![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Długi o których nie wie dziewczyna
Witam
Wiem, że padnie na mnie fala słusznej krytyki i hejtu. Mam problem o którym nikt nie wie, nikt w rodzinie, znajomych. Nikt. Mam spore długi, jestem w kilkuletnim związku, długów narobiłem z własnej głupoty tylko i wyłącznie. Z moją dziewczyną jesteśmy razem kilka lat, chcieliśmy razem zamieszkać itp. a teraz nie mam jak spełnić obietnicy. Ona ma świetne perspektywy przed sobą, ja niby też bez tragedii ale na pewno przez 2-3 lata muszę mocno zaciskać pasa itp. potem jakoś pójdzie... Wiem, że jak ona się dowie to mnie zostawi, kilka razy coś przeskrobałem, będzie tego za wiele, dla niej lepiej byłoby gdybym odszedł po prostu. Po kilku latach, mimo że nie chce i ona też nie chce, to już taki pewny etap był a ja to zniszczyłem. Nie chce też sie przyznawać jaki jest powód i ze mam te problemy jakie mam. Musiałem to gdzieś napisać. Wiem że będzie lincz ale trudno, może mnie to zmotywuje jakoś. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Długi o których nie wie dziewczyna
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Powiedz prawde skoro ja kochasz.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Co to znaczy "spore długi"? Jakie są odsetki, jaka miesięczna rata spłat? Wiesz co do grosza ile wisisz i przede wszystkim komu (instytucje bankowe, parabanki, czy jakieś szemrane "pożyczalnie")? Jaka jest perspektywa (w latach, miesiącach) spłaty tego? Wiesz to wszystko? Jeżeli nie, to się dowiedz. Jeżeli tak, to czas na rozmowę z dziewczyną - przynajmniej będziesz jej mógł przestawić konkrety.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
na Twoim miejscu zrobiłabym tak:
- opracowała dokładny plan wyjścia z długów - przygotowała informacje o tym jak sobie z tym radzę do tej pory - przygotowała informacje o tym jak się w to wpakowałam i jak zamierzam tego nie zrobić ponownie i powiedziała dziewczynie prawdę - licząc na to, że jak zobaczy, że mam do tego odpowiedzialne podejście to mi wybaczy
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Ja bym sobie na Twoim miejscu najpierw zadała pytanie dlaczego tak postępuję. Dlaczego nie widzę przyjaciółki w kobiecie, którą kocham, dlaczego mam przed nią takie sekrety, dlaczego nie umiem nad tymi sprawami zapanować i wreszcie: dlaczego nie jestem wobec niej lojalna.
A potem bym jej wszystko wyśpiewała licząc się z tym, że nie da mi więcej szansy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||
BAN stały
|
no powiedział. boi się bo ma swoje za uszami i dziewczyna w koncu wkurzy się tak że podziękuje za relację.
w związku jest kilka lat więc albo okłamuje dziewczynę od lat albo narobił tego bigosu niedawno (najbardziej prawdopodobne). Cytat:
Cytat:
A jej też nie powiesz na co? jesteś hazardzistą? Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2017-05-05 o 09:44 |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
BAN stały
|
ja bym nie mówił. Faceci dzielą się na dwie grupy. Pierwsi żyją w szczęśliwych związkach, a drudzy się przyznają.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;73526331]Związek w zakłamaniu i bez zaufania jest szczęśliwym związkiem? "Nie sondzę"...[/QUOTE]
To troll. Poczytaj inne jego prowokacyjne wpisy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
BAN stały
|
Nie jestem trolem, naprawdę mam takie poglądy. A że są inne niż ogólnie przyjęte na tym forum, to wyglądają niepoważnie. A Krym jest ukraiński.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeżeli sądzisz że jeśli jej powiesz to Cię zostawi to przykro mi Autorze ale jesteś tchórzem. Gdybym była w takiej sytuacji zostawilabym faceta nie ze względu na to co narobił, ale ze względu na kłamstwo i to że mi nie powiedział o problemach. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Autorze, musisz sie przyznac, nie ma innej rady, przede wszystkim musisz miec dokladny plan, tak jak juz powiedzialy dziewczyny. Tak czy inaczej, to wyjdzie na wierzch, predzej czy pozniej.
![]() |
![]() |
#16 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Autorze. Panujesz nad całą sytuacją?Wiesz dokładnie komu i ile jesteś winny? Masz harmonogramy spłat etc? Myślę,że Twoja dziewczyna powinna wiedzieć. Jak jej wytłumaczysz, że razem nie zamieszkacie? A jak zamieszkacie razem, nic jej nie powiesz i kiedyś do drzwi zapuka komornik, raczej możesz się spodziewać, że tego Ci nie wybaczy. Poza tym, jeśli ją kochasz powinieneś dać jej wybór. To Twoje długi, ale w jakimś sensie mogą jej za jakiś czas dotyczyć.
