|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Wyjazd z chlopakiem do USA?
Witam. Na poczatku chcialbym zaznaczyc ze slabo u mnie z pisaniem po polsku, wiec przepraszam z gory za wszytskie bledy. Chodzi o to ze od okolo 15 lat mieszkam za granica. Obecnie mam 28 lat. Za granica mieszkam sam, bez rodziny. Problem polega na tym ze czuje sie bardzo samtny. Nigdy nie mialem problemow z dziewczynami, czuje sie atrakcyjny i ogolnie bardzo ciekawym dla plci przeciwnej. Amerykanki, a przewaznie z takimi dziewczynami mam doczynienia, nie sa dla mnie kandydatkami na dluzsza mete, a “polskie amerykanki” tym bardziej – moja szczera opinia na temat polskiej polonii jest raczej negatywna (wiem ze sam jestem polonia). Ostatnio myslalem ze chyba najlepiej bybloby mi przyleciec do polski na okolo 1 rok, i sprobowac poznac jakas dziewczyne w kraju. Moje pytanie jest, czy w dzisieszych czasach sa jeszcze polskie dziewczyny ktore bylyby zainteresowane przeprowadzka do USA z chlopakiem? Mam taka nielogiczna wizje polskiej “tradycyjnej” dziewczyny ktora chciablym “sprowadzic” do USA. Jakie sa szanse na takie cos?
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wyjaz z chlopakiem do USA?
Skoro w USA mieszkasz sam i uważasz, że w Polsce są fajne dziewczyny to czemu nie sprowadzisz się tutaj?
|
|
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
Niestety (albo stety) moje zycie jest na tyle zaawansowane w USA ze powrot na stale do Polski jest malo atrakcyjny. No z wyjatkiem aspektow rodzinnych itp.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Rozeznanie
|
Jak bardzo zaawansowane ze mozesz ppozwolic sobie na roczny wyjazd? Co bys robil w pl. Mssz tu jakichś znajomych?
|
|
|
|
|
#5 | |
|
sissy that walk
|
Nie możesz pytać o to w kontekście "czy polskie dziewczyny", bo każda dziewczyna jest inna. Jedna chętnie by wyjechała, inna nigdy w życiu nie opuści Polski. To już nie te czasy, że człowiek tylko czekał aż ktoś mu umożliwi wyjazd z kraju, że american dream itp.
|
|
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
|
W Polsce mam rodzine z ktora jestem w bardzo dobrych stosunkach. A rok poswiecic dla dziewczyny, z ktora ewentualnie moglbym byc przez reszte zycia, nie byl by duza cena.
|
|
|
|
|
#7 | |
|
sissy that walk
|
Ale głupio się za to zabierasz moim zdaniem, planując już teraz poznanie dziewczyny i zabranie jej do siebie. Po pierwsze: nie wiadomo czy i kiedy kogoś interesującego w Polsce poznasz, po drugie: nawet jeśli poznasz i wejdziesz w związek, to niekoniecznie kobieta będzie decydować o rzuceniu całego swojego życia i wyjeździe na inny kontynent po miesiącu, czy nawet po kilku miesiącach związku.
|
|
|
|
#8 | |
|
Przyczajenie
|
No oczywiscie ze nie wszystkie polskie to odrazu najlepsze, ALE z tego co widze i z wlasnych doswiadczen, nie ma za bardzo porownywac ogolnie polskich do np amerykanskich. polskie wygrywaja w 95% lol
---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Cytat:
tak ogolnikowo sie pytam. polska teraz jest w UE wiec mysle ze duzo dziewczyn ktore chcialy emigrowac, zrobily to juz.... |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Mam kuzynkę w USA, którą odwiedzę w tym roku. Jej się tam dobrze układa, żyje i ona nie wróciłaby już tutaj, tak samo jak ja bym nie chciała być w Stanach na stałe.
