|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Co robię źle, że moja cera wygląda okropnie?
Hej,
piszę do Was, bo sama już nie wiem, co robić. Mam 23 lata, od kilku lat starannie dbam o swoją cerę, ale mimo to nie jestem z niej zadowolona. Przede wszystkim mam dużo zaskórników, skórę bardzo cienką, i ogólnie nie podoba mi się jej struktura. Jeśli chodzi o moją pielęgnację to obecnie na dzień używam: - Tonik do skóry suchej i wrażliwe Fitomed - Serum New Dimension Shape + Fill Expert Estee Lauder - Krem Chanel Le Lift - Krem brzozowy Sylveco - Krem przeciwsłoneczny DAX Sun 30 spf A na noc: - Tonik do skóry suchej Fitomed - Serum New Dimension Shape + Fill Expert Estee Lauder - Krem Le Soin Noir Givenchy - Krem Biofiusion Naprawczy 3c Yonelle - Krem brzozowy Sylveco - Aktywny olej witaminowy z Q10 Fitomed Twarz oczyszczam szczoteczką soniczną Foreo Luna do skóry mieszanej. Myję ją żelem do mycia twarzy dla suchej cery Fitomed. Kilka razy w tygodniu używam czarnego mydła z Organique. Moim słabym punktem jest chyba dieta. Staram się zdrowo odżywiać, pić herbaty ziołowe, wodę, jeśc warzywa i owoce. Ale mam bardzo stresującą pracę, często cały dzień poza domem. Wtedy objadam się kupnymi słodyczami i bułkami z różnymi nadzieniami z Lidla czy Biedronki. Już jakiś czas temu chciałam rzucić gluten, ale kiepsko mi to idzie. Potrafię właśnie tak 2-3 dni pod rząd żywić się tylko białym pieczywem na słodko lub wytrawnie. Byłma na oczyszczaniu u kosmetyczki, ale to też nie wiele dało. Ogólnie cerę mam gładką. Ostatnio nawet w sklepie Pani nie sprzedała mi wina bez dowodu, ale jak wezmę tak lusterko do słońca, to cerę mam okropną. Aż patrzeć nie mogę. Nie wiem już co robić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Co robię źle, że moja cera wygląda okropnie?
Cytat:
Masz cerę mieszaną, suchą? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Mam bardzo suchą i cienką. Taka trochę jak bibuła. Mam też dużo zaczerwienień. No i jeszcze rozszerzone pory to mój koszmar.
Edytowane przez notthatsimple Czas edycji: 2016-01-27 o 11:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Jak masz cerę suchą to czarne mydło i czyszczenie mechaniczne szczoteczką foreo luna to kiepski pomysł.
Myć powinnaś jaką pianką do cery wrażliwej albo olejkiem myjącym, a zamiast szczoteczki powinnaś raz w tygodniu, nie częściej robić peeling enzymatyczny. W Twoim wieku koenzym Q10 nie robi nic. To pieniądze wyrzucone w błoto.
![]() |
#5 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Przy Twojej cerze zrezygnowałabym z pomysłu z retinolem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
Hej, wydaje mi się że ograniczenie kosmetyków może dobrze wpłynąć na skórę, każdą nie tylko Twoją
![]() Czasem się gubimy i stosujemy coraz więcej, ja też tak nieraz miałam ![]() Polecam domowe maseczki na trądzik na moim blogu - może znajdziesz coś dla siebie ![]() xxx Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-02-13 o 23:35 Powód: Link. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
W sumie bardzo zależy mi na efekcie przeciwzmarszczkowym, więc ciężko będzie mi zrezygnować z pomysłu z retinolem. Zastanawiam się nad kupnem urządzenia do peelingu kawitacyjnego. Sama już nie wiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
a jakie kremy czy maski do cery mieszkanej w strone tłustej ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:16.