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Dokładnie, powiedz prawdę. Kłamstwo prędzej czym później i tak wyjdzie. Jeśli odejdziesz nie podając powodu zrobisz ogromny błąd, bardzo ją skrzywdzisz, ona biedna będzie czuła się winna... jeśli jej powiesz prawdę ona wybierze. Jeśli Cię zostawi będziesz musial to uszanować, cóż za błędy się płaci...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Konto usunięte
|
Przecież twoje kłamstwa w końcu wyjdzie. Kiedyś zarząda ultimatum mieszkacie w końcu razem, albo koniec. I tak cie zostawi, bo wszystko się wyda przypadkowo. Radze jej teraz powiedziec, moze ci wybaczy, ale kłamiąc dalej nie będzie cienia na to szansy.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
BAN stały
|
Nie masz wyjścia. I tak wyjdzie na jaw, bo jak usprawiedliwisz brak kasy. Jakąś szansę masz, jeśli cię kocha.
Jeszcze możesz kłamać. Ale to czasem wychodzi na jaw i wtedy już nie masz żadnej szansy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
W długi wpadłem przez hazard, typowa pętla, coraz bardziej i bardziej... najgorsze ze myślałem ze mi na pewno się to nigdy nie przydarzy, byłem pewien. Jestem w szoku, że znalazłem się w takiej sytuacji, teraz praktycznie nad samą krawędzią już. Z jednej strony potrzebuje wsparcia kogokolwiek a z drugiej ogromnie się wstydzę ze doprowadziłem do takiej sytuacji, życie bardzo uczy pokory. Mogłem mieć naprawdę teraz już z górki a jedyne z górki które mam to prosto na dno. szok. Może chociaż jedna osoba to przeczyta i dzięki temu wątkowi nie popełni takiego błędu, chodź ja sam tez widziałem takie wątki i byłem pewny że mnie to nie dotyczy. Dziękuje wszystkim za odpowiedzi, nie wiem co zrobię, na pewno muszę się przyznać kiedyś bo tak jak piszecie to na pewno wyjdzie na jaw prędzej czy później. Zresztą nie wiem czy będe w stanie to ukryć chodź dzień dłużej ze względu na swój stan, który w chwilach słabości jest cięzki, najgorzej bedzie jak przed nią pęknę i powiem wszystko ona mnie zostawi i bedzie miala racje pełną i wiem to i wtedy moze przyjsc jeszcze gorszy kryzys
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zadomowienie
|
Powiedz jej prawdę, strasznie by mnie męczyło sumienie gdybym coś ukryła przed partnerem. Potrafisz jeszcze z tym tak żyć?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
Jeśli mam być szczera, to ja na miejscu dziewczyny bym Cię zostawiła. Nie dlatego, że masz długi, bo długi to pikuś (chyba że są naprawdę konkretne i idą w dziesiątki tysięcy złotych), ale przez zamiłowanie do hazardu. Bałabym się, że zrobisz to znowu. Niestety to jest jedna z tych rzeczy, o których mówi się "Najlepsze wyjście? Nie wchodzić". Ale ja to ja, być może Twoja dziewczyna jest inna. Ja razem z info o długach powiedziałabym, że zamierzam podjąć terapię.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Ja bym powiedziała, zanim sama to odkryje. A to, że w końcu odkryje jest bardziej niż pewne i wtedy to już na pewno odejdzie. Jak się sam przyznasz to jeszcze iskierka nadziei.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Partnerce musisz powiedzieć o wszystkim, ona ma prawo wiedzieć takie rzeczy. Będzie kryzys, być może odejdzie - z tym też musisz się liczyć, niestety. I chociaż raz przestań myśleć o sobie i co z tobą będzie, wykaż odrobinę dojrzałości i zacznij liczyć się też z najbliższymi, nie jesteś pępkiem świata. Staraj się chociaż teraz być uczciwym wobec kogoś kogo podobno kochasz, miej litość dla tej kobiety. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Konto usunięte
|
Jesteś bardzo nieodpowiedzialny. Nie zdziwię się, jeżeli dziewczyna odejdzie. Spłać długi, dorośnij i wtedy na nowo zacznij poszukiwania dziewczyny. Twoja obecna dziewczyna nie zasługuje na takie kłamstwa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
BAN stały
|
bardzo Ci współczuję ale hazard to jest zbyt poważny problem żeby rozsądne było nieporzucenie kogoś takiego.
To co Ty jeszcze możesz nawywijać to sobie nawet ciężko wyobrażać. Dziewczynie i tak się dziwię, musi znać Twoje skłonności, problemy z przeszłości a mimo to zaryzykowała. Idź koniecznie na terapię. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;73560741]Jasne
![]() ![]() autor przecież napisał, że zdążył już dużo nawywijać a obecny problem to tylko wisienka na torcie ![]()
![]() |
![]() |
#30 |
Konto usunięte
|
Posłuchajmy, co autor ma do powiedzenia w tej kwestii.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:48.