Pytanie bardzo nietrafione, bo każda dziewczyna myśli inaczej :P Są takie, które by spakowały się w 5 min i chciały lecieć za ocean (być może tam trawa bardziej zielona ), są takie, że jakby sie zakochały, to by pojechały, a są i takie, które nie opuszczą swojego kraju, bo nie mają takich chęci/potrzeb.Dla mnie to głupie przyjechać do Polski na rok, by szukać partnerki, która chciałaby z tobą wrócić do USA. Pachnie desperacją albo podejściem handlowym do sprawy (przyjadę, obejrzę, wybiorę, zabiorę ze sobą). A co b było jakbyś spotkał tu wspaniałą kobietę, w której byś się zakochał, a nie chciałaby lecieć za ocean?
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
|
|
|
|
|
#10 |
|
Konto usunięte
|
Może najpierw spróbuj posiedzieć na Sympatii, poznać wirtualnie kilka lasek i przy okazji małego urlopu w polsze się z nimi spotkać? A później dopiero myśleć nad poważniejszymi kwestiami.
|
|
|
|
|
#11 |
|
Przyczajenie
|
[1=397c2675f3cdfd9a8d96949 5a6edd4aafb32f2d2_655aa1f 83943f;54635856]Może najpierw spróbuj posiedzieć na Sympatii, poznać wirtualnie kilka lasek i przy okazji małego urlopu w polsze się z nimi spotkać? A później dopiero myśleć nad poważniejszymi kwestiami.[/QUOTE]
SUPER pomysl!! |
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
Na pewno są takie dziewczyny.
Ja z chęcią bym wyemigrowała do USA, wręcz jest to moje marzenie. Na razie "pocieszam" się mieszkaniem w UK, ale w przyszłości stawiam na Stany. W tym roku zamierzam składać aplikacje na green card. Tylko musisz mieć na uwadze, że sprowadzenie do USA dziewczyny to nie taka prosta sprawa. Chodzi o wizę, zazwyczaj jest długi czas oczekiwania.
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
ekhem - skoro od 15 lat nie mieszkasz w PL to skąd wniosek, że "polskie Polki" zawrócą Ci w głowie?
myślę, że tak samo jak możesz przez swoje krzywdzące myślenie skreślić kogoś fajnego na miejscu tak możesz swoim nadmiernie entuzjastycznym myśleniem sprowadzić sobie na głowę kogoś kompletnie nietrafionego... wiesz w Polsce większość osób za pierwszym razem też nie trafia ze związkiem więc nie wiem na co liczysz chcąc przyjechać do PL na rok w celu znalezienia kandydatki na żonę bo wiesz - znaleźć pewnie znajdziesz ale taką co faktycznie chcę tylko wyjechać a Ty to umożliwisz pomysł z sympatią nie jest najgorszy ale szczerze? nie lepiej spróbować rozejrzeć się na miejscu ale w innych kręgach niż te w których się obracasz na co dzień?
|
|
|
#14 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem jak inne dziewczyny ale ja bym się raczej nie zgodziła na wyjazd do USA z chłopakiem którego znam rok, a w związku bym była w takiej sytuacji nawet krócej niż rok, o ile byś w ogóle poznał od razu dziewczynę.
no i nie masz żadnej pewności że przyjedziesz i poznasz w ciągu roku tą jedyną, może się okazać że jednak te Polki które poznasz jednak nie będą takie jak sobie wyobrażałeś a jak przyjedziesz tu z nastawieniem jade szukać dziewczyny to nic dobrego z tego nie wyjdzie bo się może okazać że będziesz na wszystkie dziewczyny patrzył jak na potencjalne kandydatki i będziesz szukał na siłę. poza tym mówisz że twoje życie tam jest na tyle zaawansowane że nie wyobrażasz sobie powrotu tutaj, zawsze się może okazać że u twojej wybranki będzie podobnie - będzie ją tu zbyt wiele rzeczy trzymać żeby wyjechać, no chyba że będziesz je oceniał fajna ale ma pracę z której nie będzie chciała zrezygnować więc odpada ![]() no ale pewnie takie co by wyjechały są tylko żebyś nie trafił na taką dla której będziesz tylko kimś kto pomoże jej wyjechać Edytowane przez stesia Czas edycji: 2016-01-27 o 20:32 |
|
|
|
|
#17 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#18 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja już złożyłam jesienią i czekam na wyniki w maju. Może się uda Warto, bo to nic nie kosztuje, więc składaj w tym roku!
