Jaki blond na siwe wlosy? - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury

Notka

Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2010-09-17, 12:45   #1
creativka
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 12
Arrow

Jaki blond na siwe wlosy?

Witam
Nurtuja mnie nr w farbach Loreal, poniewaz nie mam pojecia który wybraæ bl±d na siwe w³osy...gama kolorystyczna jest duza ale jak wybraæ odpowiedni naturalny kolor.Co znacza nr 01, 02 itd?
Fryzjerka stosuje na moje wlosy(nie Loreal) nr 8 to ponoc blad ale po farbowaniu jestem jasn± szatynk± po tygodniu dopiero kolor siê zmywa i jestem blondynk± tak± jak± chce byæ...nic z Tego nie rozumie
Chcia³abym spróbowac farbe Loreal ale jak wczesniej wspomnialam nie wiem co z tymi nr
Poradzcie
creativka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-09-17, 14:01   #2
SummerGlow
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 693
Dot.: Jaki blad na siwe wlosy?

Rozumiem, ¿e ma byc jasny mo¿e cos takiego z Loreal:
- Bardzo Bardzo Jasny Blond Popielaty jasne
- jasny blond Excell 10 – L'Oréal,
Albo co¶ z Blondów Castinga s± bardzo ³adne.
o9.11.2013 --> CP
13.01.2014 --- 44,5 cm
SummerGlow jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-09-17, 20:07   #3
derawelt
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 6

Je¶li chodzi o numeru, to im wy¿szy tym kolor farby ja¶niejszy czyli owe 1 to bardzo czarny. a 9 to bardzo jasny blond Mo¿e lepiej zmieniæ firmê? sklepowy Loreal ma siê nijak do tego, ktorego u¿ywaj± fryzjerki.. ale to i tak dziwne, ¿e sie ten kolor zmywa..
derawelt jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-09-17, 21:06   #4
Ina87
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 159

Podczepiê sie do w±tku.

Moja mama ma problem z siwymi baczkami. Kiedy¶ bardzo dobrze kry³a je Londa (to by³a jedyna farba, który farbowa³a w³osy mojej mamy). teraz co¶ zmienili w sk³adzie i ju¿ nie chwyta.

Mo¿e wiecie jaka farba by³aby najlepsza, ¿eby zafarbowa³a. Mama ma w³osy blond takie jasne.
Palette, Wella, Safira, Joanna, Garnier te¿ nie chwytaj±
Ina87 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-09-18, 10:39   #5
SummerGlow
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 693

Mojej mamie ³apa³a Wella, potem u¿ywa³a farby z hurtowni fryzjerskiej - ale tam ró¿nie bywa³o z zaopatrzeniem i czasem farbuje te¿ Garnier'em. Wszystko ³adnie pokrywa.
o9.11.2013 --> CP
13.01.2014 --- 44,5 cm
SummerGlow jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-09-18, 13:54   #6
kreolkaa
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 953

Cytat:
Napisane przez Ina87 Poka¿ wiadomo¶æ
Podczepiê sie do w±tku.

Moja mama ma problem z siwymi baczkami. Kiedy¶ bardzo dobrze kry³a je Londa (to by³a jedyna farba, który farbowa³a w³osy mojej mamy). teraz co¶ zmienili w sk³adzie i ju¿ nie chwyta.

Mo¿e wiecie jaka farba by³aby najlepsza, ¿eby zafarbowa³a. Mama ma w³osy blond takie jasne.
Palette, Wella, Safira, Joanna, Garnier te¿ nie chwytaj±
Co prawda sama jeszcze nie osiwia³am, ale farbujê mamê i babcie, wiêc mam trochê do¶wiadczenia

Je¶li chcesz dobrze pokryæ siwe w³osy to trzeba je przed na³o¿eniem farby zmiêkczyæ wod± utlenion± (tak± 3% z apteki), ja to robiê przy pomocy wacika (takiego do demakija¿u). No i w pierwszej kolejno¶ci k³adziesz farbê na te najbardziej wybijaj±ce siê siwe. Ze wszystkich farb do w³osów siwych, najlepsze do¶wiadczenie mam z Lond± - szkoda tylko, ¿e wycofali serie do uporczywie siwych w³osów.
kreolkaa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-10-24, 18:08   #7
frankee
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 148
GG do frankee
Talking siwe na blond

drogie wizazanki ostatnio robie za fryzjerke swojej mamy ale mam klopot. Mama ma siwe w³osy i marzy jej sie taki szwedzki blond, ale ja nie mam pojecia jak tego dokonac! ostatnim razem farbowalam mamie wlosy farba wellaton 9/0 i fajnie wyszlo tyle daleko od tego wymarzonego, poza tym wlosy z tylu glowy nie chwycily tak farby jak z przodu. zastanawiam sie czy nie tzreba bedzie uzyc rozjaniacza? ale nie chce tez niszczyc wlosow mamie bo sa slabe i delikatne. co byscie poradzily? pozdrawiam;*
frankee jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-09-22, 17:13   #8
Blond Wenus
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 120

A mojej mamie nic tylko Palette siê trzyma na w³osach pozosta³e nawet Wellaton i Londa sp³ywaj± i przebijaj± te siwe. Ja j± farbujê Palette Ciemny blondi to wychodzi taki ciemny do¶æ jakby br±zowy a¿. Ale nic jej nie ruszy..haha
Blond Wenus jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-09-22, 23:21   #9
jolek68
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 146

Cytat:
Napisane przez kreolkaa Poka¿ wiadomo¶æ
Co prawda sama jeszcze nie osiwia³am, ale farbujê mamê i babcie, wiêc mam trochê do¶wiadczenia

Je¶li chcesz dobrze pokryæ siwe w³osy to trzeba je przed na³o¿eniem farby zmiêkczyæ wod± utlenion± (tak± 3% z apteki), ja to robiê przy pomocy wacika (takiego do demakija¿u). No i w pierwszej kolejno¶ci k³adziesz farbê na te najbardziej wybijaj±ce siê siwe. Ze wszystkich farb do w³osów siwych, najlepsze do¶wiadczenie mam z Lond± - szkoda tylko, ¿e wycofali serie do uporczywie siwych w³osów.
a jak to siê ma do ju¿ farbowanych w³osów z t± wod± utlenion± malujesz wod± same odrosty czy jak
ja zaczê³am malowaæ w³osy jak mia³am 25 lat(dziedziczne obci±¿enie ) i ca³kowicie pokrywaj± mi siê tak gdzie¶ po drugim trzecim malowaniu jak robiê odrosty nie uda³o mi siê trafiæ na farbê która dobrze kryje siwe w³osy i nie robi skorupki na skórze
jolek68 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-09-23, 18:33   #10
kreolkaa
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 953
Dot.: Jaki blond na siwe wlosy?

Cytat:
Napisane przez jolek68 Poka¿ wiadomo¶æ
a jak to siê ma do ju¿ farbowanych w³osów z t± wod± utlenion± malujesz wod± same odrosty czy jak
ja zaczê³am malowaæ w³osy jak mia³am 25 lat(dziedziczne obci±¿enie ) i ca³kowicie pokrywaj± mi siê tak gdzie¶ po drugim trzecim malowaniu jak robiê odrosty nie uda³o mi siê trafiæ na farbê która dobrze kryje siwe w³osy i nie robi skorupki na skórze
Jolek, tak wod± utlenion± smaruje tylko niepofarbowane w³osy (odrosty), te miejsca, które nie ³api± np. w³oski na skroniach. Potem w tym miejscu w pierwszej kolejno¶ci nak³adam farbê

Ja farbowa³am moj± siwiuteñk± babcie Lond± do uporczywie siwych w³osów (kupisz np. w drogeriach natura). Farba w zestawie ma specjalny balsam do zmiêkczania w³osów przed farbowaniem., chyba mo¿na na³o¿yæ go na ca³e w³osy. Mojej babci te¿ po pewnym czasie farba siê wymywa. Farbujemy na ¶redni blond, a po kilku tygodniach jest ju¿ jasn± blondynk±. Przypuszczam, ¿e w przypadku siwych pasm, po prostu wybijaj± siê one spod farby. Chyba, ¿e nie ³api± ci podczas farbowana to spróbuj z t± wod± utlenion±
kreolkaa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-09-24, 00:56   #11
jolek68
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 146

dziêki za pomoc kiedy¶ s³ysza³am o tej farbie ale malowa³am w³osy wtedy jeszcze garnierem, kolor wychodzi³ bardzo ³adny ale siwe bardzo s³abo siê malowa³y
poszukam tej londy i zobaczymy jak to wyjdzie
jolek68 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-14, 15:48   #12
19agatka95
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 1
Farbowanie siwych w³osów

Witam.

Chcia³abym siê dowiedzieæ jaka farba jest najlepsza do siwych w³osów? Konkretnie interesuj± mnie odcienie blondu. Czyta³am,¿e farby z loreal s± dobre, zgadzacie siê z t± opini±?
19agatka95 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-02-19, 17:27   #13
SceneQueene
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 19 655

S± specjalne farby do w³osów siwych. Je¶li nie- ka¿d± inn± mo¿na na pó³ zmieszaæ z natur±, np. 9.3 plus 9.0 koniecznie na 6%

Wys³ane poprzez Sony Xperia Z2.

OkiemJulii
FB
Insta
FAQ1 - Jak szybko zapu¶ciæ w³osy?
FAQ2- dekoloryzacja, k±piel rozja¶niaj±ca, likwidacja odcieni, numery farb
SceneQueene jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów i fryzury

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2016-02-19 18:27:49

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:26.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.