Facet odezwał się po prawie roku - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-02-15, 20:46   #1
ada_g0212
BAN stały

Facet odezwał się po prawie roku

Ponad rok temu spotykałam się z facetem z którym wówczas pracowałam. Spotkań było kilka. Potem, gdy ja proponowałam zawsze wymawiał się brakiem czasu. W niedzielę, w dodatku w walentynki napisał do mnie życzenia walentynkowe i zaproponował spotkanie. Teraz zastanawiam się czy warto się spotkać oraz zastanawiam się dlaczego się odezwał
ada_g0212 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-15, 20:58   #2
Akwizgranka
Raczkowanie

Dot.: Facet odezwał się po prawie roku

Powiedz, że na razie nie masz czasu

Chociaż... jak jesteś ciekawa, to się z nim spotkaj. Zachowaj pewien dystans, przyjrzyj mu się, zobacz, co będzie gadał. I wszystko się wyjaśni
Akwizgranka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-15, 21:33   #3
Adrianna_8
Zakorzenienie

Jak nie masz, co robić to spoko, ale wydaje mi się, że facet przekalkulował Walentynki, poczuł się samotny i do Ciebie napisał. Możliwe, że jak napiszesz, że pasuje Ci spotkanie, to znów się jakoś wykręci, bo mu minie dół :P. Byłam w takiej sytuacji...

Próbować jednak można . Ale z dystansem...
Adrianna_8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-15, 22:54   #4
tymczasowa_
Rozeznanie

GG do tymczasowa_

może chciał wybadać czy kogoś masz i z nim spędzasz walentynki

ja bym spróbowała, ale tak jak mówią dziewczyny, trzymała go na dystans dziś nie, jutro nie wiem, może w weekend znajdę chwilkę
Stary 2016-02-16, 07:21   #5
pingwinn
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ada_g0212 Pokaż wiadomość
Ponad rok temu spotykałam się z facetem z którym wówczas pracowałam. Spotkań było kilka. Potem, gdy ja proponowałam zawsze wymawiał się brakiem czasu. W niedzielę, w dodatku w walentynki napisał do mnie życzenia walentynkowe i zaproponował spotkanie. Teraz zastanawiam się czy warto się spotkać oraz zastanawiam się dlaczego się odezwał
olał cię na rok, teraz jedna wiadomość a ty już chcesz lecieć do niego? serio? szanuj się dziewczyno
pingwinn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-16, 09:40   #6
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Bo mu się nudzi / bada Twój poziom desperacji / z inną mu nie wyszło. Olej go. Jakby miało zaiskrzyć, to by wtedy zaiskrzyło. Nie rób u faceta jako zapchajdziura. Z naciskiem na "dziura".
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-16, 09:46   #7
zlotniczanka
plum plum

Zgadzam się z głosami wyżej, raczej go magicznie nagle nie olśniło. Jak chcesz to się spotkaj, ale bez zbytnich oczekiwań. Jeśli zabiło Ci szybciej serduszko i masz nadzieję na tru lof, to lepiej jednak nie spotykaj się z nim, bo może się źle skończyć.

zlotniczanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-02-16, 13:48   #8
Tentakiowaki
Raczkowanie

Idz i zobacz i tak ciekawość zżerać Ciebie będzie
Tentakiowaki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-16, 14:15   #9
VampIrzyca
Zadomowienie

Ja bym najpierw z przekąsem zapytała "Co się stało, że sobie o mnie przypomniałeś?" No i oczywiście niech się tłumaczy, dlaczego rok temu zniknął, nie daj się zbyć byle wymówką, dociekaj. Obserwuj, nie odzywaj się pierwsza, zobaczysz, czy będzie wykazywał inicjatywę.
VampIrzyca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-16, 17:20   #10
ruda_grazyna666
Raczkowanie

Miałam podobną sytuację,i żałuję że odnowiłam wtedy znajomość. Nie warto. Skoro ktoś Cię olał na tyle czasu,a teraz nagle sobie przypomniał o Tobie-to znaczy że raczej nie znaczyłaś dla niego zbyt wiele,a nie ma nikogo innego na oku,więc przypomniał sobie o Tobie i jesteś wyjściem awaryjnym.
Koleś musi mieć tupet,ja bym go olała i jeszcze powiedziała co o nim myślę. Chyba że bardzo chcesz-to się z nim zadawaj,ale na duży dystans i traktuj go raczej chłodno. Jak zobaczy,że na niego lecisz po tym co zrobił,to będzie wiedział że ma Cię w garści.
ruda_grazyna666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-16, 17:40   #11
ada_g0212
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ruda_grazyna666 Pokaż wiadomość
Miałam podobną sytuację,i żałuję że odnowiłam wtedy znajomość. Nie warto. Skoro ktoś Cię olał na tyle czasu,a teraz nagle sobie przypomniał o Tobie-to znaczy że raczej nie znaczyłaś dla niego zbyt wiele,a nie ma nikogo innego na oku,więc przypomniał sobie o Tobie i jesteś wyjściem awaryjnym.
Koleś musi mieć tupet,ja bym go olała i jeszcze powiedziała co o nim myślę. Chyba że bardzo chcesz-to się z nim zadawaj,ale na duży dystans i traktuj go raczej chłodno. Jak zobaczy,że na niego lecisz po tym co zrobił,to będzie wiedział że ma Cię w garści.
A możesz opisać swoją sytuację i jak się skończyła?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-16, 18:39   #12
Adrianna_8
Zakorzenienie

