![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Z czym to sie je?
Czesc
![]() Jestem facetem i nurtuje mnie pewna kwestia: jakie zachowania i cechy sprawiaja ze facet zyskuje na atrakcyjnosci, a jakie go skreslaja w oczach kobiet na poczatku znajomosci (z potencjalem romantycznym ![]() Probowalem szukac odpowiedzi po internetach ale googlowanie odsyla mnie do stron PUA, gdzie skupiaja sie na "domknieciu z lozkiem", kobieta jest "targetem" i robi "shit testy", a ja powinienem byc nachalny, "przerywac raport", uzywac niezbyt lotnych "otwarc" i "eskalowac dotyk"... ![]() Ja sam jestem calkiem przystojnym, szczesliwym, w miare normalnym, wysokim facetem z pasjami. Z inteligencja i dowcipem u mnie chyba tez nie najgorzej. Raczej nie narzekam na brak uwagi plci przeciwnej ale po kilku randkach z reguly potencjalne kandydatki traca zainteresowanie ![]() Dodam ze nie interesuja mnie relacje na jedna noc, nie snuje na razie tez planow o zonie, dzieciach i domu z ogrodkiem. Chce spotkac wartosciowa dziewczyne i jesli sie bedziemy dobrze dogadywac, to wspolnie stworzyc jakis fajny zwiazek ![]() Mysle ze cos nie gra ze sposobem w jaki siebie prezentuje. Bede tez wdzieczny za konkretne rady jak np.: jak sie kontaktowac(tel, sms, fejsbuk) i z jaka czestotliwoscia, o czym nie rozmawiac, co o sobie ujawniac a czego nie i w jaki sposob, itd Do dziela wiec drogie Panie! Macie szanse pomoc w stworzeniu czegos fajnego ![]() P.S. Domyslam sie ze niektore z Was lubia byc uszczypliwe, wiec informuje, iz wiem, ze zadawanie takich pytan na kobiecym forum nie jest zbyt meskie, a polskich znakow nie uzywam bo ich poprostu nie mam ![]()
![]() |
#2 |
.
|
Dot.: Z czym to sie je?
radziłabym poszukać w wyszukiwarce na forum takich tematów, bo sporo razy się przewijały. jak poczytasz kilka wątków to będziesz mieć pełniejszy obraz :P
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
dzieki
![]() ![]()
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Ja ekspertem nie jestem, ale podobne problemy/pytania padają od panów, którzy:
1. Są ok, ale bardzo nieśmiali przez co ciężko im pokazać "prawdziwe JA" przed kobietami 2. Zwracają uwagę tylko na zjawiskowo piękne kobiety, a pech chciał, że albo danym panem nie są zainteresowane (bo po prostu wolałby kogoś przystojniejszego albo z innymi cechami osobowościowymi), albo są wredne i dany facet trafia do frendzone (przez to słowo rozumiem, że nie jesteś ani przyjacielem, ani obiektem na partnera, tylko kimś do wykorzystywania w momencie gdy tego taka kobieta potrzebuje) 3. Traktują kobiety trochę przedmiotowo i roszczeniowo, czyli na zasadzie: facet dużo kobiecie pomaga i robi prezentów, a jak ona przyjmuje to wszystko, ale mimo wszystko nie jest facetem zainteresowana to on się obraża, że kobiety są takie śmakie i owakie. 4. Mimo bycia sobą po prostu nie trafili na kobietę, która go doceni takim jaki jest. Niby głupi tekst, ale wg mnie nie ma uniwersalnych cech kobiecych czy męskich, które kogoś przyciągają do drugiej osoby. Dla niektórych kobiet panowie na co dzień w dresiku to ideał mężczyzny dla innych jest to odpychające nawet jeśli z charakteru byli by całkiem ok. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Znajdz sobie tą jedną konkretną i o nią walcz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
