|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() ....::: Brąz??? :::....
Witajcie
![]() Chciałam Was prosić o rade. ![]() Czy jeśli bede miała oczy tez w brązach to czy zabardzo nie bedzie sie to zlewac?? a moze jakis dodatek wyróżniający??? Dodam ze chcę mocniej podkreślicz oczy ![]() Z góry dziekuje za pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: ....::: Brąz??? :::....
A może wy macie dla mnie jakieś propozycje
![]() jesli tak to prosze o zdjecia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Łatwiej będzie jak wkleisz swoje zdjęcia. Jakie masz włosy i oczy? Można się umalować nie na typowo brązowo ale np. w miedziano-złotych odcieniach. Ale tak na sucho to trudno wyrokować bo nie wiadomo co ci pasuje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
obecnie nie mam niestety żadnych zdjęć w komputerze.
Moge tylko sie opisac: -brązowe oczy -włosy koloru brązowego(złoty brąz) ale bede miała do tego zrobione pasemka blond+czekolada. -cere mam normalna nie jaestem ani blada ani bardzo opalona.tak normalnie ![]() moze teraz spróbujecie cos pomóc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Ja tak samo jak Ty mam brazowy ubiór na sylwestra. Do tego dochodza brazowe wlosy ze zlotymi pasemkami i ciemne oczy. Jezeli chodzi o makijaz oczu, to zdecydowalam sie na taki w kolorze opalizujacego brazu(na zewnatrz powieki) i zlota (w kacikach). Do tego czarny eyeliner i tusz. Odnosnie ust to:szminka w kolorze takiej miedzianej czerwieni, ciezko mi opisac ten kolorek... Dobralam takze zlote dodatki do kreacji, czyli zlota torebka i pasek do spodnicy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Pomylilo mi sie z tym sylwestrem, wspomnialas o studniowce, no ale na mojej imprezie tez beda obowiazywaly eleganckie stroje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
a jak myslicie będzie mi pasował taki makijaż oczu??? czy bedzie raczej za ciemny?
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Po pierwsze, określ jaki to jest brąz, np. czekoladowy? Jakie mu będą towarzyszyć dodatki?
Po drugie, bązowy makijaż zleje się z suknią i nie da spektakularnego efektu, na jakim Ci pewnie zależy ![]() ![]() Makijaż przydymiony jest makijażem wieczorowym, ale czy akurat ta jego postać będzie Ci pasować, najlepiej oceni się po obejrzeniu Twojego zdjęcia. Moje propozycje na tę chwilę to smoky eyes z dodatkiem pudrowego różu, bądź makijaż turkusowy. Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
hmmm co do makijazu to ja mam tez studniowke
![]() ![]() i mam zlota sukienke z czarnym i myslalam o makijazu czarny ze zlotem ![]() ![]() ty mzoesz wybrac czarny z brazem i zaakcetowac zlotem?? co o tym myslisz?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Jeżeli masz złotą suknię absolutnie nie nakładaj złota na powieki, jeśli nie chcesz wyglądać jak bombka choinkowa
![]() ![]() ![]() Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
![]()
ja proponuje ci dwie opcje
![]() - jeśli sukienke masz w tonacji zimnego czekoladowego brązu - to możesz przełamać ten brąz przydymionym różem z dodatkiem połyskującej srebrem biżuterii - jeśli sukienka ma kolor ciepłego brązu - to dobrze to sie bedzie zgrywała ze złotem bądź rudą miedzią, oczywiście dużo brokaciku i błysku - to rozjaśni i rozweseli ten ciemny brąz. jesli boisz się że bedziesz wyglądać zbyt "jednostajnie" to radze dodatki wybrać w tych kolorach uzupełniających j.w., np. różowosrebrne/rudozłote: cienie, usta, brokat, spinka do włosów, szal na ramiona, przpinana róża do sukienki itp. itd. dobre i modne zestawienie kolorów w tym sezonie to również turkus i brąz, ale to zalezy od gustu.. mam nadzieje że coś pomogłam miłej zabawy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Anahstasia dziekuje za rade
![]() ![]() ![]() lubie rady;p;p a masz jakis pomysl na pomalowanie oczów?? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
![]()
a sukienke mam taka:
![]() jak na zalacznikach prosze o rady a bede wdzieczna baaaardzzzooo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Aptekaus
zgadzam sie z toba w 10005 turskus i braz ![]() ![]() to super wyglada i wiem ze malo dziewczyn bedzie tak tonowac ![]() ![]() a nawet sie nie spotkalam aby ktos tak mowil ![]() ![]() wiec pomysl ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Ponieważ jesteś blondynką nie gasiłabym Cię czernią, lecz zaproponowałabym coś takiego:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
do ROSALINDA87
zgadzam sie...jako rasowa ciemna blądynka radze te dwa ostatnie makijaże jesli chodzi o makijąż dla blondynki - to nie ma sensu robić mocnego...on tylko przytłumi twoją naturalną urode ![]() trzeba podkreslać - to co się ma w sobie najfajniejszego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
dziekuje za odpowiedz serdecznie dziekuje
![]() ![]() hmmm...nio to juz jakos wiem jak sie pomaluje a czy myslicie czy do tej sukni bedzie pasowala zlota bizuteria?? bo wlasnie amm kolczyki takie kola z cyrkoniami jak myslicie??prosze pooomocy... bo ja przez mature i stundiokwe zglupieje |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Raczej nie. W jakim kolorze masz buty/torebkę? Najlepiej, żeby biżuteria również kolorystycznie zbliżona była do dodatków. A one nie mogą być złote
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ale juk mówi anahstasia to mogłoby nie być dobrym rozwiązaniem mi osobiście podoba się jak jest np. brązowa sukienka taka jak twoja + wszystkie dodatki czarne i oczy czarne. robi to takie lekko kabaretowe wrażenie tak wogóle, fajnie by ci było w czarnej aksamitce+ czarnych kolczykach z kamieni+ włosy podpięte na karku pokręcone lub pofalowane+ czarne oczy i transparentny błyszczyk z połyskiem w kolorze zbliżonym do sukni ![]() taki mi pomysł do głowy wpadł niewiem czy trafny...co o tym myślisz anahstasia? |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Jak najbardziej trafny
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Anahstasia!!!! Jakimi Kosmetykami Wykonany Jest Makijaz Na Tym Trzecim Zdjeciu??? Ten Makijaz Jest Cudowny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
![]()
dziekuje za rade naprawde
![]() ![]() nio tak buciki bede miala czarne ![]() ![]() i do tego bede miala czarne rekawiczki aby zbyt zlota nie bylo ![]() ![]() nio wiecie o co mi chodzi zaraz zrobie fote tych kolczykow jakie mam i osoadzicie moje kochane kobietki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Nie mam pojęcia, bo zdjęcie znalezione w sieci
![]() Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() on starsznie robi zdjecia ![]() ![]() moze ktos mi podaruje an gwiazdke ![]() ![]() hihihihih niestety nieumieszcze tu fotek ![]() ![]() taki glupi aparar;/;/ szkoda;/;/ ![]() ![]() ![]() a chialam doradzic czy takie by pasowaly |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:45.