|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Bpu
Hej.
Watek dotyczy BPU (podobno BPU-Biodra Pośladki Uda-tak wyczytalam). Chcialabym sie dowiedziec czegos wiecej od Was na temat wlasnie tych zajec.Moze ktoras z Was na nie chodzila? W necie albo w ogole nie ma albo sa takie na odwal sie informacje. Dlatego mam nadzieje, ze Wy mi pomozecie ![]() Chcialabym zapisac sie na jakies zajecie i mysle wlasnie nad BPU, tylko czy one 'dzialaja' na cale cialo?Sa dobre?Pomagaja cos? jak czesto nalezy chodzic na zajecia? Itp., itd.,.. wiec prosze dziewczyny o pomoc ![]()
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Bpu
Ja chodzilam na zajecia,ktore choc nazywaly siei naczje,to koncentrowaly sie wlasnie na ksztaltowaniu dolnych partii ciaal. Wyglada to mniej wiecej tak: okolo 15minut rozgrzewki: latwy ukald choreograficzno-taneczny wykonywany na podlodze tzw. hi-low,czasami uklad wykonuje sie na stepie-zalezy od instruktora. Po rozgrzaniu miesni nastepuja serie cwiczen an uda i posladki i tak np.naprzeniennie
-squady w roznych sekwencjach tzn pojedyncze,liczone na 3<do trzech schodzisz w dol,na raz w gore i odwrotnie>,ktorkie serie po 7, -wypady nogami w przod -przysiady w dol,na rozstawionych nogach ze stopami skierowanymi w bok <nie pamietam jak to sie profesjonalnie nazywa> Nastepnie sa np.cwiczenia na uda i posladki. Zazwyczaj wykonuje sie je na macie, w kleku podpartym. Naprzemiennie serie wymachow wyprostowana noga <trzymasz wyprosowana noge uniesiona na wysokosc biodra i podnosisz lekko w gore poczym wracasz do popzycji wyjsciowej>. Tak samo jak przy skaldach wykonuje sie pojedyncze wymachy,liczone na 3, lub ktorkie seriee po 7 lub 8. Moga tez byc wymachy zgeita noga<w kleku podpartym podnosisz noge do wysokosci biodra i uginasz w kolanie> i tak samo jak przy wymachach prosta noga robi sie rozne uklady. Na koniec czesto robi sie jeszcze serie brzuszkow przy roznych usniesieniach nog<to tez wplywa na posladki>i np.nozyce. Pozniej juz tylko rozciaganie i odpoczynek W zaleznosci od pomyslu instruktora moga dochodzic jeszcze inne cwiczenia i a jesli czujesz sie na silach to mozna wszystkie te cwiczenia wykonywac z obciaznikami na nogach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dzieki wielkie
![]() A powiedz przez ile chodzilas i czy daje efekty?
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Bpu
hmm ja regularnie na fitness <tzn bez dluzszych przerw miedzy zakupem jednego a drugiego karnetu
![]() ![]() napewno jesli chodzi sie regularnie na btu to uda i lydeczki staja sie bardziej jedrne, a pupa lekko sie podnosi-nabiera takiego fajnego ksztaltu. Poza tym te cwiczenia pomagaja pozbyc cie cellulitu ![]() Najlepiej jak wybierzesz sie na takie cwiczonka i sprawdzisz czy ci odpowiadaja,ale mysle,ze nie bedziesz rozczarowana. A jesli szczegolnie zalezy ci na ksztaltowaniu nog i posladkow to pomysl tez czy do zajec btu nie dolaczyc tez stepu,lub jesli wolisz jazde na rowerze-zajec ze spinningu. Efekty napewno beda szybciej widoczne, no i trwalsze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
hehe dzieki
![]() tylko wiesz, bardziej myslalam o chodzenie na silownie brzuszek zlikwidowac, ladne miesnie.. tylko tez nie wiem jak sie zabrac, 'z czym to jesc' ![]() myslisz, ze jesli pojde na silownie to moge liczyc na pomoc bezplatnego fachowca? no niestety nie stac mnie na jego platna pomoc ![]() a jesli tak to jaka? czy pomoze mi ulozyc jakis plan i moze..jak sie odzywiac? ![]() rowerek mam ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Jeśli jeszcze ktoś szukałby informacji na ten temat to znalazłam ciekawą artykuł o9 BPU.
http://thebodynaturally.blogspot.com...-love-bpu.html Czy któraś z was ćwiczyła BPU? Pytam jeszcze raz bo chciałabym zyskać opinii wielu użytkowniczek. Czy warto chodzić na BPU? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
tak tylko na marginesie , skrót BPU - oznacza Brzuch , Pośladki , Uda , nie Biodra , jak opisałaś
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Zdecydowanie warto chodzić na BPU, chociaż dużo zależy od instruktora ;-) U niektórych w trakcie zajęć nie czułam zbytnio, ze ćwiczę, natomiast u innej instruktorki, wychodząc trzęsły mi się nogi i przez kolejne dni miałam zakwasy ;-) Powinnaś chodzić 3 razy w tygodniu, żeby zobaczyć efekt - ja widzę więc zapewne te ćwiczenia coś dają.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Jest tu ktoś ?
![]()
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
hej
![]() Podbijam wątek Smerfetka. Widzę że cisza w eterze. Ja ćwiczę Bpu raz w tygodniu. W innym dniu mam zajęcia z Płaskiego brzucha. Niestety częściej nie dam rady chodzić. Ćwiczę od września i widzę powoli efekty, na brzuchu na pewno czuję mięśnie, tyłeczek inny ale nie potrafię wychwycić dużej różnicy. Na zajęciach z Bpu mamy wycisk taki że wychodzę mokra ![]() ![]()
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Ktoś coś ?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:35.