|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Co mam zrobić? Pomocy! :/
Hej
Mam problem dotyczący mnie i mojej siostry... jestem zaręczona z chłopakiem już kilka miesięcy, aż pewnego dnia jego brat zaczął pisać do mojej siostry. Nie podobało mi się to ze względu na to jakim jest chłopakiem, ale tez dlatego, ze nie chce być razem w rodzinie, nie chce być znowu porównywana z moja siostra, nie chce znowu być kojarzona razem, chce mieć coś swojego, poza tym już przyzwyczaiłam się do tego jak było. Poza tym to tez z mojej i narzeczonego perspektywy wyglada bardzo dziwnie, przecież niedługo będziemy rodzina tylko bez więzów krwi... nie chciałabym żeby patrzyli się na siebie krzywo gdyby im coś nie wyszło (siostrze i bratu narzeczonego). Czuje się z tym źle i mam wyrzuty sumienia, ale czy to coś złego, ze mam dość dzielenia wszystkiego i mam wrażenie ze wchodzą w nasze życie nieproszeni? Bez fali krytyki, bo kocham siostrę, ale takiego czegoś nie umiałabym zaakceptować. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Co mam zrobić? Pomocy! :/
Nie możesz zabraniać siostrze się z nim kontaktować, spotkać, być w związku ani co tam chcą bo Tobie się nie podoba. Nie jest Twoją własnością.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
Nie rozumiem. Siostra nie może się spotykać z kimś chce, bo chce z bratem Twojego faceta? Śmieszne .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Dziwny problem, siostra jest autonomiczną jednostką i brat Twojego narzeczonego też. Zacznij żyć swoim życiem, a nie "co ludzie powiedzą".
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Co masz zrobić? NIC. Nie twój interes z kim spotyka się twoja siostra, dopóki nie jest to twój narzeczony czy mąż.
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Wy będziecie rodziną, oni nie. Twoja siostra ma prawo rozmawiać, spotkać się czy cokolwiek innego robić z kim chce. Brzmisz jak zwyczajna zazdrośnica. Niby jak oni wchodzą w wasze życie? To ty chcesz wejść buciorami w życie siostry.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
No bez jaj
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
on tired little feet
|
Mnie to brzmi jakbyś miała jakieś urazy z przeszłości do siostry? Może czujesz że żyjesz w jej cieniu? Bo mówisz o tym że nie chcesz się dzielić, nie chcesz być porównywana. Siostra ma prawo spotykać się z kim chce, jeśli masz z nią jakieś niewyjaśnione sytuacje w których byłaś potraktowana niesprawiedliwie to wyjaśnij to z nią i przepracuj sama ze sobą. Ale nie możesz jej zabraniać spotykać się z tym facetem, to jej wybór
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Też mi się wydaje, że siostra musiała zaleźć autorce za skórę. Przypuszczam, że to typowa rodzinna gwiazda, zajmująca swoją osobą tyle przestrzeni, że brakowało jej dla autorki. Człowiek w końcu zaczyna żyć na własny rachunek, budować swój świat, a tu nagle znowu siostra się wpitala. No ma prawo, ale czuć wewnętrzny zgryz autorka też ma i to wcale źle o niej nie świadczy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
,,nie chce być znowu porównywana z moja siostra''
To mówi wszystko. Odpuść, zajmij się sobą i własnym narzeczonym. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Ja uważam, że świadczy. Nawet jeśli siostra żyła w "blasku" to nadal jej i autorki życie to dwa różne światy. Gdyby ten brat to był jeszcze jakiś były, wielka niespełniona miłość, mogłaby mieć niesmak, a tak? To jej zwykły kaprys. Skoro ma taki problem z przeszłością niech go przepracuje u psychologa.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
watch me as I sleep
|
Ale właściwie czym miałabyś się z siostrą dzielić? Masz swojego narzeczonego, niedługo pewnie założycie własną rodzinę. Chyba nie będziesz zazdrosna o potencjalnych teściów i szwagra
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
BAN stały
|
TYPOWA RODZINNA GWIAZDA, KTÓRA SIĘ WPITALA. Co hahahahahahahhsha
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
BAN stały
|
Może by to nie było śmieszne, gdybyś miała jakiekolwiek podstawy, żeby tak stwierdzić, bo póki co autorka napisała tylko, że siostra kręci z jej szwagrem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:35.