Bez zobowiązań - czy to ma szansę? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-03-05, 12:52   #1
laadymarmoladaa
Przyczajenie

Question

Bez zobowiązań - czy to ma szansę?

Witam kobietki, otóż piszę bo mam pewien problem i nie wiem co z tym faktem zrobić. Otóż jestem 20-letnią mamą (urodziłam mając 19 lat) ale niestety nie udało mi się z partnerem i niestety rozstaliśmy się. Nie będę pisała powodów bo one nijak mają się do mojego problemu. Otóż uczęszczam do policealnej szkoły weekendowej, do niej uczęszcza również pewien facet - mój rówieśnik, który niesamowicie mnie pociąga i ogólnie mi się podoba. Chciałabym go poderwać ale jest jeden problem, otóż za kilka miesięcy wyjeżdżam na stałe za granicę. Dlatego nie chciałabym stałego , oficjalnego związku, a raczej coś bez zobowiązań. Po prostu chciałabym ostatnie miesiące w kraju spędzić w miłym towarzystwie, razem pospędzać czas ewentualnie coś więcej, ale również bez większych zobowiązań. Kolejny problem jest taki że ja wróciłam do rodziców więc nie miałabym gdzie go przyjmować, a do niego też średnio bo nie dość, że mieszka na wsi koło mojej miejscowości czyli nie na miejscu, to też mieszka z rodzicami.Dodam, że ostatnio często piszemy w internecie(facebook), wczoraj nawet sam napisał, więc chyba jest zainteresowany. Niestety nie rozumie często moich aluzji, dwuznaczności, a szkoda, bo chciałabym dać mu do zrozumienia, że jestem zainteresowana, ale niestety na nic więcej jak parę miesięcy miłego spędzania czasu. Więc drogie kobietki, co radzicie w mojej sytuacji? Starać się żeby wejść w ten układ? Czy dziecko może być dla niego przeszkodą nawet w niezobowiązującej znajomości? Zaproponować spotkanie samej czy raczej czekać na propozycje z jego strony? No i przede wszystkim jak go do końca do siebie przekonać? Pozdrawiam
laadymarmoladaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-05, 12:58   #2
20e6ad78eac783f5bf2c2aaa836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb026b9e
Konto usunięte

Dot.: Bez zobowiązań - czy to ma szansę?

Cytat:
Napisane przez laadymarmoladaa Pokaż wiadomość
Witam kobietki, otóż piszę bo mam pewien problem i nie wiem co z tym faktem zrobić. Otóż jestem 20-letnią mamą (urodziłam mając 19 lat) ale niestety nie udało mi się z partnerem i niestety rozstaliśmy się. Nie będę pisała powodów bo one nijak mają się do mojego problemu. Otóż uczęszczam do policealnej szkoły weekendowej, do niej uczęszcza również pewien facet - mój rówieśnik, który niesamowicie mnie pociąga i ogólnie mi się podoba. Chciałabym go poderwać ale jest jeden problem, otóż za kilka miesięcy wyjeżdżam na stałe za granicę. Dlatego nie chciałabym stałego , oficjalnego związku, a raczej coś bez zobowiązań. Po prostu chciałabym ostatnie miesiące w kraju spędzić w miłym towarzystwie, razem pospędzać czas ewentualnie coś więcej, ale również bez większych zobowiązań. Kolejny problem jest taki że ja wróciłam do rodziców więc nie miałabym gdzie go przyjmować, a do niego też średnio bo nie dość, że mieszka na wsi koło mojej miejscowości czyli nie na miejscu, to też mieszka z rodzicami.Dodam, że ostatnio często piszemy w internecie(facebook), wczoraj nawet sam napisał, więc chyba jest zainteresowany. Niestety nie rozumie często moich aluzji, dwuznaczności, a szkoda, bo chciałabym dać mu do zrozumienia, że jestem zainteresowana, ale niestety na nic więcej jak parę miesięcy miłego spędzania czasu. Więc drogie kobietki, co radzicie w mojej sytuacji? Starać się żeby wejść w ten układ? Czy dziecko może być dla niego przeszkodą nawet w niezobowiązującej znajomości? Zaproponować spotkanie samej czy raczej czekać na propozycje z jego strony? No i przede wszystkim jak go do końca do siebie przekonać? Pozdrawiam
Bez sensu .Bierzesz faceta na stronę i mu mówisz wprost że jesteś zainteresowana relacją niezobowiązującą ,bez większego zaangażowania ,chciałabyś umawiać się z nim od czasu do czasu na seks czy coś tam innego,przez ostatnie miesiące Twojego pobytu w Polsce- gdzie widzisz problem?Albo facet będzie zainteresowany Twoją propozycją albo nie .
20e6ad78eac783f5bf2c2aaa836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb026b9e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-05, 13:03   #3
laadymarmoladaa
Przyczajenie

[1=20e6ad78eac783f5bf2c2aa a836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb 026b9e;56850326]
Bez sensu .Bierzesz faceta na stronę i mu mówisz wprost że jesteś zainteresowana relacją niezobowiązującą ,bez większego zaangażowania ,chciałabyś umawiać się z nim od czasu do czasu na seks czy coś tam innego,przez ostatnie miesiące Twojego pobytu w Polsce- gdzie widzisz problem?Albo facet będzie zainteresowany Twoją propozycją albo nie .
[/QUOTE]
Chodzi o to, że nie chcę tak bezpośrednio, jestem dość nieśmiałą osobą, nawet bym nie potrafiła. Poza tym nie chce go odstraszyć taką śmiałą propozycją. Bardziej zależy mi na tym, żeby podpuścić go trochę i albo coś wyszło spontanicznie, jeżeli chodzi o seks, albo żeby sam zaproponował taki układ. On doskonale wie, że za niedługo wyjeżdżam dlatego chyba nie miałby problemu ze zrozumieniem, że długiego związku z tego nie będzie. Dlatego kochane kobietki, macie może jakieś sposoby, aby faceta "uwieść" lub po prostu rozochocić go na coś więcej? :P z góry dziękuję :P:P
laadymarmoladaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-05, 18:32   #4
kora777
Raczkowanie

zaproś go na randkę jesli nie chcesz tego nazywać wprost, to pod jakimś pretekstem na piwo, pogaduchy, korepetycje, obiad w przerwie lekcji? wiem, że to sztampowo nudne - ale masz przynajmniej pole manewru i wyjścia z sytuacji z twarzą, gdyby się okazało, że np. jest zajęty czy niezaintersowany. wybadasz - albo ewakuacja, albo trochę subtelnych gestów i poczekaj jak się rozwinie sytuacja... spotkanie twarzą w twarz (pelne niewerbalnych sygnałów) jest lepsze niż czat na fb. odwagi!
.
kora777 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-05, 19:07   #5
skatex3
Obserwuję .

Randka zasugeruje facetowi, że dziewczyna też chce się zaangażować.
Stary 2016-03-05, 19:27   #6
Cerveza_
Wtajemniczenie

A ja to bym się bała, że po kilku spotkaniach mogę poczuć do niego coś więcej. Takie utrudnianie sobie życia przed wyjazdem na stałe, ale to tylko moje zdanie
Stary 2016-03-05, 19:31   #7
Devon_rose
Zakorzenienie

Powiedz prosto z mostu czego oczekujesz albo daj mu spokój.

Chociaż nie możesz przewidzieć czy sama się nie zakochasz;-) I co wtedy?

Zwierzak to nie rzecz, nie kupuj go na prezent !
Devon_rose jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-03-06, 20:12   #8
201701261449
Konto usunięte

Ja bym się nie pchała. Ułóż sobie życie już w nowym miejscu, tutaj nie ma co mącić facetowi w głowie, bo on może źle cię zrozumieć i chcieć związku. Albo odpuść albo powiedz mu wprost, że chcesz czegoś bez zobowiązań i tylko seks przez jakiś tam czas w chodzi w grę.
201701261449 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-06, 21:02   #9
ef54e0a2a1d8c328bd9581b7d386552d742cc4ca
Konto usunięte

Treść usunięta
ef54e0a2a1d8c328bd9581b7d386552d742cc4ca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-10, 08:33   #10
Rambo007
BAN stały

to się zawsze źle kończy dla dziewczyny
Rambo007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-10, 08:52   #11
Rena
Zakorzenienie

Gdyby Ci chodzilo o bez zobowiazan to by bylo wszystko jedno z ktorym byle mlody i przystojny. To oniesmielenie tez wskazuje ze zalezy Ci wlasnie na tym gentelmenie.
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-03-10, 09:42   #12
Barbarella05
Wtajemniczenie

A ja nie rozumiem jednej rzeczy.
Masz dziecko, powinnaś skupić się na nauce i na dziecku a nie jak za przeproszeniem pociupciac na boku.

Jesteś młoda rozumiem że się chce seksu, ale wnioskujac po tym co napisałaś, nie warto się w to bawic.

Takie moje zdanie.
Barbarella05 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-10, 10:54   #13
Nora90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Cerveza_ Pokaż wiadomość
A ja to bym się bała, że po kilku spotkaniach mogę poczuć do niego coś więcej. Takie utrudnianie sobie życia przed wyjazdem na stałe, ale to tylko moje zdanie
Podzielam zdanie
Nora90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości