|
|||||||
| Notka |
|
| Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Wypadek samochodowy w UK - pomocy
Witam Was dziewczyny! 2 tyg temu miałam wypadek w Anglii. Nie z mojej winy- facet wymusił pierwszeństwo na rondzie. Zadzwoniłam do ubezpieczalni żeby zgłosić zdarzenie. Po paru dniach okazało sie ze moje auto ma być skasowane (odholowali je po wypadku na jakiś prywatny parking). Dostałam czek za mój samochód. I teraz zaczynaja sie schody. Czy ubezpieczenie zostało zamknięte automatycznie czy muszę cos z tym zrobic. I to samo z roadtax? Ubezpieczalnia sie tym zajmie czy jak? Kupiłam teraz samochód i ubezpieczyłam go w innej ubezpieczalni. Nie chce teraz płacić za oba auta. I stary jest wciąż w tym garażu. Kosz pobytu rośnie z dnia na dzień i nie wiem czy to juz nie moja sprawa czy jednak muszę cos z tym zrobic? Jest tu ktoś kto był w podobnej sytuacji? Mój angielski jest słaby i nie potrafię tego sama załatwić. A boje sie ze będę musiała za cos płacić. A z kasa jest krucho. Proszę o pomoc.
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wypadek samochodowy w UK - pomocy
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Auto angielskie i ubezpieczone w UK
|
|
|
|
|
#4 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Po pierwsze jezeli auto nie wyjezdza na droge to nalezy zlikwidowac Roadtax, poniewaz ten Roadtax potracaja z konta od zeszlego roku wiec nie ma sensu placic kiedy auto nie jezdzi, a ubezpieczenie z rozbitego auta nalezy przeniesc na nowe auto. Musisz zadzwonic do swojej ubezpieczalni - to sie robi telefonicznie. Koszt przeniesienia ubezpieczenia jest w granicach 20 funtow. Powodzenia
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Jezeli auto bylo ubezpieczone i powiadomilas unezpieczyciela o wypadku, nie musisz sie martwic o to ile auto stoji na policyjnym parkingu. Ubezpieczyciel za to zaplaci i sie tym zajmie.
Jezeli auto jest do kasacji, firma ubezpieczeniowa poinformuje dvla ze auto jest zdjete z drogi. Mozesz sprawdzic czy auto nadal jest opodatkowane na tej stronie: https://www.gov.uk/check-vehicle-tax
|
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:50.