|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Czy mam u niego jakieś szanse?
Hej, wiem, że to jest problem jak z podstawówki ale naprawdę nie wiem jak się zachowywać w stosunku do pewnego chłopaka. Chodzę do technikum pierwszy rok razem z kolegą z gimnazjum, z którym nigdy nie utrzymywałam bliższych kontaktów. Zazwyczaj nasza rozmowa rozpoczynała się i kończyła na słowie "cześć". Ale w listopadzie zauważyłam, że ów chłopak cały czas się na mnie patrzy: jak wchodzę do klasy, z kimś rozmawiam - dosłownie nie odrywał ode mnie wzroku. Początkowo myślałam, że mi się tylko wydaje - tym bardziej że wtedy miał dziewczynę, z którą jak się okazało zerwał. Zauważyła to nawet moja koleżanka, która cały czas wygłaszała teksty "znowu się gapi" lub mnie szturchała.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Silveris
|
Dot.: Czy mam u niego jakieś sznse?
Nie wiem dlaczego udawałaś brak zainteresowania, skoro Ci na nim zależało... Bywa tak, że wydaje nam się że ktoś się na nas ciągle patrzy, więc my się patrzymy i w końcu ta druga strona też się zaczyna interesować o co nam chodzi (patrzyłaś na niego ciągle Ty, Twoja koleżanka i nie uwierzę, że on tego nie zauważył, więc nie ma pewności kto na kogo zaczął pierwszy patrzeć).
Odpowiadałaś zdawkowo, zagadywałaś do kolegi - to jasna sprawa, że się nim nie interesowałaś, więc teraz nie zachowuj się jak w podstawówce i pogadaj - o czymkolwiek, on być może próbował zrobić pierwszy krok i nie skorzystałaś z okazji, więc teraz Twoja kolej. Najwidoczniej jestem za stara żeby zrozumieć jak można się wstydzić pogadać z kolegą z klasy... Nie zapraszaj go na randkę, ale rzuć jakiś komplement i podpytaj właśnie o to (np. masz super spodnie, gdzie kupiłeś? koleżanki/mój brak takie chciał obie kupić). Pamiętaj, że on może też być zawstydzony i zdenerwowany ![]() Zbliżają się Walentynki - wykorzystaj to i może złóż mu życzenia, albo napisz anonimową karteczkę, która jednak w delikatny sposób da mu znać, kto ją napisał. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dot.: Czy mam u niego jakieś sznse?
Też się nad tym zastanawiałam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Czy mam u niego jakieś szanse?
Cytat:
niby się coś znacie, więc skoro jesteś taka nieśmiała, to gdy pojawi się w pobliżu i wyciągnie książkę, to zagadaj coś o nią. albo zbliżają się walentynki, nie wiem jak to jest u was w gimnazjum, ale zawsze wrzucaliśmy gdzieś do skrzynki kartki i rozdawali po klasach. chociaż w sumie to może być trochę słabe. a może wspólni znajomi, może jakaś kumpela da mu do zrozumienia, ze jednak dalej jesteś zainteresowana czy szepnie mu, ze go lubisz?
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Dot.: Czy mam u niego jakieś szanse?
Oczywiście on już nie będzie do Ciebie zagadywał, gdyż wcześniejsze próby nawiązania kontaktu z jego strony prowadziły do Twojej negatywnej reakcji w postaci odpowiedzi półsłówkami.
Teraz Ty musisz sama wyjść z inicjatywą. Wyjście z inicjatywą nawiązania kontaktu nie jest w żadnym wypadku ośmieszeniem się ani "wyjściem na idiotkę"! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Nieszczęśliwie zakochana!