Cytat:
Ech, wiem, że nie do mnie pytanie, ale ja byłam w dwóch takich sytuacjach.
1. Koleś zapytał o spotkanie, mnie nie było w mieście. Wróciłam tydzień potem i napisałam, że może się spotkamy na weekend, że już wróciłam. "Pewnie dlaczego nie, ale dam Ci znać jeszcze bliżej weekendu, bo bla bla". Myślisz, że się odezwał?
2. A drugi napisał tylko dlatego, że liczył na seks, bo poczuł się samotny a poprzednia gąska mu uciekła . Pospotykaliśmy się chwilkę, moje uczucia odżyły, a tu nagle zonk.
Stary 2016-02-16, 19:09   #13
ada_g0212
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Adrianna_8 Pokaż wiadomość
Ech, wiem, że nie do mnie pytanie, ale ja byłam w dwóch takich sytuacjach.
1. Koleś zapytał o spotkanie, mnie nie było w mieście. Wróciłam tydzień potem i napisałam, że może się spotkamy na weekend, że już wróciłam. "Pewnie dlaczego nie, ale dam Ci znać jeszcze bliżej weekendu, bo bla bla". Myślisz, że się odezwał?
2. A drugi napisał tylko dlatego, że liczył na seks, bo poczuł się samotny a poprzednia gąska mu uciekła . Pospotykaliśmy się chwilkę, moje uczucia odżyły, a tu nagle zonk.
Dziękuję za odpowiedź. Tego pierwszego facet to zupełnie nie rozumiem.
Stary 2016-02-16, 19:10   #14
Adrianna_8
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję za odpowiedź. Tego pierwszego facet to zupełnie nie rozumiem.
Jesli o niego chodzi, to on zakonczyl nasza znajomosc w dosc przykry sposob. Po dwoch miesiacach zrozumial swoj blad i wzielo go na przeprosiny i odnawianie kontaktu, ale jak widac szybko przeszlo .

Wysłane z mobajl fona. Sorka za brak polskich znaków.
Stary 2016-02-16, 19:50   #15
ada_g0212
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Adrianna_8 Pokaż wiadomość
Jesli o niego chodzi, to on zakonczyl nasza znajomosc w dosc przykry sposob. Po dwoch miesiacach zrozumial swoj blad i wzielo go na przeprosiny i odnawianie kontaktu, ale jak widac szybko przeszlo .

To faktycznie dziwny typ. Odezwał się może jeszcze?

Jednak lepiej będzie się nie spotykać i w ogóle nie odpowiadać na jego kontakt.
U nas nie było żadnego zakończenia. Gdy spotkałam, go przypadkiem na mieście, przepraszał, że się nie odzywa, ale nie ma czasu.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-02-16, 19:51   #16
zlotniczanka
plum plum

Cytat:

U nas nie było żadnego zakończenia. Gdy spotkałam, go przypadkiem na mieście, przepraszał, że się nie odzywa, ale nie ma czasu.

rok? rok czasu jest tak zajęty, że na fb/smsa nie ma czasu z pytaniem: co tam?

zlotniczanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-16, 19:52   #17
Adrianna_8
Zakorzenienie

Cytat:

Od sierpnia milczy .

Stary 2016-02-16, 19:59   #18
GdyKochamy
Zadomowienie

Jak nie miał żadnego ważnego powodu, dla którego tak się wtedy zachował, to lepiej daj sobie spokój.
Stary 2016-02-17, 14:38   #19
I am Rock
lokalna gwiazda

Nie spotykałabym się z facetem, który mnie przez rok olewał.
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-17, 17:04   #20
ada_g0212
BAN stały

Cytat:
Napisane przez I am Rock Pokaż wiadomość
Nie spotykałabym się z facetem, który mnie przez rok olewał.
W sumie słuszna uwaga
Stary 2016-02-17, 17:18   #21
December12
Rozeznanie

To kwestia indywidualna, ale ja bym nie poszła. Sama po sobie wiem, że nie piszę do kogoś jeśli nie mam ochoty. Lepiej nie wskrzeszać tej znajomości.
December12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-17, 21:09   #22
Naomi21
Zakorzenienie

Dla mnie to jest tak typowa sytuacja, że aż dziwi mnie trochę takie roztrząsanie. Myślałam, że faceci po prostu tak mają Każdy, dosłownie każdy facet, z którym byłam na co najmniej 2 randkach odzywa się do mnie po jakimś niedorzecznie długim okresie. Zawsze. Mam nawet takiego, z którym spędziłam dwa wieczory 4 lata temu, a regularnie co jakieś 8 - 10 miesięcy otrzymuję wiadomości typu "spotkamy się?"

Moje zdanie jest takie, że jak masz ochotę to się spotkaj. Życie jest krótkie, nie ma co kalkulować i się zastanawiać po co i dlaczego napisał. Pewnie i tak się tego dowiesz. Sama ostatnio się zastanawiałam czy dac kolejną szansę komuś, komu ponad rok temu dałam kosza, a kto od kilku tygodniu próbuje mnie wyciągnąć do kina - po roku nieodzywania się. Zastanawiałam się nie dlatego, że "o boże jestem dla niego zapchajdziurą", tylko dlatego, że sama nie wiem czy mam na to ochotę. Gdybym miała, to nie wahałabym się ani chwili.

Bo wiesz, możesz myśleć, że jesteś zapchajdziurą, ale równie dobrze może być tak, że ktoś nie jest w stanie o Tobie zapomnieć
Stary 2016-02-17, 22:01   #23
December12
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Naomi21 Pokaż wiadomość
Dla mnie to jest tak typowa sytuacja, że aż dziwi mnie trochę takie roztrząsanie. Myślałam, że faceci po prostu tak mają Każdy, dosłownie każdy facet, z którym byłam na co najmniej 2 randkach odzywa się do mnie po jakimś niedorzecznie długim okresie. Zawsze. Mam nawet takiego, z którym spędziłam dwa wieczory 4 lata temu, a regularnie co jakieś 8 - 10 miesięcy otrzymuję wiadomości typu "spotkamy się?"

Moje zdanie jest takie, że jak masz ochotę to się spotkaj. Życie jest krótkie, nie ma co kalkulować i się zastanawiać po co i dlaczego napisał. Pewnie i tak się tego dowiesz. Sama ostatnio się zastanawiałam czy dac kolejną szansę komuś, komu ponad rok temu dałam kosza, a kto od kilku tygodniu próbuje mnie wyciągnąć do kina - po roku nieodzywania się. Zastanawiałam się nie dlatego, że "o boże jestem dla niego zapchajdziurą", tylko dlatego, że sama nie wiem czy mam na to ochotę. Gdybym miała, to nie wahałabym się ani chwili.

Bo wiesz, możesz myśleć, że jesteś zapchajdziurą, ale równie dobrze może być tak, że ktoś nie jest w stanie o Tobie zapomnieć
Tak, ale to Ty dałaś facetowi kosza, a facet który spotykał się z autorką zrezygnował z kontynuowania znajomości. To trochę inna sytuacja.
December12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-02-19, 17:02   #24
ruda_grazyna666
Raczkowanie

Cytat:
W skrócie to było tak,że znaliśmy się długo,spotkaliśmy się,ale głównie kontakt był przez smsy,tel i neta-z różnych powodów,nie chcę tutaj ich wymieniać. Pomyślicie pewnie,że skoro tak,to była to płytka relacja,ale nie,naprawdę znaliśmy się ładnych parę lat,mieliśmy ze sobą świetny kontakt. Żałuję że jakoś wcześniej nie zakończyłam tej znajomości,bo facet miał mnie za zabawkę,gdy naciskałam na spotkania on się wykręcał,interesował się mną bo liczył na rozrywkę i łatwy seks,no i podbudowywał swoje ego tą naszą znajomością,bo widocznie jedna dziewczyna mu nie wystarczała. Kiedyś jego laska znalazła nasze smsy ,no i afera,bo przecież nachodzę jej chłopaka! Szkoda że sam nie przyznał się,że to on zabiega o kontakt ze mną. Powinnam wtedy solidnie go opieprzyć i to zakończyć,ale jako małolata,zafascynowana starszym gościem,odpuściłam.
Później sama zauważyłam,że mnie olewał,spytałam go wprost o co chodzi-użył najgłupszej wymówki świata,że to przez pracę :P I kontakt nam się niedługo urwał. Odezwał się za ponad rok,a że mi się nudziło to odpisywałam mu,ale byłam chłodna i trzymałam na dystans. Potem jakoś relacja nam się odnowiła,ale ostatecznie sama zrozumiałam,że to głupie,że mogłam się zadawać z takim kimś mając lat ...naście,że nigdy nie będę dla niego kimś ważnym,i to wszystko zakończyłam. Szkoda że zrobiłam to kilka lat za późno,poza tym należałaby mu się jakaś solidna nauczka i opieprz. Ale byłam młoda,naiwna,dużym plusem jest dla mnie to że nigdy nie zgodziłam się na seks z nim.

Edytowane przez ruda_grazyna666
Czas edycji: 2016-02-19 o 17:11
ruda_grazyna666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości