|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Buty do tańca-kilka pytań (Łódź? chociaż nie tylko)
Witajcie
![]() Na wstępie zaznaczę że nie wiem czy piszę w dobrym dziale. Jeżeli nie to proszę o przeniesienie... Dobra, konkrety: Od około pół roku chodzę na kurs bachaty. Początkowo chodziłam w balerninach, ale później stwierdziłam że zamieniam je na buty na obcasie. Jak się nauczę tańczyć w obcasach to będę umiała tańczyć i na takich, i na płaskich ![]() ![]() W butach na obcasie chodzę kilka razy tygodniowo także nie powinnam mieć z nimi problemu i podczas tańca. Ale jeszcze nigdy żadnych tanecznych nie przymierzałam bo trochę mi do sklepu z nimi nie po drodze było. A może są tu jakieś tańczące dziewczyny z Łodzi i są mi w stanie polecić konkretny sklep w którym powinnam szukać? Będę wdzięczna za każdą radę...
![]() |
#2 |
Dagmara Paa
|
Dot.: Buty do tańca-kilka pytań (Łódź? chociaż nie tylko)
Witam, powinnaś wybrać obcas flare, jest o wiele stabilniejszy od obcasów typu slim. Obcas slim to inaczej szpilka, jest przeznaczony dla bardzie zawansowanych tancerek, które od dłuższego czasu tańczą w szpilkach. Możesz też kupić czółenka na niskim słupku też doskonale się sprawdzą do tańca. xxxx
Edytowane przez mal00nie Czas edycji: 2016-03-15 o 08:39 Powód: reklama |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Pytałam o obuwie TANECZNE, a nie takie do chodzenia na co dzień ![]()
Edytowane przez mal00nie Czas edycji: 2016-03-15 o 08:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Dagmara Paa
|
Myślę że spokojnie w szpilkach tego producenta, można coś wybrać, aby buty spełniały funkcję taneczną. Nie są ciężkie, są miękkie w środku , są wyłożone pianką lateksową . pianka dodatkowo podtrzymuje śródstopie .
Pozostaje wybrać odpowiedni obcas, aby jak najlepiej się w nich czuć . Obcasy są mocno przytwierdzone, więc nie sądzę aby w tańcu mogło coś się z nimi stać . Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Myślę, że skoro to mają być Twoje pierwsze buty taneczne, to zdecydowanie powinnaś wybrać obcas typu flare i to niezbyt wysoki (max. 6 - 7 cm). Wizualnie slim nie wygląda na bardzo cienki, ale po założeniu takich butów czuć dużą różnicę w stabilności (przynajmniej ja czułam, kiedy po raz pierwszy je założyłam, choć tańczę od lat). Flare jest bardzo wygodny i stabilny, a buty taneczne na nim są łatwiejsze do noszenia od jakichkolwiek "zwykłych" butów na obcasie. Nie wypowiem się na temat sklepów w Łodzi, bo jestem z Krakowa i tutaj zaopatruję się w obuwie taneczne, ale polecam poszukać jakiegokolwiek profesjonalnego sklepu tanecznego w okolicy i wybrać się tam, zmierzyć obuwie z ekspozycji i sprawdzić, jaki model i wysokość obcasa będą dla Ciebie komfortowe. Buty taneczne często trzeba zamawiać, ale warto na początek zrobić ogólne rozeznanie, skoro nigdy nie miałaś czegoś takiego na nogach i przymierzyć, bo modeli jest naprawdę mnóstwo, a to, co się podoba na zdjęciu, często w realu okazuje się kompletnie niedopasowane do naszej stopy/ma uwierające paski, itd. .
I jeżeli nie chcesz wydać fortuny, to na początek celowałabym w buty polskich producentów (Kozdra, Akces Dance, Tango, Stakato, itd.), bo są dużo tańsze od obuwia angielskiego, również da się w nich tańczyć, no i łatwiej przebiega procedura reklamacji, gdyby była taka potrzeba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Polecam angielskie supadance, w ogole nie czuć ze masz je na nogach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:39.