|
|||||||
| Notka |
|
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zadomowienie
|
Klej do rzes bez lateksu
Witam dziewczyny
Od jakiegos czasu marza mi sie sztuczne rzesy - niestety jestem uczulona na lateks i wszystkie kleje do rzes jakie do tej pory znalazlam zawieraly lateks. Nie wiem czy moze przeoczylam jakis produkt czy moze wszystkie kleje do rzes go zawieraja? Bardzo prosze was o pomoc.
|
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Klej do rzes bez lateksu
Tez mam ten problem , czyli jestem uczulona na lateks . Wszystkie kleje mnie uczulaja i mysle ze wszystkie dostepne na rynku zawieraja lateks . Jestem uparta i mimo nieprzyjemnych skutkow ubocznych ponawiam proby zakladania sztucznych rzes i ...czasami sie udaje , nic nie szczypie , nie czerwieni oczu . Ale czemu tak sie dzieje , nie mam pojecia , moze kiedy odkrecam tubke i zostawiam ja przez chwile klej lekko przesycha przed jego nalozeniem i to co nas uczula sie uwalnia ?. Sprobuj tak , moze tez Ci sie uda .
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
A jaki klej polecasz? Jestem kompletnym laikiem w tym temacie
Nie za bardzo wiem też jakiej firmy rzęsy wybierać - chciałam zacząć od kępek.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Również mam ten sam problem... Nawet jeśli wytrzymam jeden dzień w rzęsach, to po ich ściągnięciu powieki są zaczerwienione w miejscu, gdzie był klej, spuchnięte, obolałe i nie ma mowy o rzęsach na kilka następnych dni. A szkoda, bo wtedy widać, że jakieś mam.
Revlon ma w ofercie klej bez lateksu, aczkolwiek nie testowałam go, więc ciężko mi wypowiedzieć się, jak się sprawuje. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:46.

Od jakiegos czasu marza mi sie sztuczne rzesy - niestety jestem uczulona na lateks i wszystkie kleje do rzes jakie do tej pory znalazlam zawieraly lateks. Nie wiem czy moze przeoczylam jakis produkt czy moze wszystkie kleje do rzes go zawieraja? Bardzo prosze was o pomoc.