytuacji bo chyba inaczej traktuje seks w tym wypadku. Dla mnie to bylo umilenie normalnych spotkań, a jeśli jest chemia to dlaczego się powstrzymywać? Najważniejsze, że nie spotyka się z nikim innym i mam co do tego pewność.
|
|
|
|
|
|
#21 | ||||||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
|
|
#22 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeju, ok, dziwisz się braku deklaracji, tak? Wiesz dlaczego jej nie było? Są dwa powody, możliwe, że występują równocześnie: 1- Ty tego nie wymagałas 2 - on tego nie chce Wniosek - nie chodzi sie z facetem do lozka przed zdeklarowaniem sie (prawdziwym, nie tym udawanym) do zwiazku, skoro wlasnei tego zwiazku szukamy, oczekujemy itd., wiec tak, strzelilas sobie w kolano,a nawet i w stope. I tak, dajesz sie "wykorzystywac", tylko sobie wmawiasz,ze to nie tak. Niestety. Seksem sie do niego przywiazujesz i zafalszowujesz sobie poprzez to obraz relacji, bo normalnie , to juz by Cie przy nim nie bylo, bo bys sie zorientowala o co mu chodzi, a o zwiazek mu nie idzie raczej. Wybacz, jesli to za duzo info na raz. Powodzenia. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Zakorzenienie
|
Ok, czym sie rozni zwiazek od randkowania? I skad wiecie, ze juz jestescie w zwiazku? Zawsze inicjujecie rozmowe pt czy jestesmy para?
|
|
|
|
|
#24 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Ja inicjowałam, bo wolę być pewna, że oboje tak samo to odbieramy.
|
|
|
|
|
#25 |
|
po drugiej stronie szafy
|
U mnie też zawsze była rozmowa na ten temat.
|
|
|
#26 |
|
BAN stały
|
Randkowanie jest bez zobowiązań i nie na wyłączność. Często facetowi chodzi tylko o seks, a dla kobiety jest oczywiste, że zmierzają w kierunku związku i potem są nieporozumienia, cierpienie.
---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Tylko jeśli była rozmowa na ten temat i padły jasne deklaracje. |
|
|
|
|
#27 |
|
Raczkowanie
|
Z moim narzeczonym znaliśmy się 5 dni jak poprosił mnie o "chodzenie" (mięliśmy po 15 lat), no i tak jakoś wyszło, że jesteśmy ze sobą prawie 7 lat i planujemy ślub :
Długość randkowania jest indywidualną kwestią każdego człowieka, a jak pojawia się to coś, nie ma sensu zwlekać
|
|
#28 |
|
Zadomowienie
|
A ja uważam że nie można z góry określić po jakim czasie można nazwać to związkiem. Każdy jest inny, inaczej się dogaduje itd. Ja sama jestem w sytuacji że miesiąc temu poznałam faceta i nie wiem czy byłabym w stanie stwierdzoc kiedy nazwać to związkiem. Dobrze nam się rozmawia, zbliżamy się do siebie ale kto wie jak to się potoczy.
|
|
|
|
|
#29 |
|
Zakorzenienie
|
Gruniaa, u mnie podobnie. Przy czym rozmowa, ze mamy siebie na wylacznosc byla. Rozmowa, ze jestesmy w zwiazku- nie. Czyli wychodzi na to ze nadal randkujemy
|
|
|
|
|
#30 |
|
BAN stały
|
Wg mnie to bardzo zależy od osoby, ale nie ma sensu czekać zbyt długo jeśli się podchodzi do tego poważnie. Nie wyobrażam sobie, żebym "randkowała" pół roku i w tym czasie spotykała się z innymi facetami np. To jest po prostu nie fair, chyba że mężczyzna wie o naszym podejściu i jest to bardzo luźna znajomość.
Nie można określić konkretnie czasu, no ale dziewczyny, jeśli spotykamy się z kimś 2 miesiące, zachowujemy się jakbyśmy były w związku, to po prostu bądźmy w porządku wobec faceta, a nie szukajmy jednocześnie wyjścia awaryjnego |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:20.

Szalenstwo czasami sie oplaca hahaha.