rozmowa chłopaka z kolegą - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-03-15, 18:07   #1
MsMonika
Przyczajenie

rozmowa chłopaka z kolegą

Odkryłam pewną rozmowę na facebooku mojego chłopaka. Tak, wiem, nie powinnam czytać, ale nie wylogował się i ludzka ciekawość zwyciężyła. Nie zlinczujcie mnie za to. Piszę tu abyście Wy trzeźwym okiem i obiektywnie na to spojrzały.
Jesteśmy razem 2,5 roku. Ogólnie między nami jest ok, zdarzają się kłótnie jak to w każdym związku, ale mimo to jesteśmy szczęśliwi, tak sądzę.
Pisał z kolegą, on ma dziewczynę 1,5 roku. Mój chłopak napisał, że czuje się ze mną jakby miał 30 lat i dwójkę dzieci.Kolega zapytał dlaczego, a mój facet, że "za krótko jestes ze swoja, zrozumiesz za rok". Potem mi tłumaczył, że to nie jest nic złego. Powiedział, że jak był z kolegą w klubie to nawet tam czuł się jak po ślubie, "uwiązany w pozytywnym tego słowa znaczeniu". Sama już nie wiem co o tym myśleć.
Mój chłopak zaczął nową pracę i jego kolega zapytał go czy są dziewczyny a tż "człowieku, jakie rakiety. 30,25,20,18 lat. Takie bomby". Mi powiedział, że ten kolega często pyta o dziewczyny, czy byly tu, tam itd i on odpowiedział tak, żeby go "wkurzyć", że takie dobre są itd, że tak rozmawiają faceci.
Dziewczyna kolegi od niedawana zaczęła chodzić na siłownię i mój chłopak do niego, że zazdrości mu, że fajnie ma. Mi powiedział, że mam piękne ciało i nie muszę ćwiczyć. Powiedział, że po prostu chodzenie na siłownię jest "fajne". Do tego ten kolega też chodzi i mój chłopak, chociaż ostatnio ma brak motywcji i przerwę w treningach.
Strasznie mi było przykro jak to przeczytałam, bo nie przeczytałam o sobie choć jednego dobrego słowa.. On przepraszał. Powiedział, że wie, że nie powinien tak pisać, że mnie kocha .. Co Wy o tym sądzicie? Przesadzam?
MsMonika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-15, 18:19   #2
tarkowska
Zadomowienie

Dot.: rozmowa chłopaka z kolegą

Cytat:
Napisane przez MsMonika Pokaż wiadomość
Odkryłam pewną rozmowę na facebooku mojego chłopaka. Tak, wiem, nie powinnam czytać, ale nie wylogował się i ludzka ciekawość zwyciężyła. Nie zlinczujcie mnie za to. Piszę tu abyście Wy trzeźwym okiem i obiektywnie na to spojrzały.
Jesteśmy razem 2,5 roku. Ogólnie między nami jest ok, zdarzają się kłótnie jak to w każdym związku, ale mimo to jesteśmy szczęśliwi, tak sądzę.
Pisał z kolegą, on ma dziewczynę 1,5 roku. Mój chłopak napisał, że czuje się ze mną jakby miał 30 lat i dwójkę dzieci.Kolega zapytał dlaczego, a mój facet, że "za krótko jestes ze swoja, zrozumiesz za rok". Potem mi tłumaczył, że to nie jest nic złego. Powiedział, że jak był z kolegą w klubie to nawet tam czuł się jak po ślubie, "uwiązany w pozytywnym tego słowa znaczeniu". Sama już nie wiem co o tym myśleć.
Mój chłopak zaczął nową pracę i jego kolega zapytał go czy są dziewczyny a tż "człowieku, jakie rakiety. 30,25,20,18 lat. Takie bomby". Mi powiedział, że ten kolega często pyta o dziewczyny, czy byly tu, tam itd i on odpowiedział tak, żeby go "wkurzyć", że takie dobre są itd, że tak rozmawiają faceci.
Dziewczyna kolegi od niedawana zaczęła chodzić na siłownię i mój chłopak do niego, że zazdrości mu, że fajnie ma. Mi powiedział, że mam piękne ciało i nie muszę ćwiczyć. Powiedział, że po prostu chodzenie na siłownię jest "fajne". Do tego ten kolega też chodzi i mój chłopak, chociaż ostatnio ma brak motywcji i przerwę w treningach.
Strasznie mi było przykro jak to przeczytałam, bo nie przeczytałam o sobie choć jednego dobrego słowa.. On przepraszał. Powiedział, że wie, że nie powinien tak pisać, że mnie kocha .. Co Wy o tym sądzicie? Przesadzam?
1. Dla mnie to zabrzmiało jak zwykły żart.
2. Przykre, ale mam wielu znajomych mężczyzn, lubię ich towarzystwo, i niestety większość tak ma. Tak rozmawiają panowie między sobą.
3. Nie rozumiem. W czym tu problem dokładnie leży? Powiedział kurtuazyjnie, że fajnie ma - ja tak to widzę.

