Jak go poznać? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-03-13, 13:22   #1
Unordinary_
Przyczajenie

Jak go poznać?

Witam
Wiem , było mnóstwo podobnych wątków. Tylko mój problem jest nieco inny. Bardzo często chodzę do pewnej piekarni. Od pewnego czasu widuję tam chłopaka. Nie mam z nim niestety bezpośredniego kontaktu ,np. żeby zagadać. Nie stoi on na kasie , tylko jest piekarzem- widać go z jego stanowiska pracy, ale nie ma możliwości właśnie tego kontaktu. Nie wiem co ma w sobie takiego , ale nie mogę przestać myśleć o nim. Złapałam się już na tym ,że chodzę tam częściej ,żeby go zobaczyć. Widzę ,że mu się podobam , bo zawsze jak wchodzę do tej piekarni , przestaje robić to co robi i wpatruje się we mnie. Zauważyłam też ,że gadają o mnie coś z drugim pracownikiem. I taki kontakt wzrokowy utrzymuje ze mną ,aż nie wyjdę.
I pytanie - co z tym zrobić? Bardzo bym chciała go poznać. Super by było jakby to on wyszedł z inicjatywą - ale jak sobie to przemyślę , to dla niego to może być ciężkie , albo nawet niemożliwe- w końcu jest w pracy , nie może wyskoczyć z kuchni i do mnie podejść.. Proszę was bardzo o jakieś pomysły ? Czy w ogóle powinnam zrobić pierwszy krok ? Jak myślicie?
Pozdrawiam.
Unordinary_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-13, 13:46   #2
AlaZala
Zadomowienie

Dot.: Jak go poznać?

Cytat:
Napisane przez Unordinary_ Pokaż wiadomość
Witam
Wiem , było mnóstwo podobnych wątków. Tylko mój problem jest nieco inny. Bardzo często chodzę do pewnej piekarni. Od pewnego czasu widuję tam chłopaka. Nie mam z nim niestety bezpośredniego kontaktu ,np. żeby zagadać. Nie stoi on na kasie , tylko jest piekarzem- widać go z jego stanowiska pracy, ale nie ma możliwości właśnie tego kontaktu. Nie wiem co ma w sobie takiego , ale nie mogę przestać myśleć o nim. Złapałam się już na tym ,że chodzę tam częściej ,żeby go zobaczyć. Widzę ,że mu się podobam , bo zawsze jak wchodzę do tej piekarni , przestaje robić to co robi i wpatruje się we mnie. Zauważyłam też ,że gadają o mnie coś z drugim pracownikiem. I taki kontakt wzrokowy utrzymuje ze mną ,aż nie wyjdę.
I pytanie - co z tym zrobić? Bardzo bym chciała go poznać. Super by było jakby to on wyszedł z inicjatywą - ale jak sobie to przemyślę , to dla niego to może być ciężkie , albo nawet niemożliwe- w końcu jest w pracy , nie może wyskoczyć z kuchni i do mnie podejść.. Proszę was bardzo o jakieś pomysły ? Czy w ogóle powinnam zrobić pierwszy krok ? Jak myślicie?
Pozdrawiam.
Możesz zaczaić się na niego przed jego pracą lub po jej zakończeniu. Oczywiście to Ty musisz wyjść z inicjatywą, ale i tak szanse powodzenia są znikome. Przecież nawet go nie znasz, nie wiesz o nim absolutnie niczego poza tym, że wizualnie Ci się podoba...

Oczywiście zaproszenie go na kawę po pracy pozwoli Ci go trochę poznać, jeśli się zgodzi. Jeśli więc nie boisz się porażki, działaj. Do odważnych świat należy!
AlaZala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-13, 14:47   #3
December12
Rozeznanie

Zwiń w kulkę kartkę ze swoim imieniem i numerem telefonu i mu podrzuć
December12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-13, 20:10   #4
skatex3
Obserwuję .

Ja myślę, że jak on by chciał to sam by się odezwał (choć nie jest to regułą). Ale ja sama też lubię przejmować inicjatywę, więc myślę, że kulka z numerem jest ok. Ewentualnie może poczekaj jak wyjdzie z pracy?
Stary 2016-03-13, 20:31   #5
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee
Konto usunięte

Powiedz, że chcesz bułki tylko z rąk tego pana tam z tyłu
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-13, 20:50   #6
ulfrinn
Rozeznanie

Zaczaj się na niego jak będzie wychodził z pracy, zajdz od tyłu i złap za tyłek
ulfrinn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-13, 20:55   #7
tarkowska
Zadomowienie

Ja bym nie robiła kulki i nie rzucała w niego tylko dała tej ekspedientce kartkę z numerem, imieniem i prośbą o przekazanie Choć tak szczerze to nigdy nikt obcy aż tak mnie nie zaintrygował, bym musiała szukać jakichś podstępów
tarkowska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-03-13, 21:20   #8
RasAlGhul
Przyczajenie

Właśnie też chciałem zasugerować rozwiązanie z kartką, ale napisz na niej krótki liścik, jedno zdanie. Nie podpowiemy Ci, jakie - musi być w Twoim stylu przecież.

Ja ostatnio w knajpie (steakhouse) napisałem liścik do kelnerki, która mi się podoba, o treści:

"Gdyby nie Pani,
Steki dawno by mi się znudziły.."

ale dziewczyna akurat wyszła z roboty i musiałem dyskretnie zwinąć, żeby karteczka nie trafiła w łapy kelnera.
Ale to też inna sytuacja, to miało być przedłużenie flirtu, którym się delikatnie i nienachalnie dopieszczamy, a nie zamiar matrymonialny.

Co do zasady jednak - takie rzeczy są miłe i ludzie lubią tego typu niespodzianki.
RasAlGhul jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-13, 21:21   #9
Barbarella05
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ulfrinn Pokaż wiadomość
Zaczaj się na niego jak będzie wychodził z pracy, zajdz od tyłu i złap za tyłek
Umarłam 😁
Barbarella05 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości