|
Notka |
|
Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
stacje radiowe w rockowym klimacie
Buszując w nocy po necie natknęłam się na całkiem fajne, rockowe radio http://antyradio.pl/warszawa/index.html?id=52 Można słuchać przez neta
![]() Bo przecież to nowe Roxy Fm, które też niby ma być w rockowym klimacie jest w niestety z lekka komercyjne ![]() Dlaczego rockowe stacje są mniejszością i nawet jak już są, to z czasem się psują? Komercjalizują? Np w świętokrzyskim jest Tak Fm, znaczy było, bo teraz nazywa się inaczej (nie pamiętam już jak) i już gra bardziej pod publiczkę ![]() No i jeszcze stary dobry Rak, czy tam Ex- jak zwał tak zwał, ale posłuchać można ![]() A może znacie jeszcze jakieś fajne stacje? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zadomowienie
|
Dot.: stacje radiowe w rockowym klimacie
Cytat:
![]() Teraz "się słucha" innych rzeczy ![]() ![]() ![]() A co do tematu. Sama chciałabym poznać parę "eterowych" adresów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Przepraszam, wysłało mi się dwa razy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kiedyś, kiedyś próbowałam słuchać jakiejś innej netowej klimatycznej stacji, ale strasznie przerywało, cieło i szarpało i szybko dałam sobie z nią spoków, także nazwy nawet nie pamiętam. PS Świetny podpis ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
W imieniu podpisu dziekuję za komplementa
![]() Ja już sobie dałam spokój z netowymi rozgłośniami. Niestety, mam ucho francuskiego pieska ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zresztą, co ja mówię, Ty w stolicy możesz sobie go słuchać normalnie. Szczęściara ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Spróbuję odnaleźć to AntyRadio
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
antyradio..hm. też słucham, na zmiane z rock radiem i nawet rockową eską
![]() i lubie wszystkie. tylko, że antyradio w moim odczuciu sie teraz popsuło. kiedyś, na początku działalności ( gdy radio nazywało się jeszcze 94 ) byli tam ludzie wywaleni po zmianie radiostacji na stację o nowoczesnych brzmieniach. wtedy czuło się w nim prawdziwego ducha rockowego. a teraz miło go posłuchać, jeśli nie ma się ochoty na to, co serwują wszystkie stacje. jednak można się liczyć z tym, że jedną piosenke usłyszy się ze 3 razy. i tak codziennie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Antyradia słucham często, nie przez net i też przerywa
![]() Lubię tą stację, tylko parę audycji omijam. Roxy słucham w samochodzie, bo Antyradio jakoś nie za dobrze odbiera, faktycznie dużo bardziej komercyjne i muzyka nie do końca mi pasuje, jednak Antyradio gra mocniej. Kiedyś było w Katowicach RockRadio, ale odebrano im koncesję :/ Niezłą muzykę gra czasem radio Bis, lubię też niektóre audycje w Trójce (niestety, tylko nocne, w dzień grają tak, jak RMF ![]() Niestety rock i metal nie są "na topie" i chyba coraz mniej młodych ludzi słucha mocniejszych brzmień, a i media promują inne klimaty... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
ja od pewnego czasu słucham tylko Antyradia ,wszędzie w samochodzie,w pracy, w domu i teraz też oczywiście!!! szczególnie lubie antyliste M.figurskiego i K.W.
muzyka naprawde niezła!!!krótkie ,ciekawe informacje,głownie inetresują mnie te o sytuacji na drogach... polecam , ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
A czy ktoś mi może powiedzieć czy da się coś zrobić, jeśli AntyRadio nie chce się włączać? Klikam "Posłuchaj radia", pojawia się okienko i nic nie slychać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
www.dementiaradio.com/ - często mozna natrafić na progresywne granie.
NIe wiem jak teraz bo dawno nie słuchałam, ale mysle, ze moglo sie zmienic tylko na lepsze. Oczywiscie nocne audycje Trójki polecam ![]() deliciousagony, auralmoon - nie wiem jak z odbiorem., ale kiedys bylo dobrze. ( to radia internetowe raczej z progresywnymi odniamami muzyki cięższej ) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:06.