NACHALNOŚĆ, faceci myślą że jeśli kobieta mówi że nie może się spotkać w tym tygodniu lub gdy nie odpisuje na smsa od razu po jego otrzymaniu to znaczy że zgrywa niedostępną. może część kobiet tak pogrywa, może nawet wiele ale ja mam dużo ciekawych obowiązków i rozrywek w ciągu tygodnia i odnoszę wrażenie że faceci czasem tego nie ogarniają: że kobieta może mieć wypełniony czas i to w dodatku bez mężczyzny ![]() Co się ceni: WYGLĄD- poza ogólną oceną proporcji ja zawsze zwracam uwagę na zęby, paznokcie, jak facet jest ubrany, INTELIGENCJA, PEWNOŚĆ SIEBIE, POCZUCIE HUMORU, ZAINTERESOWANIA- ja tak mam że nawet jeśli spotykam faceta z totalnie innej branży o innych zainteresowaniach to działa to na plus: lubię słuchać o nowych rzeczach i uwielbiam ludzi z pasją. pozostają jeszcze czynniki typu: chemia, niezbadany czynnik pt: "OnMaToCoś" ale na to nic nie poradzimy. Cytat:
co do częstotliwości: zależy jaki to etap. jeśli początek znajomości to moim zdaniem sms co 2 dni spokojnie wystarczający- zobaczysz czy odpisuje, jak się klei rozmowa. o czym nie rozmawiać? uniwersalna zasada przy nawiązywaniu nowych znajomości: polityka, ciężkie tematy typu: aborcja, eutanazja. co do zwierzeń to indywidualna sprawa: ja jestem dość skryta, o ważnych dla mnie sprawach mówię tylko najbliższym ludziom. warto zdać się na intuicję- jeśli czujesz że chcesz się czymś podzielić to powiedz, jeśli nie masz pewności- nie mów. Powodzenia! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Przecież kobiety nie mają instrukcji obsługi i zadawanie takich pytań jest po prostu głupie.
Przykładowo. Mnie rozmowy telefoniczne drażnią, SMS-y nie kręcą. Preferuję maile albo fejsa. I nie znoszę codziennego kontaktu na początku znajomości. A inna laska będzie się zastanawiać i zakładać wątki na forum, że czemu facet do niej nie dzwoni, tylko napisze raz na kilka dni. I analogicznie. Na was, mężczyzn, też nie ma jednego sposobu. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Dzieki za odpowiedzi! Nie jest prawda ze kobiety nie maja instrukcji obslugi. Podobnie jak u facetow tak i u kobiet sa zachowania ogolnie przyjete za atrakcyjne i nieatrakcyjne. Np desperacja odpycha chyba wszystkich ludzi. Nigdy nie slyszalem zeby ktos mowil: ale on/ ona fajny/a -taki zdesperowany
![]() ![]()
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
A co do tego, ze upodobania kobiet są mocno zróżnicowane: niedawno była tu taka dziewczyna, której przeszkadzało, że jej obecny facet jest taki dobry, czuły i kochający i tęskniła za byłym, który od czasu do czasu lubił ją wyzywać i traktować jak śmiecia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
I tu jest wlasnie sedno! Watpie zeby ta dziewczyna nie lubila ze facet jest dobry, czuly i kochajacy. Pewnie sposob w jaki to robil jej podswiadomie nie odpowiadal (komunikowal niemeskie cechy). Analogiczne w drugiej sytuacji, nie chodzilo pewnie o to ze lubi byc wyzywana i szmacona, ale o to ze w tym samym czasie komunikowal cechy meskie. Kobiety i mezczyzni odbieraja pewne zachowania w inny sposob na poziomie podswiadomosci.
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
To nie jest sedno. To jest pewien margines zachowania, który może wynikać ze złych wzorców z dzieciństwa, spaczenia przez bycie przez dłuższy czas w toksycznym związku, niektórym była krzywdzona... Kto wie.
