![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Lokale weselne: Wrocław i okolice
Witam
![]() ![]() Mam tez pytanie, może ktoś mógłby doradzić mi jakiś lokal we Wrocławiu lub okolicach, chcę zorganizować zabawę dla 30 osób, może ktos robił lub planuje coś podobnego??? Pomóżcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wesele we wrocławiu:)
My robimy we Wrocławiu 08,07,06 w Starej Garbarnii. Miejsc na 30 osób jest mnóstwo napisz konkretniej o swoich wymaganiach
pozdrowionka
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
My robiliśmy przyjęcie na 40 osób w 'Panu Tadeuszu' w hotelu Sofitel/ Dorint. Szukaliśmy miejsca z klasą tzn. jasnego, przestrzennego, nowoczesnego i okazało się, że to był idealny wybór. Niech Cię nie przeraża atmosfera przepychu, bo ceny wcale nie są wyższe niż gdzie indziej, a obsługa, fachowość, pyszne jedzenie są naprawdę pierwsza klasa. Gdybyś potrzebowała konkretniejszych namiarów, mam maila do managerki takich imprez.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Co do lokalu nie za bardzo mam rozeznanie. Ale słuze opinią na temat salonów sukien ślubnych i ubrań meskich
![]() www.flossmann.com.pl w NOT'cie na ul.Piłsudskiego. www.cymbeline.com (2006)Cymberline (wrocław ul.Biskupia) www.ich-dwoje.pl Ich-Dwoje (chyba Ul.Komandorska) www.pronuptia-polska.pl/suknie.html Pronuptia(taki sobie) http://www.adeline.com.pl/ Adeline: (ul. Wita Stwosza 16 ul. Szewska 74, na Szewskiej jest zdecydowanie milsza obsługa) www.bellissima.pl Bellissima (na ul. Sokolniczej z reszta na sokolnicej jest tego mnóstwo ...) www.lisaferrera.pl (Sienkiewicza) www.papilio.ru Papilio (Świdnica)
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Zależałoby mi żeby mozna było wyjść na zewnątrz, jakiś ogród czy taras. Do tego przestrzenna i jasna sala. Nie chce poprawin, uważam że są zbędne. Sama byłam na kilku weselach ale na poprawinach nigdy się nie pojawiłam
![]() Niestety koszty też są istotne, myślicie że zmieszczę sie w 140PLN za osobę (bez ciast, torta owoców napojów i wódki) czy raczej szykować się na większe wydatki?? Dziekuje bardzo za odpowiedzi, w obecnej sytuacji nie za bardzo mam się kogo poradzić więc tym przyjemniej czytać opinie 'doświadczonych' Dzięki Dzięki Dzięki ![]() Kasia, chętnie skorzystam z namiarów ![]() ![]() Dzięki ![]() A jak z oprawą muzyczną u Was było?? Zapewniał lokal czy własna inicjatywa?? Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-08-17 o 01:03 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Z tego co kojarze to jeszcze we Wrocku jest villa caprice, bylismy tam bardzo ładnie, tylko ceny dla nas nie do przeskoczenia i w końcu robimy wesele w rodzinnej miejscowości na opolszczyźnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas była tylko muzyczka w tle, bo przyjęcie było bez tańców, ale w lokalu nie ma problemu- o ile pamiętam, nie mają swojego dj-a, ale możliwości zaproszenia własnego lub własnej orkiestry jest wiele- restauracja nie robi najmniejszego problemu! cena była u nas ok. 90 zł od osoby, a jedzenie pyszne! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
![]()
Cześć dziewczyny!
Mam pytanko: Gdzie mogę zorganizować wesele we Wrocławiu tak, żeby porcje nie były głodowe (preferujemy raczej tradycyjne menu), a ceny znośne? ![]() ![]() ![]() Bardzo proszę o pomoc - liczę na Was!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wesele we Wrocławiu - GDZIE?!
moze na Morskim Oku?Jesli chodzi o zarelko, to ceny wachaja sie od 50-70zl/osobe.Mozliwe tez, ze mozna by wynajc pokoje, ale nie jestem pewna
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
znośne ceny to dla różnych osób różne stawki, jakie ty masz na myśli?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Ja bardzo polecam Stara Garbarnie
![]() www.staragarbarnia.pl
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
polecam hotel bielany
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Hej! Nie odpisywałam tak długo, bo byłam na wakacjach, ale teraz powracam do tego wątku ze zdwojoną siłą;-) Eleo, jeśli chodzi o to, co mam na myśli, pisząc o znośnych stawkach, to myślę, że mogłyby to być ceny w granicach: 100-130 zł/osoba. Z tym, ze nie chodzi tu tylko o cenę, ale także o to, co za nią opłacam. Wiem, że w różnych lokalach za tę samą cenę dostaje się bardzo różne ilości jedzenia... Fajnie, że wspomniałaś o Hotelu Bielany, bo właśnie kupiliśmy mieszkanko w pobliżu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Co prawda jeszcze nie wychodze za maz (choć male plany juz sa), ale lubie przegladac takie watki i sobie marzyc :P Nele!!! Ta stara garbarnia wyglada super! Napisz cos wiecej please (np. ceny itp. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Super jest szef kuchnii (jego Beef Strogonow zachwycil wszystkich).Jedzonko jest super i w ilosci nie do przejedzenia.Poza tym maja super plener tzn.teren zielony swietny,fontanne, girlandy z kwiatkami, wiklinowy konik zaprzegniety w woz ![]() Jesli chcesz zobaczyc fotki to zapraszam na www.weselisko.jpg.pl Haslo: wesele http://www.wizaz.pl/forum/showthread...=47944&page=31 i pare wklejam ponizej.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Marzy mi sie wesele w takim miejscu... Tylko kulde drogo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
![]()
Halo Halo podbijam wątek, piszcie prosze drogie dziewczyny o miejscach godnych polecenia, sama jestem ciekawa gdzie sie we Wrocku bawiłyście na własnych ślubach pozdrawiam
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
restauracja 'Pan Tadeusz'- hotel Sofitel ( dawny Dorint). Nowocześnie, fachowo, a ceny wbrew pierwszemu wrażeniu wcale nie większe niż gdzie indziej!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Witam wszytskich, gorąco polecam Hotel Jasek nowa sale palacowa, po prostu rewelacja. Bylam u kuzynki w lipcy, jedzenie pyszne, obsluga przemila, niestety nei wiem ile zycza sobie od osoby.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Ja ponownie wspomne o Hotelu Bielany. Niestety nie mialam okazji zobaczyc go na żywo ale slyszlam wiele pochlebnych opinii i widizlaam fotki z wesela. Sala bardzo ladnie wyglada przystrojona kwiatami. Duzo miejsca. Cena 150-160 od osoby
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja z kolei siedząc na innych forach slubnych wyrobiłam sobie negatywną opinię o tym Hotelu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
A może zamek na wodzie w Wojnowicach. Ja co prawda jeszcze nie wychodzę za mąż, plany są na lato 2008, ale na to się praktycznie zdecydowaliśmy nie zależnie od daty.
Dobrym pomysłem jest pójście na targi ślubne, w ten weekend chyba na Bielanach a 14.01 w hali ludowej. Ja idę do hali żeby już teraz zorientować się w cenach i możliwościach jakie oferują kwiaciarnie, salony sukien i garniturów itp. Na targach na pewno będą wystawcy z miejscami gdzie można zorganizować wesele. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
"WIELKIE ŚLUBNE SHOW JAKIEGO WROCŁAW JESZCZE NIE WIDZIAŁ!
150 firm ślubno-weselnych - w największym obiekcie wystawienniczym - Hali Ludowej! Na targach zapoznacie się Państwo z najnowszą ofertą mody ślubnej, swoje propozycje przedstawią lokale gastronomiczne, firmy z branży foto-video, kwiatowe, dekoratorskie i praktycznie wszystkie związane z tematem ślubno-weselnym. Możecie w jednym miejscu podziwiać zaproszenia, limuzyny, biżuterię, prezenty, dodatki itp. Widowiskowe pokazy na dużej scenie Hali Ludowej – zaprezentujemy najnowsze modele kolekcji ślubnych 2007 oraz prezentacje florystyczne, taneczne i animacje sceniczne oraz konkursy podczas trwania całych tragów. Na żywo w kuluarach odbędą się występy zespołów muzycznych. Zapraszamy! KONKURS: Skocz w małżeństwo oryginalnie i wygraj suknię ślubną - szczegóły konkursu na stronie wroclaw.targislubne.pl oraz przewodnikmp.pl Bilety w cenie 10 zł do nabycia przy wejściu na targi." zródło:http://www.weselicho.com/?p=NjtwbDswOzA7NjEw
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
POlecam wam tą salę: http://www.wesele.pop.pl/
Co prawda nie jest w samym Wrocławiu, tylko kilka km za nim, jednak myślę, że wartu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
a czy ktos ma może wiadomości o zamku "górka" w sobótce? wiem że tam organizują wesela, ale słyszałam tylko jedną - pochlebną, ale niezbyt konkretna opinię do tej pory i byłabym bardzo wdzięczna za wszelkie wskazówki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
jeśli chodzi o Starą Garbarnię słyszałam, że nie warto organizować tam wesela gdy mamy na liście poniżej 100 osób.Podobno trzeba płacić za tzw "nieobecne duszyczki" 50 zł/od 1 os.
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
podpinam się pod wątek, bo też szukam sali na wesele we Wrocławiu-taką na około 100 osób, cenowo do 150 zł za osobę. poszperałam trochę w sieci i mam 3 kandydatów: Starą garbarnię, Restaurację Galicja w hotelu Polonia oraz Vill caprice.Może ktoś wie coś więcej o tych miejscach?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Podam link do bardzo ciekawej stronki, zawiera ona najczęściej wybierane sale na orgaznizacje swojego wesela
http://www.przewodnikmp.pl/oglo/rest.../art_hotel.php Pozdrawiam
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Ja co prawda za mąż jeszcze nie wychodze, ale uwielbiam czytac takie fora i ogladac fotki z waszych slubow, sukienek itp. A te sale przesliczne
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
![]()
Witam
![]() Planujemy z narzeczonym ślub 23 sierpnia 2008.Salę już w zasadzie mamy, ale wcale nie jest tania, a przy tym nie ma możliwości zorganizowania poprawin, o w miarę ekonomicznej wersji nocowania dla gości nie wspominając ![]() Dlatego też szukam sali (może być pod Wrocławiem), gdzie można zrobić fajne i tańsze wesele niż za 220 zł od osoby, z możliwością zrobienia poprawin i noclegu na miejscu za niską kwotę. Jeśli macie jakieś namiary to będę bardzo wdzięczna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:09.