|
|||||||
| Notka |
|
| Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
emigracja do USA?
Sluchajcie, oplaca sie w ciemno wyjechac do stanow pracowac od razu po maturze? Studia, moze rok pozniej? Bo bardzo ' parzy mnie' juz od dluzszego czasu taki pomysl, tylko jednak troszke sie obawiam. Czy moze ktoras z was slyszala o takich przypadkach, jak zakonczyly sie? moze to wasze doswiadczenia?
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: emigracja do USA?
Cytat:
- obywatelstwo masz? jak nie to zapewne na wizie, dostać wizę [turystyczną] nie jest cieżko ponoć tylko trzeba wiedzieć że nie można na takiej pracować. Rozumiem że w ciemno czyli nie masz nikogo kto ci pomoże się tam zaklimatyzować, gdzie zamieszkać itp. Moim zdaniem daj sobie spokój bo myślisz że wyjazd do pracy w USa jest banalny a wcale tak nie jest. Tym bardziej że aniś ty doświadczona skoro po maturz jesteś ani tym bardziej bez perspektyw na jakąś dobrze płatną pracę. A i nie lepiej byłoby zrobić jakieś studia/ szkołę policealną? I później starać się wbijać do UK gdzie pracę łatwiej niż praca w USA?
|
|
|
#3 | |
|
.
|
Cytat:
|
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
Odp: emigracja do USA?
Możesz wyjechać z programem Au-Pair na max 2 lata, jeżeli lubisz dzieciaki, ale w ciemno nie.
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#5 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Odp: emigracja do USA?
Dokładnie najlepszą opcją jest program au pair, albo zaproszenie od rodziny z usa. Tak ciężko jest dostać wizę.
|
|
|
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
|
Kwestia wizy mnie nie obchodzi, bo mam obywatelstwo. Nie, nie chcialabym mieszkac w UK, nie wchodzi to nawet w gre.
Edytowane przez olaz1988 Czas edycji: 2013-09-06 o 07:47 |
|
|
|
|
#7 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: emigracja do USA?
Cytat:
Nie wiem, czy po maturze zdecydowałabym się tak w ciemno, ale jakbym np. podczas studiów wygrała wizę to już mnie nie ma. Hmm, jeżeli byś się jednak zdecydowała to może poznaj przez Couchsurfing lub Interpals jakichś ludzi z twojego przyszłego miasta, nawiąż jakieś kontakty, aby mieć trochę oparcia.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Najlepszym rozwiązaniem to chyba byłby ten program Au-Pair, nawet na rok, ale poznasz realia, będziesz mieć tam wsparcie w rodzince jak dobrze trafisz, może pomogą ci znaleźć dorywczą pracę po programie. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
|
#8 |
|
ctrl alt delete
|
no to chyba nie musisz jechać zupełnie w ciemno, masz tam jakąś rodzinę czy znajomych, którzy mogliby Cię popchnąć we właściwą stronę na początek. Albo rodzice mają rodzinę czy znajomych. No chyba że Twój kontakt ze Stanami na razie ograniczył się do urodzenia się
|
|
|
|
|
#9 |
|
.
|
zupełnie w ciemno bym nie jechała, chyba, że masz takie możliwości finansowe, że w razie W będziesz mieć za co wrócić. skoro masz obywatelstwo to ja bym jechała
|
|
#10 |
|
Przyczajenie
|
Jesli masz sie gdzie zatrzymac na poczatek, to wal smialo. Jakakolwiek prace zawsze znajdziesz. I w miedzyczasie zalap sie do jakiegos college. Jesli finanse cie oganiczaja, to community college jest bardzo dobrym rozwiazaniem. Plan zajec jest latwo dostosowac do godzin pracy, a po dwoch latach mozesz sie przeniesc do szkoly czteroletniej na trzeci rok.
Jedyne czego nie radze, to zahaczenie sie w jakiejs beznadziejnej pracy na kilka lat, a pozniej nie masz konkretnego zawodu, ani wyksztalcenia. Edytowane przez ulmar Czas edycji: 2013-09-25 o 02:32 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:52.

Nie wiem, czy po maturze zdecydowałabym się tak w ciemno, ale jakbym np. podczas studiów wygrała wizę to już mnie nie ma. Hmm, jeżeli byś się jednak zdecydowała to może poznaj przez Couchsurfing lub Interpals jakichś ludzi z twojego przyszłego miasta, nawiąż jakieś kontakty, aby mieć trochę oparcia.

no to chyba nie musisz jechać zupełnie w ciemno, masz tam jakąś rodzinę czy znajomych, którzy mogliby Cię popchnąć we właściwą stronę na początek. Albo rodzice mają rodzinę czy znajomych. No chyba że Twój kontakt ze Stanami na razie ograniczył się do urodzenia się