Gust kobiety to kwestia indywidualna i nie możesz każdej wrzucać do jednego wora i opracować jeden sposób na każdą. Zresztą jeśli spodobasz się kobiecie nie będzie miało znaczenia czy dzwonisz czy piszesz. Podeprę się moim przykładem. Mój TŻ na początku znajomości preferowal pisanie smsów, ja wolę rozmowy telefoniczne- w życiu nie przyszłoby mi do głowy, żeby z takiego głupiego powodu odpuścić sobie faceta, który mi się bardzo podobał. Dawalam mu po prostu do zrozumienia, ze wolę rozmowy, a kiedy pisał- oddzwanialam. I tyle. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
1. Jak się kontaktować? Gdy masz nr telefonu czy fb bądź gg, to używaj tej formy. To jest dość luźne,a w ten sposób utrzymujesz kontakt ☺ Częstotliwość jest zalezna od tego, czy ta dziewczyna Ci odpowiada na Twoje pisanie, bo jeśli tak, to możesz np. poprowadzić rozmowę na gg i z takich rozmów potem przejść do spotkania na żywo. Jeśli dziewczyna nie odpowiada bądź odpowiada zdawkowo, to nie bądź nachalny. 2. Na wstępie nie poruszaj trudnych tematów oraz nudnych (co dla każdego jest czymś innym, więc tu już kwestia indywidualna). Poruszaj tematy, które są aktualne w danej chwili-np. jestście po koncercie, spytaj ją o muzykę, co oprócz tego zespołu słucha itp. np. znacie się z uczelni, to pytaj o studia. Generalnie dobrym tematem do rozmowy są zaintresowania. 3. Im bardziej kogoś poznajesz, tym więcej ujawniasz.
![]() |
![]() |
#13 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Cytat:
![]() Nie lubie raczej pisania sms, sweet wiadomosci na fejsie albo gg itd. Wole zadzwonic, umowic spotkanie i tak rozwijac znajomosc. Czy taki, w sumie rzadki kontakt, nie sprawi ze druga strona pomysli ze ja olewam? Bo wiadomo ze nie bede sie na poczatku spotykal co drugi dzien. W tego typu pytaniach chodzi mi o kobiety o zdrowym podejsciu do relacji, bez jakichs traumatycznych przezyc, znajacych swoja wartosc i majacych swoje zycie. Nie warto podawac przykadow o dziewczynach ktore mialy jakie dziwne traumy, bo jednak wiekszosc nie miala ![]()
If it was easy everybody would do it ![]() Edytowane przez ksiazeroman Czas edycji: 2016-04-10 o 13:12 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zresztą Ty stoisz na swoim stanowisku, ja na swoim. Po prostu jestem kobietą, mam sporo koleżanek mających facetów, z których paru obiektywnie całkiem przystojnych, ale żaden z nich mnie nie fascynuje. I mogę stwierdzić, ze nieważne czy facet to paszczur czy wzrostowo skrzat - jeśli czymś urzeknie tę jedną jedyną to będą razem, niezależnie od tego czy podobają się innym czy jak się porozumiewają ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
BAN stały
|
Na pewno dobrze jest mieć inicjatywę, być pomysłowym, nie być flegmatycznym, chcieć gadać ale nie za dużo, umieć pytać, mieć inteligencję socjalną i emocjonalną, mieć gest, traktować ją odpowiednio. Co do szczegółów to zależy od kobiety, bo jedna będzie lubić flirt a druga nie, jedna lubi położenie ręki na ramieniu, a druga jest zdystansowana. Musisz je poznać, pogadać z nimi, być w różnych sytuacjach, wyciągać wnioski.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Poza tym nie bardzo widzę sens w robieniu czegoś szczególnie by zdobyć jakąś kobietę, bo z czasem byś ją zdobył, wylazłoby że robiłeś coś na siłę, ona odchodzi albo z powodu pretensji do Ciebie robi się mega nieznośna. Prosty logiczny rachunek. No chyba, że nie zależy Ci na trwałym związku gdzie możesz czuć się sobą, ale o zdobyciu dziewczyny. To wtedy w sumie możesz czytać poradniki o tym jak zdobywać dziewczyny, bo zagrania na aroganta i chama potrafią zadziałać, ale to nie są poradniki dla stworzenia związku z drugą osobą opartego na wzajemnym szacunku, zaufaniu i komforcie psychicznym, bo od początku udajesz kogoś kim nie jesteś (więc oszukujesz, a oszukując okazujesz brak szacunku do danej osoby, jak ktoś nie ma szacunku do mnie to jak mogłabym mu ufać? Poza tym udając kogoś musisz się cały czas pilnować co mówić i robić, więc co to za komfort psychiczny?). Ale co kto lubi i jakie ma cele w życiu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Mnie bardzo odstrasza, jeśli facet na początku znajomości jest za bardzo nachalny, np. robi mi wyrzuty, że nie mogłam odebrać telefonu i rzuca teksty "to ty na spacer nie bierzesz telefonu?"
