stacje radiowe w rockowym klimacie - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-12-11, 16:59   #1
MagJa
Zakorzenienie

stacje radiowe w rockowym klimacie

Buszując w nocy po necie natknęłam się na całkiem fajne, rockowe radio http://antyradio.pl/warszawa/index.html?id=52 Można słuchać przez neta I tak sobie słucham praktycznie non stop od wczoraj i się zastanawiam dlaczego ono nie może funkcjonować "normalnie". No niby jest w Wawie i chyba w Katowicach, ale co z resztą Polski?
Bo przecież to nowe Roxy Fm, które też niby ma być w rockowym klimacie jest w niestety z lekka komercyjne
Dlaczego rockowe stacje są mniejszością i nawet jak już są, to z czasem się psują? Komercjalizują?
Np w świętokrzyskim jest Tak Fm, znaczy było, bo teraz nazywa się inaczej (nie pamiętam już jak) i już gra bardziej pod publiczkę
No i jeszcze stary dobry Rak, czy tam Ex- jak zwał tak zwał, ale posłuchać można
A może znacie jeszcze jakieś fajne stacje?
MagJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-11, 17:14   #2
mech
Zadomowienie

Dot.: stacje radiowe w rockowym klimacie

Cytat:
Napisane przez MagJa
Bo przecież to nowe Roxy Fm, które też niby ma być w rockowym klimacie jest w niestety z lekka komercyjne
Dlaczego rockowe stacje są mniejszością i nawet jak już są, to z czasem się psują? Komercjalizują?
Money, money, money
Teraz "się słucha" innych rzeczy a rock się masowo nie sprzedaje Więc jeśli już zdarzy się stacja, która chce być "inna" i nadaje muzykę z gatunku rock, to i tak najczęściej znajdują się tam takie "kawałki" (jak ja nie lubię tego określenia) które mają szansę trafić do szerokiego grona odbiorców. Co komu po garstce zapaleńców?
A co do tematu. Sama chciałabym poznać parę "eterowych" adresów.
mech jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-11, 17:15   #3
mech
Zadomowienie

Przepraszam, wysłało mi się dwa razy.
Stary 2005-12-11, 17:24   #4
MagJa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mech
Money, money, money
Teraz "się słucha" innych rzeczy a rock się masowo nie sprzedaje Więc jeśli już zdarzy się stacja, która chce być "inna" i nadaje muzykę z gatunku rock, to i tak najczęściej znajdują się tam takie "kawałki" (jak ja nie lubię tego określenia) które mają szansę trafić do szerokiego grona odbiorców. Co komu po garstce zapaleńców?
A co do tematu. Sama chciałabym poznać parę "eterowych" adresów.
Co racja to racja
Kiedyś, kiedyś próbowałam słuchać jakiejś innej netowej klimatycznej stacji, ale strasznie przerywało, cieło i szarpało i szybko dałam sobie z nią spoków, także nazwy nawet nie pamiętam.

PS Świetny podpis
Stary 2005-12-11, 17:28   #5
mech
Zadomowienie

W imieniu podpisu dziekuję za komplementa

Ja już sobie dałam spokój z netowymi rozgłośniami. Niestety, mam ucho francuskiego pieska Nie toleruję szumów, trzasków i wszelakiego rodzaju innych zakłóceń w odbiorze. Sprawia mi to nieomal fizyczny ból. Dziwadło takie...
Stary 2005-12-11, 17:37   #6
MagJa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mech
W imieniu podpisu dziekuję za komplementa

Ja już sobie dałam spokój z netowymi rozgłośniami. Niestety, mam ucho francuskiego pieska Nie toleruję szumów, trzasków i wszelakiego rodzaju innych zakłóceń w odbiorze. Sprawia mi to nieomal fizyczny ból. Dziwadło takie...
Spróbuj z tym AntyRadiem, bo tu trzasków i szumów nie ma. Co najwyżej raz na jakiś czas muzyka na chwile milknie. Przynajmniej u mnie, a ja mam baardzo słabe łącze
Zresztą, co ja mówię, Ty w stolicy możesz sobie go słuchać normalnie. Szczęściara
Stary 2005-12-11, 17:43   #7
mech
Zadomowienie

Spróbuję odnaleźć to AntyRadio
Stary 2005-12-11, 22:17   #8
et-ka
Zakorzenienie

GG do et-ka

antyradio..hm. też słucham, na zmiane z rock radiem i nawet rockową eską
i lubie wszystkie. tylko, że antyradio w moim odczuciu sie teraz popsuło. kiedyś, na początku działalności ( gdy radio nazywało się jeszcze 94 ) byli tam ludzie wywaleni po zmianie radiostacji na stację o nowoczesnych brzmieniach. wtedy czuło się w nim prawdziwego ducha rockowego. a teraz miło go posłuchać, jeśli nie ma się ochoty na to, co serwują wszystkie stacje. jednak można się liczyć z tym, że jedną piosenke usłyszy się ze 3 razy. i tak codziennie
et-ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-11, 22:53   #9
MagJa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez et-ka
antyradio..hm. też słucham, na zmiane z rock radiem i nawet rockową eską
i lubie wszystkie. tylko, że antyradio w moim odczuciu sie teraz popsuło. kiedyś, na początku działalności ( gdy radio nazywało się jeszcze 94 ) byli tam ludzie wywaleni po zmianie radiostacji na stację o nowoczesnych brzmieniach. wtedy czuło się w nim prawdziwego ducha rockowego. a teraz miło go posłuchać, jeśli nie ma się ochoty na to, co serwują wszystkie stacje. jednak można się liczyć z tym, że jedną piosenke usłyszy się ze 3 razy. i tak codziennie
Ano właśnie Radiostacja to kiedyś było to Szkoda, że teraz to zupełnie co innego Dosłownie odwrót o 180 stopni
Stary 2005-12-12, 00:13   #10
Złośnica81
Zadomowienie

GG do Złośnica81

Antyradia słucham często, nie przez net i też przerywa Lubię np "Rzeźnię" i Dekarock.

Lubię tą stację, tylko parę audycji omijam. Roxy słucham w samochodzie, bo Antyradio jakoś nie za dobrze odbiera, faktycznie dużo bardziej komercyjne i muzyka nie do końca mi pasuje, jednak Antyradio gra mocniej.

Kiedyś było w Katowicach RockRadio, ale odebrano im koncesję :/

Niezłą muzykę gra czasem radio Bis, lubię też niektóre audycje w Trójce (niestety, tylko nocne, w dzień grają tak, jak RMF )

Niestety rock i metal nie są "na topie" i chyba coraz mniej młodych ludzi słucha mocniejszych brzmień, a i media promują inne klimaty...
Złośnica81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-14, 09:59   #11
irene29
Raczkowanie

ja od pewnego czasu słucham tylko Antyradia ,wszędzie w samochodzie,w pracy, w domu i teraz też oczywiście!!! szczególnie lubie antyliste M.figurskiego i K.W.
muzyka naprawde niezła!!!krótkie ,ciekawe informacje,głownie inetresują mnie te o sytuacji na drogach...
polecam , kto może nich słucha ,w katowicach 106,40
irene29 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-12-14, 10:03   #12
MagJa
Zakorzenienie

A czy ktoś mi może powiedzieć czy da się coś zrobić, jeśli AntyRadio nie chce się włączać? Klikam "Posłuchaj radia", pojawia się okienko i nic nie slychać A czasem leci sobie normalnie iii nagle cisza - wcześniej było tak tylko na parę sekund, a teraz czasem jest tak, jakby się wyłączyło I oczywiście samo się nie chce włączyć z powrotem.
Stary 2005-12-14, 13:29   #13
taszkin
Zakorzenienie

www.dementiaradio.com/ - często mozna natrafić na progresywne granie.
NIe wiem jak teraz bo dawno nie słuchałam, ale mysle, ze moglo sie zmienic tylko na lepsze.
Oczywiscie nocne audycje Trójki polecam

deliciousagony, auralmoon - nie wiem jak z odbiorem., ale kiedys bylo dobrze.

( to radia internetowe raczej z progresywnymi odniamami muzyki cięższej )
taszkin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości