|
Notka |
|
Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 12
|
![]() Jaki blond na siwe wlosy?
Witam
Nurtuja mnie nr w farbach Loreal, poniewaz nie mam pojecia który wybraæ bl±d na siwe w³osy ![]() Fryzjerka stosuje na moje wlosy(nie Loreal) nr 8 to ponoc blad ale po farbowaniu jestem jasn± szatynk± po tygodniu dopiero kolor siê zmywa i jestem blondynk± tak± jak± chce byæ...nic z Tego nie rozumie ![]() Chcia³abym spróbowac farbe Loreal ale jak wczesniej wspomnialam nie wiem co z tymi nr ![]() Poradzcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 693
|
Dot.: Jaki blad na siwe wlosy?
Rozumiem, ¿e ma byc jasny mo¿e cos takiego z Loreal:
- Bardzo Bardzo Jasny Blond Popielaty jasne - jasny blond Excell 10 – L'Oréal, Albo co¶ z Blondów Castinga s± bardzo ³adne.
"Niektórzy uwa¿aj±, ¿e pi³ka no¿na jest kwesti± ¿ycia i ¶mierci. Jestem rozczarowany takim podej¶ciem. Zapewniam, ¿e jest czym¶ znacznie, znacznie wa¿niejszym." B.Shankly Blue heart forever - CFC ![]() Zapuszczam wloski ![]() o9.11.2013 --> CP 13.01.2014 --- 44,5 cm |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 6
|
Je¶li chodzi o numeru, to im wy¿szy tym kolor farby ja¶niejszy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 159
|
Podczepiê sie do w±tku.
Moja mama ma problem z siwymi baczkami. Kiedy¶ bardzo dobrze kry³a je Londa (to by³a jedyna farba, który farbowa³a w³osy mojej mamy). teraz co¶ zmienili w sk³adzie i ju¿ nie chwyta. Mo¿e wiecie jaka farba by³aby najlepsza, ¿eby zafarbowa³a. Mama ma w³osy blond takie jasne. Palette, Wella, Safira, Joanna, Garnier te¿ nie chwytaj± ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 693
|
Mojej mamie ³apa³a Wella, potem u¿ywa³a farby z hurtowni fryzjerskiej - ale tam ró¿nie bywa³o z zaopatrzeniem i czasem farbuje te¿ Garnier'em. Wszystko ³adnie pokrywa.
"Niektórzy uwa¿aj±, ¿e pi³ka no¿na jest kwesti± ¿ycia i ¶mierci. Jestem rozczarowany takim podej¶ciem. Zapewniam, ¿e jest czym¶ znacznie, znacznie wa¿niejszym." B.Shankly Blue heart forever - CFC ![]() Zapuszczam wloski ![]() o9.11.2013 --> CP 13.01.2014 --- 44,5 cm |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 953
|
Cytat:
![]() Je¶li chcesz dobrze pokryæ siwe w³osy to trzeba je przed na³o¿eniem farby zmiêkczyæ wod± utlenion± (tak± 3% z apteki), ja to robiê przy pomocy wacika (takiego do demakija¿u). No i w pierwszej kolejno¶ci k³adziesz farbê na te najbardziej wybijaj±ce siê siwe. Ze wszystkich farb do w³osów siwych, najlepsze do¶wiadczenie mam z Lond± - szkoda tylko, ¿e wycofali serie do uporczywie siwych w³osów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
![]()
drogie wizazanki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 120
|
A mojej mamie nic tylko Palette siê trzyma na w³osach pozosta³e nawet Wellaton i Londa sp³ywaj± i przebijaj± te siwe. Ja j± farbujê Palette Ciemny blondi to wychodzi taki ciemny do¶æ jakby br±zowy a¿. Ale nic jej nie ruszy..haha
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 146
|
Cytat:
![]() ![]() ja zaczê³am malowaæ w³osy jak mia³am 25 lat(dziedziczne obci±¿enie ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 953
|
Dot.: Jaki blond na siwe wlosy?
Cytat:
![]() ![]() Ja farbowa³am moj± siwiuteñk± babcie Lond± do uporczywie siwych w³osów (kupisz np. w drogeriach natura). Farba w zestawie ma specjalny balsam do zmiêkczania w³osów przed farbowaniem., chyba mo¿na na³o¿yæ go na ca³e w³osy. Mojej babci te¿ po pewnym czasie farba siê wymywa. Farbujemy na ¶redni blond, a po kilku tygodniach jest ju¿ jasn± blondynk±. Przypuszczam, ¿e w przypadku siwych pasm, po prostu wybijaj± siê one spod farby. Chyba, ¿e nie ³api± ci podczas farbowana to spróbuj z t± wod± utlenion± ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 146
|
dziêki za pomoc
![]() ![]() poszukam tej londy i zobaczymy jak to wyjdzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomys³y na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 1
|
Farbowanie siwych w³osów
Witam.
Chcia³abym siê dowiedzieæ jaka farba jest najlepsza do siwych w³osów? Konkretnie interesuj± mnie odcienie blondu. Czyta³am,¿e farby z loreal s± dobre, zgadzacie siê z t± opini±? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 19 655
|
S± specjalne farby do w³osów siwych. Je¶li nie- ka¿d± inn± mo¿na na pó³ zmieszaæ z natur±, np. 9.3 plus 9.0 koniecznie na 6%
Wys³ane poprzez Sony Xperia Z2.
Ka¿dy problem da siê rozwi±zaæ, o ile ma siê odpowiednio du¿y plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapu¶ciæ w³osy? FAQ2- dekoloryzacja, k±piel rozja¶niaj±ca, likwidacja odcieni, numery farb |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:26.