Problemem jest to, że czytasz jego prywatne wiadomości bez powodu. Dowiedziałaś się czegoś ciekawego po przetrzepaniu jego fb? Wg mnie nie. Ma pisać peany na Twoją cześć w wiadomościach do kolegów? No chyba też nie.

Offtop. Niemniej mnie bardzo irytują panowie, którzy narzekają na swoje lube w towarzystwie. Normalnie jakby ktoś ich siłą przykuł do związku jak do kaloryfera. Biedaczyska. Brak klasy i tyle.

Edytowane przez tarkowska
Czas edycji: 2016-03-15 o 18:21
tarkowska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-15, 18:21   #3
201706081317
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez MsMonika Pokaż wiadomość
Rzeczywiście dosyć dziwne, mogłabyś to zinterpretować pozytywnie i negatywnie. Mnie się jednak wydaje, że on się czuje w tym związku stłamszony i otworzył się w żartach przed kumplem a to czubek góry lodowej tego co czuje.

Cytat:
No i właśnie skutek grzebania w rozmowach, pewnie po prostu żartował tak jak mówisz.

Cytat:
Myślę, że niepotrzebnie wściubiłaś nos w nieswoją korespondencję i zwykłą rozmowę między facetami, jak to z nimi, obracasz jak kota ogonem. Ja też byłam w kilku związkach, wiele razy pisałam do koleżanek o seksbombach w tramwaju i nigdy nie rozmawialam o zadnym facecie z koleżankami
Cześć Martynka, musze ci powiedzieć że ten mój Wacław to jest taki zaradny chop, no serio laska. A w ogole to spotkałam w Starbuniu dzis takiego lachona!

Nie czytaj jego korespondencji, zwłaszzcza, ze chlopak sie wytlumaczyl a to co napisal bylo normalne, stracil tylko do ciebie zaufanie.
201706081317 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-15, 18:51   #4
RasAlGhul
Przyczajenie

Stworzyłaś problem. Przerabiałem to samo, była dziewczyna przejrzała mój telefon i o ile może jakoś (MOŻE!) zrozumiałbym sprawdzenie podejrzenia, czy sypiam z innymi kobietami, o tyle przeczytanie rozmów z znajomymi jest naganne i niewytłumaczalne.
Zasada jest prosta: nie ufasz i się męczysz, to odchodzisz. Grzebanie komuś w jego prywatności, w rozmowach z przyjaciółmi (!) to jest po prostu dno i metr mułu.
Ludzie mają na takie zachowania różne wyjaśnienia: bo chciałem/am sprawdzić, czy podejrzenia są słuszne. Bo chciałem/am nie żałować.

Sorry, ale to jest Twój problem. Rozmowa z kolegą? Ciekawość? Dziewczyno! To jest czyjaś intymność, na nią się nie zakłada kagańca swoich oczekiwań. To jest przestrzeń, co do której człowiek ma prawo oczekiwać, że nigdy, nigdy, pod żadnym pozorem nie zostanie naruszona.

Ja też się tłumaczyłem, że żarty, że to nic nie znaczy (zgodnie z prawdą zresztą - jeśli to ma Ci jakoś pomóc). Ale to jest negocjowanie z terrorystą, który zostaje zachęcony do snucia kolejnych fantazji, że JEMU nie podoba się to, jak JA rozmawiam ze znajomymi.
Facet powinien Cię z góry na dół opieprzyć i to on ewentualnie "dawać szansę" - na przemyślanie, czy chcesz mieć pacynkę, która będzie spełniała wszystkie Twoje oczekiwania, czy partnera.
RasAlGhul jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-15, 18:54   #5
201706081317
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez RasAlGhul Pokaż wiadomość
Stworzyłaś problem. Przerabiałem to samo, była dziewczyna przejrzała mój telefon i o ile może jakoś (MOŻE!) zrozumiałbym sprawdzenie podejrzenia, czy sypiam z innymi kobietami, o tyle przeczytanie rozmów z znajomymi jest naganne i niewytłumaczalne.
Zasada jest prosta: nie ufasz i się męczysz, to odchodzisz. Grzebanie komuś w jego prywatności, w rozmowach z przyjaciółmi (!) to jest po prostu dno i metr mułu.
Ludzie mają na takie zachowania różne wyjaśnienia: bo chciałem/am sprawdzić, czy podejrzenia są słuszne. Bo chciałem/am nie żałować.

Sorry, ale to jest Twój problem. Rozmowa z kolegą? Ciekawość? Dziewczyno! To jest czyjaś intymność, na nią się nie zakłada kagańca swoich oczekiwań. To jest przestrzeń, co do której człowiek ma prawo oczekiwać, że nigdy, nigdy, pod żadnym pozorem nie zostanie naruszona.

Ja też się tłumaczyłem, że żarty, że to nic nie znaczy (zgodnie z prawdą zresztą - jeśli to ma Ci jakoś pomóc). Ale to jest negocjowanie z terrorystą, który zostaje zachęcony do snucia kolejnych fantazji, że JEMU nie podoba się to, jak JA rozmawiam ze znajomymi.
Facet powinien Cię z góry na dół opieprzyć i to on ewentualnie "dawać szansę" - na przemyślanie, czy chcesz mieć pacynkę, która będzie spełniała wszystkie Twoje oczekiwania, czy partnera.
Gdybym się dowiedziała, że dziewczyna mojego kolegi, z którym rozmawiam o swoich megaosobistych problemach jest zaznajomiona z nimi bo on zapomniał wylogować się a ona przejrzała to bym zerwała kontakt z obojgiem.

Co do drugiego to się zgadzam w 100%. Co byś nie powiedział, to i tak odwróci kota ogonem. Jak weszła, przeczytała i miała czelność zapytać po przemyśleniu, to będzie urabiać teorie świata.
201706081317 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-15, 19:18   #6
cukierniczek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tarkowska Pokaż wiadomość
1. Dla mnie to zabrzmiało jak zwykły żart.
2. Przykre, ale mam wielu znajomych mężczyzn, lubię ich towarzystwo, i niestety większość tak ma. Tak rozmawiają panowie między sobą.
3. Nie rozumiem. W czym tu problem dokładnie leży? Powiedział kurtuazyjnie, że fajnie ma - ja tak to widzę.
Niestety mam kolege, który ma podobnie kiepskie żarty i popieram Tarkowską ;p

Cytat:
Napisane przez tarkowska Pokaż wiadomość
Ma pisać peany na Twoją cześć w wiadomościach do kolegów? No chyba też nie.
cukierniczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-15, 19:21   #7
dezire
Zakorzenienie

Ekhhmmm a nie rozmawiasz i nie narzekasz na swojego faceta do przyjaciolki, ot zeby odreagowac, choć tak naprawdę macie udany zwiazek? Co przewrazliwiony facet moglby z tego nadinterpretowac to ze przeczytalas to jedno, skandaliczne jest to ze to on za to przeprasza...

2004 - Boisz się, że ludzie z internetu odnajdą cię w prawdziwym życiu.

2014 - Boisz się, że ludzie z prawdziwego życia odnajdą cię w internecie.

dezire jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-03-15, 19:51   #8
anymore1327
Raczkowanie

Jesteście razem i powinniście darzyć siebie zaufaniem, wiec nie rozumiem jak mogłaś przeczytać jego rozmowy z kolegą? Gdyby to była jakaś dziewczyna to jeszcze jest wytłumaczalne
anymore1327 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-15, 20:44   #9
AlaZala
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niebieska_meta Pokaż wiadomość
Gdybym się dowiedziała, że dziewczyna mojego kolegi, z którym rozmawiam o swoich megaosobistych problemach jest zaznajomiona z nimi bo on zapomniał wylogować się a ona przejrzała to bym zerwała kontakt z obojgiem.
A ja nie. Uważam za normalne, że moi znajomi i przyjaciele podzielą się treścią swoich rozmów ze mną przeprowadzonych z osobami dla nich najbliższymi - partnerami, najbliższymi przyjaciółmi, rodzicami. Nie wykluczam, że będą dyskutowali o moich problemach, aby pomóc mi znaleźć jakieś rozwiązanie. Jednocześnie wiem, że moi znajomi wiedzą, z kim nie powinni dzielić się informacjami w zależności od charakteru tych informacji, aby zapewnić, że informacja ta nie stanie się informacją publiczną.
AlaZala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-15, 22:06   #10
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
Napisane przez AlaZala Pokaż wiadomość
A ja nie. Uważam za normalne, że moi znajomi i przyjaciele podzielą się treścią swoich rozmów ze mną przeprowadzonych z osobami dla nich najbliższymi - partnerami, najbliższymi przyjaciółmi, rodzicami. Nie wykluczam, że będą dyskutowali o moich problemach, aby pomóc mi znaleźć jakieś rozwiązanie. Jednocześnie wiem, że moi znajomi wiedzą, z kim nie powinni dzielić się informacjami w zależności od charakteru tych informacji, aby zapewnić, że informacja ta nie stanie się informacją publiczną.
żebyś się kiedyś nie przejechała na takim myśleniu, szczególnie jak "podpadniesz" osobie, która dowiedziała się od twojej przyjaciółki/przyjaciela.

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości