|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
rozmowa chłopaka z kolegą
Odkryłam pewną rozmowę na facebooku mojego chłopaka. Tak, wiem, nie powinnam czytać, ale nie wylogował się i ludzka ciekawość zwyciężyła. Nie zlinczujcie mnie za to. Piszę tu abyście Wy trzeźwym okiem i obiektywnie na to spojrzały.
Jesteśmy razem 2,5 roku. Ogólnie między nami jest ok, zdarzają się kłótnie jak to w każdym związku, ale mimo to jesteśmy szczęśliwi, tak sądzę. Pisał z kolegą, on ma dziewczynę 1,5 roku. Mój chłopak napisał, że czuje się ze mną jakby miał 30 lat i dwójkę dzieci.Kolega zapytał dlaczego, a mój facet, że "za krótko jestes ze swoja, zrozumiesz za rok". Potem mi tłumaczył, że to nie jest nic złego. Powiedział, że jak był z kolegą w klubie to nawet tam czuł się jak po ślubie, "uwiązany w pozytywnym tego słowa znaczeniu". Sama już nie wiem co o tym myśleć. Mój chłopak zaczął nową pracę i jego kolega zapytał go czy są dziewczyny a tż "człowieku, jakie rakiety. 30,25,20,18 lat. Takie bomby". Mi powiedział, że ten kolega często pyta o dziewczyny, czy byly tu, tam itd i on odpowiedział tak, żeby go "wkurzyć", że takie dobre są itd, że tak rozmawiają faceci. Dziewczyna kolegi od niedawana zaczęła chodzić na siłownię i mój chłopak do niego, że zazdrości mu, że fajnie ma. Mi powiedział, że mam piękne ciało i nie muszę ćwiczyć. Powiedział, że po prostu chodzenie na siłownię jest "fajne". Do tego ten kolega też chodzi i mój chłopak, chociaż ostatnio ma brak motywcji i przerwę w treningach. Strasznie mi było przykro jak to przeczytałam, bo nie przeczytałam o sobie choć jednego dobrego słowa.. On przepraszał. Powiedział, że wie, że nie powinien tak pisać, że mnie kocha .. Co Wy o tym sądzicie? Przesadzam? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zadomowienie
|
Dot.: rozmowa chłopaka z kolegą
Cytat:
2. Przykre, ale mam wielu znajomych mężczyzn, lubię ich towarzystwo, i niestety większość tak ma. Tak rozmawiają panowie między sobą. 3. Nie rozumiem. W czym tu problem dokładnie leży? Powiedział kurtuazyjnie, że fajnie ma - ja tak to widzę. Problemem jest to, że czytasz jego prywatne wiadomości bez powodu. Dowiedziałaś się czegoś ciekawego po przetrzepaniu jego fb? Wg mnie nie. Ma pisać peany na Twoją cześć w wiadomościach do kolegów? No chyba też nie. Offtop. Niemniej mnie bardzo irytują panowie, którzy narzekają na swoje lube w towarzystwie. Normalnie jakby ktoś ich siłą przykuł do związku jak do kaloryfera. Biedaczyska. Brak klasy i tyle. Edytowane przez tarkowska Czas edycji: 2016-03-15 o 18:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cześć Martynka, musze ci powiedzieć że ten mój Wacław to jest taki zaradny chop, no serio laska. A w ogole to spotkałam w Starbuniu dzis takiego lachona! Nie czytaj jego korespondencji, zwłaszzcza, ze chlopak sie wytlumaczyl a to co napisal bylo normalne, stracil tylko do ciebie zaufanie. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Stworzyłaś problem. Przerabiałem to samo, była dziewczyna przejrzała mój telefon i o ile może jakoś (MOŻE!) zrozumiałbym sprawdzenie podejrzenia, czy sypiam z innymi kobietami, o tyle przeczytanie rozmów z znajomymi jest naganne i niewytłumaczalne.
Zasada jest prosta: nie ufasz i się męczysz, to odchodzisz. Grzebanie komuś w jego prywatności, w rozmowach z przyjaciółmi (!) to jest po prostu dno i metr mułu. Ludzie mają na takie zachowania różne wyjaśnienia: bo chciałem/am sprawdzić, czy podejrzenia są słuszne. Bo chciałem/am nie żałować. Sorry, ale to jest Twój problem. Rozmowa z kolegą? Ciekawość? Dziewczyno! To jest czyjaś intymność, na nią się nie zakłada kagańca swoich oczekiwań. To jest przestrzeń, co do której człowiek ma prawo oczekiwać, że nigdy, nigdy, pod żadnym pozorem nie zostanie naruszona. Ja też się tłumaczyłem, że żarty, że to nic nie znaczy (zgodnie z prawdą zresztą - jeśli to ma Ci jakoś pomóc). Ale to jest negocjowanie z terrorystą, który zostaje zachęcony do snucia kolejnych fantazji, że JEMU nie podoba się to, jak JA rozmawiam ze znajomymi. Facet powinien Cię z góry na dół opieprzyć i to on ewentualnie "dawać szansę" - na przemyślanie, czy chcesz mieć pacynkę, która będzie spełniała wszystkie Twoje oczekiwania, czy partnera. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Co do drugiego to się zgadzam w 100%. Co byś nie powiedział, to i tak odwróci kota ogonem. Jak weszła, przeczytała i miała czelność zapytać po przemyśleniu, to będzie urabiać teorie świata. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Ekhhmmm a nie rozmawiasz i nie narzekasz na swojego faceta do przyjaciolki, ot zeby odreagowac, choć tak naprawdę macie udany zwiazek? Co przewrazliwiony facet moglby z tego nadinterpretowac
![]()
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Jesteście razem i powinniście darzyć siebie zaufaniem, wiec nie rozumiem jak mogłaś przeczytać jego rozmowy z kolegą? Gdyby to była jakaś dziewczyna to jeszcze jest wytłumaczalne
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
A ja nie. Uważam za normalne, że moi znajomi i przyjaciele podzielą się treścią swoich rozmów ze mną przeprowadzonych z osobami dla nich najbliższymi - partnerami, najbliższymi przyjaciółmi, rodzicami. Nie wykluczam, że będą dyskutowali o moich problemach, aby pomóc mi znaleźć jakieś rozwiązanie. Jednocześnie wiem, że moi znajomi wiedzą, z kim nie powinni dzielić się informacjami w zależności od charakteru tych informacji, aby zapewnić, że informacja ta nie stanie się informacją publiczną.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
.
|
Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:53.