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Jak dla mnie jeśli chcesz mieć Polkę za żonę, to owszem, możesz przyjechać i szukać tutaj, ale zupełnie bez sensu jest określanie z góry, że przyjedziesz na rok. Rok to raczej krótko na poznanie dziewczyny, w której się zakochasz z wzajemnością i która na dodatek będzie chętna wyjechać do USA (pomijam tu już wszelkie formalności, które sprawę utrudniają). Taka zmiana do DUŻA zmiana, dziewczyna prawdopodobnie też chciałaby być w miarę pewna, że to jest "to" zanim przewróci swoje życie do góry nogami. Jak już, to przyjedź na czas nieokreślony i wtedy, bez presji czasu, zacznij szukać.
|
|
|
|
|
#20 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wyjazd z chlopakiem do USA?
Przypomniała mi się historia mojego wujka, który dawno temu wyemigrowal za ocean. Nie chciał potem wracać, nawet jak komuna się skończyła, więc poprosił rodzinę ze wsi o przyslanie jakiejś dobrej dziewczyny na żonę. Jedna odważna pojechała i byli szczęśliwym małżeństwem ponad 40 lat
![]() A jeszcze co do autora, to skoro od dawna nie mieszkasz w Polsce a o dziewczynach z Polonii nie masz dobrego zdania, to skąd to przekonanie, że Polki są takie fajne? Z ciekawości pytam. Edytowane przez 201607050913 Czas edycji: 2016-01-28 o 09:09 |
|
|
|
|
#21 |
|
zuy mod
|
Masz wyidealizowane podejście do Polek w Polsce. Na Twoim miejscu szukalabym miłości na miejscu i tyle.
Chociaż ja bym chętnie wyjechała mając taką szansę
|
|
|
#22 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Zakorzenienie
|
spróbuj portali randkowych, i amerykańskich, i polskich. łatwiej się przeprowadzić ze wschodniego wybrzeża stanów na zachodnie, niż załatwiać wizę z polski
Polki też są różne, więc nie szukaj na zasadzie 'wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma', tylko po prostu poznawaj więcej kobiet.
|
|
|
|
|
#24 |
|
Raczkowanie
|
Haha, jak czytam posty autora wątku, to mam taką wizję: rumiana, uśmiechnięta, "tradycyjna" dziewczyna w fartuszku, z rękami ubrudzonymi mąką rzuca mu się na szyję
![]() Ta tradycyjna to chyba taka, co będzie uważała, że jak chce ją "chłop z Hameryki" to załapała Pana Boga za nogi
|
|
|
|
|
#25 |
|
Zakorzenienie
|
no mnie ciekawi jak wygląda taka tradycyjna polka według autora wątku
ciekawe czy bym się załapała
Edytowane przez stesia Czas edycji: 2016-01-28 o 15:18 |
|
|
|
|
#26 |
|
Rozeznanie
|
Pewnie szuka jakiejś młodszej dziewczyny, która całe życie będzie wdzięczna, że może prać jego brudne gacie w Ameryce. Do tego będzie super hiper matką polką, bez wymagań
Tradycyjna, to wiadomo że w kuchni będzie miała swój pokój
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#28 | |
|
art at its finest.
|
Cytat:
|
|
|
#29 |
|
Przyczajenie
|
"rumiana, uśmiechnięta, "tradycyjna" dziewczyna w fartuszku, z rękami ubrudzonymi mąką rzuca mu się na szyję "
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:06.

), są takie, że jakby sie zakochały, to by pojechały, a są i takie, które nie opuszczą swojego kraju, bo nie mają takich chęci/potrzeb.

Ja z chęcią bym wyemigrowała do USA, wręcz jest to moje marzenie.
Na razie "pocieszam" się mieszkaniem w UK, ale w przyszłości stawiam na Stany. W tym roku zamierzam składać aplikacje na green card.