|
Notka |
|
Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Ultimatum dla faceta
Cześć. Chciałabym przedstawić mój problem z moim TŻ. Otóż jesteśmy ze sobą już kilka lat, nie mieszkamy razem. Nigdy z seksem nie było problemów , robiliśmy to rzadko, przez brak odpowiedniego miejsca, ale jak już się znalazło nie było oporów. Problem zaczął się wtedy, gdy postawiłam swojemu TŻ ultimatum, seks po zaręczynach. Nie wiem sama co mnie do tego skłoniło, tzn. pragnę być jego narzeczoną, nie wiem może kwestia chwili, słabszego dnia, że z takim czymś wyjechałam. Odpowiedział że dla niego to głupota że przez kawałek złota na palcu można tak zmienić stosunek do kogoś, ale dla mnie to bardzo ważna sprawa. Mój błąd polega na tym, że już seks uprawialiśmy, a teraz go już nie ma. Powiedział , że nie będzie ulegał takim ultimatum i zamierza się ze mną nie kochać, nawet po ewentualnych zaręczynach, żeby nie wyszło , że zrobił to tylko dlatego by zszedł zakaz. Jest bardzo mądry, umie odnaleźć się w sytuacji, i trochę postawił mnie w kropce. Bo ja chcąc trochę sobie pomóc zaszkodziłam nam obu. On wiecznie zalatany szkoła praca i tak w kółko twierdzi że sobie poradzi, że aktywnie żyjąc będąc wiecznie zajętym nie ma nawet czasu myśleć o tych sprawach. Widzę, że trochę go to męczy , znam go. Powiedzcie mi jak mogę to odkręcić? Przecież nie rozbiorę się przy pierwszej okazji i zachęce. Pewnie by nie chciał.... Może by to jakoś załagodzić? wiem że mnie kocha i chce ze mną być.
Teraz już wiem, że takie ultimatum, i podobne, szkodzą związkowi... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ultimatum dla faceta
Cytat:
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Zachowałaś się bardzo niedojrzale i niestety teraz musisz ponieść tego konsekwencje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Komplikatorka
|
Nie wiem co Ci strzeliło do głowy z takim ultimatum.
Chore to jest. Odmawiać sobie przyjemności bo nie oświadczył Ci się ? Chore. Facet skoczy w bok to tylko do siebie możesz mieć pretensje.
![]() |
#5 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
A jak już ustalisz, o co chodzi, to powiedz to wprost swojemu partnerowi. Żartujesz? Jak facet skoczy w bok, to będzie to jego wina. Jeśli komuś nie pasuje związek, w którym jest, to albo niech próbuje wprowadzić w nim zmiany, albo z niego zrezygnuje, ale nie zdradza.
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Nie zdradzi mnie , jestem tego pewna. Niestety nie przewidziałam konsekwencji mojego czynu. Do tej pory kochaliśmy się (częściej petting niż klasycznie) a teraz nie wiem co robić. Wiem, że gdy mu to zaproponuje , powie, że ma swój honor i zasady. Próbowałam go "bajerować", trochę podkusić, jednak stwierdził że go to nie złamie , mimo to widzę że go to męczy.Poza tym widzimy się rzadko bo obydwoje pracujemy i studiujemy. Chyba tylko poważna rozmowa pomoże, bo już się źle czuje w takiej sytuacji. To typ faceta upartego, jak coś postanowi to się tego trzyma. Czy to nie dziecinne z jego strony? On wie, że teraz to ja jestem zakłopotana.
Ja wiem, że on na tę chwilę chce sie wykształcić i trochę przyoszczędzić, a potem myśleć o naszych planach. Tylko że ja jestem troche niecierpliwa. jesteśmy razem 3 lata Edytowane przez arwea Czas edycji: 2014-05-15 o 11:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Próbowałaś wymusić na swoim partnerze zaręczyny poprzez ultimatum, zasugerowałaś mu tym samym, że czujesz się w związku niepewnie i masz poczucie, że Twojemu partnerowi bardziej zależy na seksie z Tobą niż na związku jako takim. Wiesz jak coś takiego potrafi zaboleć? Wiesz, że osoba, która coś takiego usłyszy może mieć poczucie, że przez cały dotychczasowy związek nie dała jasno odczuć, że nie chodzi tylko o seks? Jeśli ktoś tutaj może być zakłopotany, to przede wszystkim Twój partner, bo to jemu zasugerowałaś, że nie myśli o Waszym związku poważnie i tak naprawdę zależy mu na seksie, bo dopóki seks jest, to on na zaręczyny się nie zdecyduje, bo po co.