W kwietniu minie rok jak go poznałam. Od początku mi się spodobał ale nie było nam jakoś po drodze. Wiem, że ja też nie byłam mu obojętna. Wiem jak się na mnie patrzył.... Kobiety to czują. Jednak on skończył szkołę i myślałam, że go już nigdy więcej nie spotkam. Dlatego też dałam sobie z nim spokój, myśląc, że mi przejdzie. Niestety świat jest mały i spotkałam go niedługo po tym na imprezie - patrzył się na mnie do tego stopnia, że zwrócił uwagę moich znajomych. Później on wyjechał na studnia do innego miasta, a ja żyłam swoim życie. Spotykałam się ze znajomymi i chodziłam na randki. Jednak zawsze, kiedy go spotykam (czasami na siebie wpadamy) uczucie się odradza i od nowa nie mogę jeść, przestać o nim myśleć itd. Teraz czuję się jeszcze gorzej, bo on znalazł sobie dziewczynę - siostrę swojego najlepszego kumpla. Kiedy zobaczyłam zdjęcia z sylwestra obklejone serduszkami z napisem "kocham cię", które dodała ta dziewczyna bardzo mnie to zabolało. Na dodatek ta dziewczyna chodzi ze mną do jednej klasy, więc jest mi dopiero niezręcznie. Najczęściej, kiedy ona zaczyna o nim nawijać odchodzę. Nie chcę się mieszać w ich relacje (nie jestem z tych, co idą po trupach do celu) i żyć złudzeniami, że może kiedyś sami się rozejdą. Najgorsze w tym wszystkim jest to, że od jakiegoś czasu spotykam się z chłopakiem z równoległej klasy. Chłopak jest naprawdę miły i przystojny. Widzę, że mu na mnie zależy i coraz bardziej zaczyna naciskać na coś więcej niż przyjaźń. Tylko, że ja nie mogę zapomnieć o chłopaku mojej koleżanki a temu, z którym się spotykam prawdy też nie mogę powiedzieć. Co robić??? Może, tak jak radzi mi przyjaciółka poczekać i nie angażować się w nic nowego?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nieszczęśliwie zakochana!
poczekac i nie angazowac sie w nic nowego.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie to byłaś mu obojętna. Ani nie zagadał, ani nic. Nie wmawiaj sobie, że "to się czuje", bo jeszcze wielokrotnie możesz się na czymś takim przejechać.
Znasz w ogóle tego chłopaka czy zakochałaś się w jego twarzy, ciele i spojrzeniach? Wybij sobie go z głowy, a wtedy angażuj się w jakiekolwiek inne relacje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Wydaje mi się, że jakbyś nie była mu obojętna to by się starał zbliżyć do Ciebie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Jeśli nie byłabyś mu obojętna to na tej imprezie próbowałaby chociażby do Ciebie zagadać, musisz sobie wybić go z głowy, to nie powinno być szczególnie trudne, bo nic Was nie łączyło. Później rozpocznij z kimś jakąś relację.
Piszesz "nieszczęśliwie zakochana", jesteś zakochana w kimś kogo nie znasz?
Remember that everyone you meet is afraid of something, loves something, and has lost something”. Czytam ![]() Oglądam filmy ![]() Uczę się ![]() Dbam o włosy ![]() Edytowane przez DziewczynaWampira Czas edycji: 2016-02-22 o 22:55 Powód: Chęć dodania czegoś :) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
Edytowane przez ef54e0a2a1d8c328bd9581b7d386552d742cc4ca Czas edycji: 2016-02-23 o 07:28 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Swego czasu w szkole średniej 2 lata podobał mi sie chłopak z innej klasy. Patrzył ale nigdy nie zagadał. Kiedy ja zagadałam wreszcie do niego jego odpowiedz była taka krótka i nic nie znaczaca że dotarło do mnie " mial mnie gdzies - zawsze". Do innego typa ktory mi sie podobal od razu zagadałam. Nie był zainteresowany. Wniosek: jesli facet jest zainteresowany Tobą zrobi wszystko by sie skontaktować, zagada. Nie trać czasu. Wystarczy że ja straciłam. Jesli nie jestes w jego typie zew. to "pozamiatane" niestety.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#14 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:31.