|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Druga ciąża po cc, ból blizny
Hej, są tu jakieś mamy które dwa razy rodziły przez cc? Jestem teraz w 36 TC, ponad 3 lata temu miałam poprzednią cesarke, ostatnio ból w miejscu blizny robi się nie do zniesienia, boli przy siedzeniu, lezeniu i chodzeniu. Najgorsze jest to, że z dnia na dzień się nasila i robi się to coraz bardziej dokuczliwe. Powiedzcie czy też tak miałyście i co na to mówił Wasz lekarz? Mam wizytę dopiero za 2 tygodnie i nie bardzo wiem co mam z tym zrobić.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Druga ciąża po cc, ból blizny
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ja też zgłosiłabym się szybko do szpitala, żeby lekarz sprawdził czy nic złego się z tą blizną nie dzieje.
![]() |
#4 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
W drugą ciążę zaszłam 16 miesięcy po porodzie i nie bolało mnie nic. Teraz jestem 4 lata po drugim porodzie i 6 lat po pierwszym i od 36 tygodnia właśnie czuję okropny ból w miejscu cięć. Momentami zgina w pół. Najprawdopodobniej dziecko po obniżeniu naciąga macicę w miejscu zrostów, Mi w każdym razie blizny sie nie rozchodzą - gin sprawdzał. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Pojechałam do szpitala wieczorem 1.03 tam dostałam "ochrzan" od położnej że tak długo czekałam moja blizna już źle wyglądała, od razu trafiłam na stół i urodziłam córeczkę 35 tc ważyła 2340g. Na razie jeszcze leży na oiomie więc a ja walczę z laktatorem więc trzymajcie kciuki.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Gratuluję ![]() ![]() Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Nie miałam żadnego plamienia ani nic, i byłam całkowicie "pozamykana" jak stwierdziła pani doktor na izbie. Tylko ból w okolicy blizny. Miałyśmy dużo szczęścia, bo nie dostałam wcześniej sterydów ale malutka oddychała sama i mam nadzieję szybko zabrać ja do domu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko ciekawoatka bo nie bolala mnie sama blizna tylko po prawej stronie od wysokosci pepka do pachwiny, tak siegnęlo w dól ze nie mogłam aie wyprostować, a zaczęło sie nagle poprostu wstalam z łóżka
![]() |
![]() |
#10 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mnie łapie gwałtowne rwanie w podbrzuszu i właśnie z prawej strony mniej więcej w okolicach blizny po wyrostku. Jutro położna będzie to zapytam co robić. Ja jestem już w 38 tc. Za tydzień w piątek mam mieć cc Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Steczka- mialyscie duzo szczescia, ze jednak pojechalas na ip i ze coreczka tak dobrze dala sobie rade
![]() Pewnie jestescie juz w domu, trzymam kciuki za kp. A powiedz mi, ile czasu Cie bolalo zanim w ogole napisalas tego pierwszego posta z pytaniem o bol? Czy mialas robione usg, na ktorym kontrolowano stan blizny? Jesli tak to na ile czasu przed pojawieniem sie bolu? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:14.