![]() |
![]() |
#8 | ||
Komplikatorka
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#9 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Dla mnie sprawa jest prosta, i już o tym pisałam – Jeśli komuś nie pasuje związek, w którym jest, to albo niech próbuje wprowadzić w nim zmiany, albo z niego zrezygnuje, ale nie zdradza. Jak najbardziej rozumiem, że partnerowi autorki wątku może sytuacja nie pasować. Tylko moim zdaniem tutaj brak seksu to najmniejszy problem. Największym jest to, jaki przekaz miało ultimatum autorki i jak facet się poczuł, gdy je usłyszał. Nie dziwi mnie wcale, że sytuacja mu się nie spodobała. I nie zdziwiłoby mnie, gdyby ostatecznie zrezygnował ze związku, bo czułby się w nim już źle.
![]() |
![]() |
#10 | |
Komplikatorka
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Boję się właśnie , że go stracę. To nie tak miało wyjść. To samo powiedział mi TŻ. Powiedział , że ja myślę , że chodzi mu tylko o seks, a tak nie jest naprawdę, bo wcale mnie nigdy nie zmuszał czy coś. nigdy nie był nachalny. I dlatego teraz woli żyć w "celibacie" niż być posądzonym o to ,że chodzi tylko o seks.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | ||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Przeproś, to jest najważniejsze teraz. Nie ważne co mu powiesz, musi poczuć, że zdajesz sobie sprawę z tego jak wielki błąd popełniłaś.
Powiedz mu dlaczego to zrobiłaś i to konkretnie i szczerze. Potem możesz starać się o powrót do normy w kwestiach seksu. Nie może czuć, że przepraszasz bo seksu Ci brak, albo dlatego, że boisz się zdrady, tylko dlatego że szczerze żałujesz tego co zrobiłaś. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Jestem facetem. Pierwsze co mi przychodzi na myśl to że twój chłopak jest kumaty i załatwił cię jak ostatnią łajzę. Brawo dla niego, a wiesz dlaczego?
Żaden facet nie czułby się w takiej sytuacji. Uprawialiście seks a ty nagle zaczynasz zgrywać dziewice, albo inną cnotkę. Ciesz się że masz takiego chłopaka o stalowych nerwach bo nie jeden by ci powiedział żebyś za przeproszeniem pocałowała go w dupę z ultimatum. Ja bym zareagował takim samym. Nie ma seksu, nie ma zaręczyn. I co wtedy byś zrobiła? Kiedyś zgadzałem się na wciskanie ciemnoty przez dziewczynę - odkładanie seksu w nieskończoność. I zawsze w takim związku się coś ☠☠☠☠☠☠☠iło, w twoim pewnie będzie podobnie. Bo związek bez seksu istnieć nie może - no chyba że z desperacji któreś ze stron. Dam ci radę co masz zrobić. Zrób dobrą kolację z miłym dla was obojga finałem. Innego wyjścia nie widzę. Pod koniec kolacji mu powiedz że to jest głupota, i miałaś chwile zaćmienia swojego nad wyraz małego móżdżku. Po kolacji do wyra, spędzicie czas razem. Facet na drugi dzień będzie uzdrowiony i urazy mieć nie będzie. No chyba że jest gejem albo idiotą i nie wyciągnie do ciebie ręki. Edytowane przez Streczer Czas edycji: 2014-05-15 o 17:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Zrobiłabym dokładnie jak kolega wyżej, mimo że jestem kobietą. Kazałabym Ci to ultimatum wsadzić w d*** i poszukała kogoś nowego.
Poza tym Ty jesteś niecierpliwa. Co Ci dadzą te zaręczyny? Wolisz oświadczyny bo on się czuje zmuszony czy bo czuje że Cię kocha i samo tym zdecyduje? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak patrząc na to całe zdarzenie z boku, aż mnie ciarki przeszły jak by mi moja dziewczyna zaczęła <złe_słowo> coś takiego jak autorka. Bo co jak co, ale facet myślący i mający poczucie własnej wartości a nie ślepo zakochany zacznie mieć wątpliwości. Jakie? Na to czy nie będzie odpierdalać w przyszłości. A to jest bardzo ważne. Aż doceniam w tym momencie moją obecną dziewczynę. Naprawdę jak czytam wiele wątku na tym czasem "pseudo forum" dochodzę do wniosków że powinienem się z nim ożenić jak najszybciej, bo drugiej takiej nie znajdę. Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2014-05-16 o 09:35 Powód: <złe_słowo> |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Wtajemniczenie
|
To było chamskie, podłe i bez sensu. Skoro zamiast kochać drugą osobę, chcesz manipulować nią za pomocą własnej du** to zastanów się czy jesteś warta jakiegokolwiek faceta
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Skąd wpadłaś na taki durny pomysł? Nie lubisz seksu, że chciałaś nim wojować? A jeśli za dwa lata Ci się oświadczy, to byś chciała tyle czekać?
Zawsze mnie dziwią jakie warunki względem zaręczyn ,,albo zaręczyny, albo brak seksu/koniec związku" itd. Jaką będziesz miała radość z takich oświadczyn? Bo ja to bym myślała, że nie robi tego, bo tego chce, bo czuje, ze jestem tą jedyną, tylko dlatego, że go zmusiłam. Szantaż nigdy nie jest dobry!
![]() |
![]() |
#19 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
W ogóle, skąd przyszedł Ci do głowy ten pomysł? Przepraszam,ale nie rozumiem dziewczyny, która idzie z facetem do łóżka, a potem udaje cnotkę niewydymkę. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Autorko ile masz lat? Pewnie 19-20, bo studiujesz i pracujesz, a jesteś taka niedojrzała jakbyś miała 13 lat
![]() A pomyślałaś, że to może Twoja wina? Może było więcej takich akcji, przez które chłopak nie jest Ciebie pewien, nie wie czy chce być z Tobą do końca życia. Jak masz więcej takich fochów/ pomysłów jak ten to nic dziwnego. Widocznie nie jest Ciebie pewien. Po drugie, może nie ma pieniędzy, chce skończyć szkołę, mieć jakieś mieszkanie, odłożone pieniądze? Jeżeli nie odpowiada Ci zachowanie chłopaka, chcesz pierścionka i ślubu tu i teraz, natychmiast, to z nim zerwij. Być może w ogóle do siebie nie pasujecie, po co się męczyć? I piszę Ci z własnego doświadczenia, mój teraz już maż oświadczył mi się po 3 miesiącach związku (nie, nie byłam w ciąży ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
Porozmawiałam z moim facetem na poważnie, mówiąc, że źle postąpiłam i nie chce żadnego ultimatum. Powiedziałam, że nadal zaręczyny to dla mnie coś ważnego i będę czekać na jego ruch. Sam powiedział, że chce już o tym zapomnieć, by było tak jak dawniej bo tylko się męczymy oboje. Specjalnie trzymał mnie w ryzach, abym odczuła, że nie da się wciągnąć w żadne szantaże, bo nie może pokazać swojej słabości, że nawet po ślubie nie zamierza ulegać. Mam nadzieje, że wszystko jest na dobrej drodze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Konto usunięte
|
seks nie jest najważniejszy, ale jest bardzo ważny i nie wiem, jak można stawiać takie warunki. kopnęłabym cię w zad. a wyobraź sobie, co by było, gdyby twój chłopak postawił ultimatum: "seks albo odchodzę"? byłoby miło?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#25 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
,a dodatkowo wytłumacz to popierając się konkretna argumentacja Wysłane z mojego GT-I9300 ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9300
Ciesz się,że nie słyszysz co myślę ![]() *** Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu. *** Jestem jak dziki Mustang. Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja. Edytowane przez Shira Yuki Czas edycji: 2014-05-18 o 09:20 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
BAN stały
|
no w życiu nie czytałam większej głupoty no ale cóż trzeba ponosić konsekwencję swoich czynów ;p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Konto usunięte
|
Ja uważam że to dziecinne... Po co taki warunek? Rozumiem gdybyś powiedziała że po ślubie bo rozumiem że jednak uwierać może fakt seksu bez ślubu ale bez zaręczyn? W sumie mu się nie dziwię. Wyglądało to jak parcie na to żeby się oświadczył. Zamiast bawić się w podchody pogadaj z nim jak dorosła osoba.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
ja uważam, że zrobiłaś NIEODWRACALNĄ GŁUPOTĘ. Teraz jak Ci się oświadczy będziesz się zastanawiać czy są wymuszone czy z głębi jego serca. a to chyba zabiera całą radość z zaręczyn.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:22.