|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
co zrobic, zeby podklad sie trzymal na twarzy?
Czy sa jakies sposoby, zeby podklad trzymal sie na twarzy troche dluz\\ej niz trzy godziny? Po uplywie takiego czasu robia mi sie smugi, podklad w niektorych miejscach ciemnieje i w ogole jest beznadziejnie. Niestety mam dosc duzo do zamaskowania, wiec cos takiego jest dla mnie nie do przyjecia. Uzywam podkladow Unifiance La Roche Posay oraz Double Wear Estee Lauder, korektora i pudru utrwalajacego Art Deco, czasami podklad mieszam z odrobina Dermacolu. Makijaz wykanczam odrobina pudru Estee Lauder Lucidity.
Czy sa jakies sposoby, aby podklad nie schodzil tak szybko i zebym nie zaczynala sie blyszczec po dwoch/trzech godzinach? Moze znacie jakies inne kosmetyki, ktore bylyby dla mnie lepsze? Slyszalam kiedys, ze mozna spryskac twarz woda termalna, a potem usunac nadmiar chusteczka. Czy to rzeczywiscie dziala? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: co zrobic, zeby podklad sie trzymal na twarzy?
Witam. Z tego co napisalas wnioskuje, ze masz tlusta cere lub mieszana
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
U mnie gęste podkłady zawsze sie krócej trzymają skóry, a raczej tak było, bo mam już chyba coraz suchszą skórę. Zwróć uwagę na to, co używasz pod makijaż - czasem to wina kremu. Może twój problem rozwiązałaby dobra baza pod makijaż?
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Jeśli masz cerę tłustą lub mieszaną powinnaś przed zrobieniem makijażu umyć twarz żelem do tego przeznaczonym. Następnie nałożyć odpowiedni krem i bazę pod podkład. Po odczekaniu około minuty nakładasz podkład, a wszystko przypudrowujesz sypkim pudrem. Polecam noszenie przy sobie bibułek matujący i pudru, by w każdej chwili poprawić makijaż.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Jeśli masz cerę tłustą lub mieszaną powinnaś przed zrobieniem makijażu umyć twarz żelem do tego przeznaczonym. Następnie nałożyć odpowiedni krem i bazę pod podkład. Po odczekaniu około minuty nakładasz podkład, a wszystko przypudrowujesz sypkim pudrem. Polecam noszenie przy sobie bibułek matujący i pudru, by w każdej chwili poprawić makijaż.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
ja dodam tylko, że warto w takim przypadku unikać kremów ochronnych...
przyczyną powstawania plam może być również niedowilżenie cery... spróbuj może wykonać peeling i po nim maseczkę nawilżającą i zobaczyć, czy coś się zmieniło pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:37.