|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Avon i Oriflame - pomocy! :-)
bo juz pomalu zaczynam watpic. Chodzi mi o podklad. O podklad w kompakcie, inne przestealy mnie interesowac. Szukam i szukam, nog juz prawie nie mam, a problem ma sie calkiem dobrze - otoz ja mam naprawde bardzo jasna cere. I w tubylczych drogeriach (mieszkam w Niemczech) nie ma prawie w ogole podkladow dla mnie, a kompaktow to juz wcale - najjasniejsze sa o dwa-trzy tony za ciemne. Perfumerie odpadaja ze wzgledu na zaporowe ceny
![]() No i pomyslalam sobie o Avonie i Oriflame. Obie firmy pelnia w Niemczech raczej marginalna role, nie bardzo usmiecha mi sie tez wizyta konsultantek... ale Avon mozna tez kupic przez internet. Mniejsza wiekszosc. Strasznie sie rozgadalam ![]() czy kolory: <ul>[*] Porcelaine u Avonu (kunkretnie chodzi mi o Personal Match w kompakcie) i[*]Light Ivory u Oriflame (Oriflame, Colour by Oriflame, Compact Foundation )[/list]sa naprawde bardzo jasne? Klientki tych firm i konsultatntki - prosze wypowiedzcie sie. I dziekuje serdecznie. asinek blady i zapomniany przez wiekszosc producentow ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Re: Avon i Oriflame - pomocy! :-)
up!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
nie wiem jak z tym Oriflame, ale ten podkład z Avonu porcelanowy wychodzi ciemnawy. Mam jasną, ale nie bladą cerę i jak dla mnie okazał się zbyt ciemny, a zdjęcia w katalogu nie pokrywają się z rzezcywistą koorystyką produktu, niestety.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
mam najnowszy compact z Avonu Personal Match kolor IVORY i jest jaśniutki,sama tez jestem bledzuchem ,używam bardzo jasnych podkłądów i puderków
![]() pozdrawiam serdecznie ps.dodam ,że w palecie kolorów tego komapktu nie ma już PORCELAIN ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Prawde mowiac nei mialam dokladnie tego o co pytasz ale uzywalam podkladu Lignt Ivory z Oriflame, wiec przypuszczam ze barwa jest ta sama we wszystkich kosmetykach. podklad byl bardzo jasny, do porcelanowej cery, kompletnie nie opalonej. Nie wpadal w "marchewke" jak to czasem maja podklady. Dla mnie ok bo ja jestem taka bladziutka wlasnie
![]() ![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
od tego katalogu (październik) nie ma już niestety koloru Light Ivory w Oriflame
![]() teraz jakiś idiota pozmieniał podkłady i jest kolor "Ivory" - teoretycznie najjaśniejszy... miałam próbkę ivory rozświetlającego i był bardzo ciemny i lekko pomarańczowy... mam tylko nadzieję, że może będzie jakaś wyprzedaż podkładów w starej wersji, bo akurat chciałam kupić matujący... pozdrawiam i życzę owocnych poszukiwań ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
agabil1 napisał(a):
> mam najnowszy compact z Avonu Personal Match kolor IVORY i jest jaśniutki,sama tez jestem bledzuchem ,używam bardzo jasnych podkłądów i puderków ![]() > pozdrawiam serdecznie > ps.dodam ,że w palecie kolorów tego komapktu nie ma już PORCELAIN ![]() w Niemczech nei ma koloru IVORY za to jest Porcelain, kurde, nie wiem czy to ten sam odcien ![]() https://shop.avon.de/avonshop/MakeUp...6259&color=yes pewnie trzeba sprobowac i tyle, mnie troche niepokoi fakt ze sa tylko trzy kolory ... z reguly w drogeriach te najjasniejsze sa za ciemne, nawet jak sie nazywaja ivory czy porcelain ... a o Oriflame w Niemczech jest dosc trudno ... mam srednia ochote na wizyty konsultantki, bo nie umiem mowic "nie" i zakupie wszytskoc co zechce chocby z wdziecznosci za to ze przyszla ![]() i dzieki wielkie Wam wszystkim za pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Ja mam z Oriflame'u compact 2w1 właśnie kolor light ivory - jest bardzo jaśniutki, niestety za jaśniutki jak dla mnie użyłam go raz musiałam zmyc
![]() ![]() ![]()
![]() |
#9 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
asinek-->Porcelain Beige był w poprzedniej wersji podkładów-compactów.Teraz jest nowa formuła i nowe kolory.Ivory jest jaśniejszy od tego starszego PORCELAIN.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
acha, to znaczy ze Niemcy sprzedaja te starsze? nie zdziwila bym sie za bardzo, bo tutaj avon jest taka sobie marginalna firma, prospekty z ofertami maja przeohydne, pamietam ze uleglam ciezkiemu szokowi jak zobaczylam polskie reklamy avonu - na slicznym papierze i przede wszystkim ladnie opracowane graficznie.
Rosie, wiesz, dzieki bardzo za oferte, ale chyba nie skorzystam ... takze dlatego ze kupilam sobie wlasnie cos na ebayu i najpierw wyprobuje to... najwyzej bede sie wkurzac ....chooociaz, moze napisz do mnie maila, okay? ale nic nie obiecywam! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Ja używam kompatkowego natural beige Oriflame i też uważam, ze jest jasny
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:54.