|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
perfumy z niesłodką lilią
Cześć, może doradzicie. Nie mogłam znaleźć tematu tylko o liliach.
Tak jak w temacie. Ostatnio oszalałam na punkcie tej nuty, lubię ją na równi z irysem, kadzidłem i drzewem. Ideałem byłoby połączenie wszystkich wymienionych w jednym zapachu. Chodzi o to, żeby był zarówno świeży, ale i wytrawny, przyciągający uwagę (żeby nie było to mydło). Znalazłam kilka zapachów, które odpowiadałyby może moim wymaganiom, ale nie wszystkie znam nosowo. Wpadły mi w oko:
Który z nich może być najbardziej zbliżony do takiej kościelnej lilii, i w ogóle takich klimatów? A może coś zupełnie innego?
CZERWCOWE NOWOŚCI KOSMETYCZNE KSIĄŻKOWE NOWOŚCI W WĄTKU - KLIK! Biżu i ciuchy M, L, XL "Bo gdy Bóg zamyka drzwi, otwiera okno..." Edytowane przez ulicznica Czas edycji: 2013-08-02 o 16:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Panaroja
|
Dot.: perfumy z niesłodką lilią
Lilia i kadzidło są w Belle d'Opium .
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję za propozycję - odpada jednak, bo Belle jest na mnie strasznie słodka i nie czuję na sobie w składzie lilii - już je miałam i poszły dalej w świat
![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Nikt nic nie wie?
![]()
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Ja czaję się właśnie na Black KC. Nie znam tego zapachu, ale mnie strasznie kusi
![]() ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- No i wreszcie znalazłam nazwę zapachu który chodził mi po głowie a niestety zapomniałam nazwy, ale pogrzebałam i jest- Aire Sensual Loewe - pamiętam, że go wąchałam i czułam kwiaty m. in lilię i frezję- to jest delikatny, kwiatowy zapach - nawet miałam na niego ochotę jak tylko pojawił się w Sephorze, ale na mnie był dość nietrwały niestety... Życzę powodzenia w poszukiwaniach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lubię też zapachy, które "trzymają" długo, nawet jeśli tylko przy skórze. Black Kennetha Cole spodoba Ci się, jeśli lubisz kościelne klimaty - kojarzy mi się z zapachem białych kwiatów w chłodnym kościele i był dość "kwaśny" (dość orzeźwiający i świeży) w odbiorze. Bright Crystal znam, ale na mnie jest za mało skomplikowany, na mnie pachnie banalnie. Dolce Vita brzmi ciekawie, mimo, że jest słodka - nigdy nawet do niej nie podchodziłam, bo kojarzyła mi się z ciężkim, wieloskładnikowym pachnidłem z lat 80. A resztę powącham - i czekam na dalsze propozycje.
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Loewe może Ci się nie podobać bo to jest jednak prosty i raczej banalny zapach. Dolce Vita przeszła kilka lat temu reformulację i zmienił się jej zapach. Ja miałam starą i była cięższa, bardziej esencjonalna. Kilka razy testowałam nową m.in wczoraj. Jest bardziej przestrzenna, chociaż nadal słodka - jej trzeba dać szansę na rozwinięcie bo początek ma specyficzny - pamiętam, że jak kiedyś pierwszy raz wąchałam to aż mnie odrzuciło. Potem robi się coraz bardziej kwiatowa z domieszką przypraw i korzenną nutą. Mnie trochę drażni syropowo-owocowa słodycz. Kiedyś uwielbiałam zapachy mocne, esencjonalne, teraz często boli mnie od nich głowa i używam czasami. Black powinien mi się podobać, ponieważ jest podobno chłodny i kwiatowy. Aktualnie mam fazę na chłodne, kwiatowe zapachy i na pewno kliknę go w przyszłym tyg. Twój opis mnie jeszcze bardziej przekonał, że musi być Mój, dzięki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Psiknę sobie z ciekawości tą Dolce Vitę, choć zapowiedź cynamonu (http://www.fragrantica.com/perfume/D...-Vita-222.html) mocno chłodzi moje oczekiwania ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Mnie zwykle pamięć zapachowa płata niezłe figle. Poza tym zmienił mi się strasznie gust zapachowy, bo kiedyś uwielbiałam cięższe zapachy, używałam Dolce Vity, Shalimara, In Black, Hypnotic Poison - oczywiście nie w upalne lato. Wtedy nawet nie wydawały mi się ciężkie
![]() ![]() czytałam trochę na temat tego zapachu, gdy szukałam info. o Black i tam na pewno jest lilia i pewnie nie jest słodka. Poszukiwania są trudne, ale jakże ekscytujące ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapowiada się rewelacyjnie. Napisałam na pw ![]()
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
ja moge sie podzielic funeral home, jak dla mnie zapach jest okropny
![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:12.