Kobiety lubią też generalnie, zeby facet o nie zadbał, czyli np wziął tez pod uwagę ich zainteresowania i potrzeby. Na przykład - mów sie z dziewczyną w jej dzielnicy, zeby nie musiała ciągle jeździć na drugi koniec miasta albo wybierzcie się na film czy spektakl ktory jej sie podoba, żeby nie wyglądało to tak, że zawsze musisz stawiac na swoim i deycdować, co będziecie robić. A w jakim jesteś wieku? Jesli już na początku znajomości z jakiegoś powodu zaznaczasz, że nie myslisz o zakładaniu rodziny, to też może odstraszyć kobiety około 30stki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#19 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A twoje pytanie: "jakie zachowania i cechy sprawiaja ze facet zyskuje na atrakcyjnosci, a jakie go skreslaja w oczach kobiet na poczatku znajomosci" oznacza, że chcesz poznać idealny sposób na kobietę. I wiesz co? Takiego nie ma. Bo wiesz co? Kobiety są różne. I twoje pytania dotyczące kontaktu telefonicznego i spotkań do niczego cię nie doprowadzą, bo, jak wyżej, kobiety nie są identyczne i nie mają identycznych odruchów i upodobań. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- [1=397c2675f3cdfd9a8d96949 5a6edd4aafb32f2d2_655aa1f 83943f;58714471]Zachowania atrakcyjne bądź nie są oczywiste i wynikają z obycia towarzyskiego. A twoje pytanie: "jakie zachowania i cechy sprawiaja ze facet zyskuje na atrakcyjnosci, a jakie go skreslaja w oczach kobiet na poczatku znajomosci" oznacza, że chcesz poznać idealny sposób na kobietę. I wiesz co? Takiego nie ma. Bo wiesz co? Kobiety są różne. I twoje pytania dotyczące kontaktu telefonicznego i spotkań do niczego cię nie doprowadzą, bo, jak wyżej, kobiety nie są identyczne i nie mają identycznych odruchów i upodobań.[/QUOTE] Troszke brak logiki w Twoim rozumowaniu. Piszesz ze "atrakcyjne zachowania sa oczywiste" i w tym samym zdaniu "i wynikaja z obycia towarzyskiego" Znaczy to wiec ze jesli ktos nie ma obycia towarzyskiego to te zachowania nie sa dla niego oczywiste. Dla Ciebie to oczywiste dla mnie nie, dlatego pytam. Jestem przekonany ze mam umiejetnosci o ktorych Ty nie masz najmniejszego pojecia i vice versa. Gdybys zadala mi pytanie o ktoras z nich odpowiadanie Tobie ze to przeciez oczywiste jest bez sensu. Nie chce poznac idealnego sposobu na zdobycie kazdej kobiety. Chce poznac sposoby na przedstawianie meskich cech dajace najwieksze szanse na zwiekszenie zainteresowania przecietnej, normalnej kobiety ktorej juz wpadlem w oko ![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Konto usunięte
|
Widzę, że lepiej znasz kobiety, zatem powodzenia. Na pewno wszystkie 'normalne' staną przed tobą otworem.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Jest przecież cały wątek na ten temat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=866156 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Przyczajenie
|
[1=397c2675f3cdfd9a8d96949 5a6edd4aafb32f2d2_655aa1f 83943f;58715956]Widzę, że lepiej znasz kobiety, zatem powodzenia. Na pewno wszystkie 'normalne' staną przed tobą otworem.
![]() Gdybym znal to bym nie pytal. Szukam kontruktywnych odpowiedzi, i wiele takich dostaje. Mam wrazenie ze udzielalas sie w tym watku dla samego faktu pisania bo zaczelas od nazwania mojego pytania glupim, pozniej ocenialas mnie na podstawie czegos czego nie napisalem a zakonczylas fochem ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#24 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wiadomo, że każdy ma swoje preferencje, ale uważam, że osoba szczerze tobą zainteresowana nigdy nie uzna Cię za natreta, o ile nie przekraczasz pewnych granic. Jakie to granice, to też pewnie dla różnych osób są inne, ale myślę, że da się wyczuć. Piszesz smsa, to poczekaj na odpowiedź. Jeśli ktoś nie odpisuje to nie ma czasu/ochoty odpisać, jeśli jej zależy, odpowie później. Sęk w tym, aby poczekać, a nie po dwudziestu minutach pytać 'dlaczego nie odpisujesz? Obrazilas się?' Bo to jest najgorsze ![]() A jakie cechy sprawiają, że mam ochotę odpisać na tego smsa? Wiadomo, ze rzeczy typu schludność, grzeczne i kulturalne zachowanie nie tylko wobec mnie, ale i kelnerki w restauracji czy kasjerki w kinie to podstawa. Jednak to, czy z facetem wiąże przyszłość, jest bardzo subiektywne i ciężko mi samej to określić. To połączenie chemii i tego, ze w towarzystwie danej osoby czuję się swobodnie, mamy wspólne tematy, podobne poczucie humoru. Dlatego uważam, że o ile nie masz braków w podstawach życia w społeczeństwie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Konto usunięte
|
Ja nie odpisuję na smsy ani wiadomości od osób, które robią rażące błędy ortograficzne i interpunkcyjne.
A rozmowy o polityce lubią, bo mam od razu obraz czyjegoś światopoglądu. Jeśli nie jest w miarę zbieżny z moim to i tak nic z tego nie wyjdzie, więc przynajmniej zaoszczędzam czas. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
Ciesze sie ze zalozylem ten temat.
Dziekuje Wam wszystkim za cenne rady. Troche mi daly do myslenia i mam wrazenie ze pomoga mi spojrzec w troche innym swietle na pewne sprawy ![]()
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;58718981]
A rozmowy o polityce lubią, bo mam od razu obraz czyjegoś światopoglądu. Jeśli nie jest w miarę zbieżny z moim to i tak nic z tego nie wyjdzie, więc przynajmniej zaoszczędzam czas.[/QUOTE] Ja też nie wyobrażam sobie poznania kogoś bez rozmów o polityce, religii, aborcji i eutanazji. Lżejsze tematy wolę zostawić sobie na później. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Ja mam wrażenie, że taki model spotykania się z kobietami (chętnie się spotykają, a szybko nudzą) dotyczy przystojnych, nudnych facetów
![]() Facety zadbany, w miarę inteligentny, przystojny, bardzo łatwo zwraca uwagę kobiet i często cieszy się sporym zainteresowaniem. Jak przychodzi do spotykań - okazuje się nudnym, zapatrzonym w siebie narcyzem. Ot co ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeżeli jednak ma to być bliski dla mnie człowiek, ktoś, komu mam ufać i komu mam się zwierzać z tego, co mi w duszy gra - wolę szybko zbadać czy mamy podobną moralność i światopogląd. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:30.