|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
kolory podkladow
juz od wielu lat zastanawiam sie kto i na jakiej podstawie decyduje jakie kolory danego podkladu znajda sie w ofercie w danym kraju.
Mieszkam w Niemczech i tutaj generalnie bardzo trudno jest dostac jasne podklady. W drogerii jest to praktycznie niemozliwe - jedyny wyjatek od reguly to Colour Adapt MF ktory faktycznie jest dostepny rowniez w najjasniejszym produkowanym odcieniu - pozostale firmy zaczynaja palete kolorow w okolicy tzw. natural beige, albo numeru 03. 02 jest rzadkoscia. Ja z reguly potrzebuje 00 ![]() Z perfumeriami nie mam wiekszego doswiadczenia, pamietam jednak jak bezskutecznie rozgladalam sie za Photogenic Lancoma, z internetu wiedzialam jaki kolor moglby byc ok, to co na polkach i w probkach, hmmm... Ciekawa jestem Waszych sugestii... a moze i jest tu ktos zajmujacy sie dystrybucja kosmetykow i WIE? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: kolory podkladow
Kochany Asinku, ja dokładnie rozumiem Twój ból... W Polsce nie jest pod tym względem dużo lepiej! I już nie wiem czy ja jestem taki bledzioch czy kolory są po prostu za ciemne... Doskonałym przykladem w Polsce jest paleta kolorów Estee Lauder, która jest mocno śniada, Revlon nie ma u nas najjaśniejszego odcienia najnowszego Colorstaya, a niedawno dowiedziałam się że Chanel będzie wycofywać z Polski jedyny mi pasujący odcień z palety tej firmy (10 Limpide). Strasznie mnie to wszystko złości. W efekcie już parę razy kupiłam coś za ciemnego i obdarowywałam kogoś.
Z checią bym napisała maila do kogoś w tej sprawie... A tak przy okazji, to Lancome ma u nas chyba wszystkie odcienie... ja używam zawsze porcelaine z ich oferty, i taki adaptive już był ok, ale ten sam odcień w Teint Idole zdecydowanie inny, za ciemny ![]() Ja ostatnio tryskam szczęściem bo udało mi się kupic świetny podkład w bardzo jasnym, niedostępnym u nas kolorze ![]() Pozdrawiam Cię bardzo mocno ![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Wejdź na niemiecką str. Douglasa. Jaśniutkie podkłady ma Clinique np. SuperFit nr.16 czy czy Stay true kolor Bare i wiele innych
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
nie chce byc zle zrozumiana
![]() Smoczyco, podobnie jak Ty kupilam sobie podklad w ciemno (Ebay), najjasniejszy w ogole produkowany i ... po raz pierwszy w zyciu mam podklad, ktory ma taki kolor jak moja cera. Oczywiscie tego odcienia nie ma w niemieckiej ofercie perfumeryjnej ![]() Czytalam kiedys, ze niektore koncerny przeprowadzaja badania i niby przecietna Niemka woli uzywac ciemniejszego podkladu, zeby udawac opalenizne. Podobnie jak przecietna Francuzka uzywa chetnie czystoczerwonej szminki do ust.... A co z tymi ponadprzecietnymi ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Kolory podkładu!
Witam!
Więc mam ciepłą (żółtawą) karnację. Zastanawiam się nad dwoma podkładami: Natural Senseation Rimmela i Fresh Matte Maybelline. Nie chodzi mi tu o opinie, czy fluidy sa dobre itp.. Tylko o pomoc w doborze kolorku. Bo u mnie w moejejm ałej mieścinie są tylko testerki Fresh Matte, ale i tu nie jestem pewna, a za to nie ma testerów Natural Senseation. W Fresh Matte zastanawiam się nad Nude i Perfect Beige. Nude niby żółtawy, ale sądzę, że będzie za pomarańczowy! A Perfect Beige może być różowawy! Nie wiem, jak wyglądają na twarzy! Ale inne kolorki też możecie polecać ![]() Natomiast w Natural Senseation zupełnie zdaję się na waszą fantazję ![]() Pozdrawiam i liczę na szybką odpowiedź, Ola ![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kolory podkładu!
jeśli chodzi o Natural Sensation to polecam kolorek 202 Light Beige - mam ciepłą karnację i ten idealnie mi pasuje, lecz napewno nie zimą!!! nie jest to kolorek jasny!
Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Świetnie! Zastanawiałam się nad Cameo, ale skoro piszesz, ze Light Beige jest ciepły to super
![]()
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
a jak ktoś ma jasną cerę to jaki będzie najlepszy??
![]()
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
zapałko za jakieś pół godzinki mogę zrobić zdjęcie tego odcienia i jak wygląda na mojej trupiobladej zimą ręce np.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Mam z Fresh Matte Perfect beige, bo kupiłam go na Gwaizdkę mojej kumpeli i po kryjomu sprawdziłam kolorek :p. Cóż, świnkowaty nie jest, taki w sam raz, ale puder nic nie kryje
![]() Świetnie, ucieszyłabym się bardzo ze zdjecia ![]() Czekam na szybką odpowiedź, Ola ![]() 2-B: Z Fresh Matte jest jaaśniuteki kolotrek Fair. No i jasne kolory ma Lasting Performance Max Factora- świetny puder ![]()
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
wybacz ze dopiero teraz
![]() tak jak obiecałam wklejam zdjęcie Light Beige 202, teraz po dokładnym przyjżeniu mogę stwierdzić, że napewno nie pasuje dla bladolicych ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ps. kolorek jest troszkę bardziej żółty niż na zdjęciu ![]() ![]() Edytowane przez mi.a Czas edycji: 2007-02-28 o 17:16 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Wygląda nieźle, chociaż może jest zbyt pomarańczowy, ale skoro twierdzisz, że to tylko takie złudzenie, to git
![]() Dla mnie to plus, że nie jest jasny, bo do bladolicych nie należę. Ale do śni9adych też nie ![]() ![]() No i napisz mi o samym podkładzie- jak się soprawuje! Zależy mi szczególnie na trwałości ![]() Pozdrawiam i czekam na kolejne odpowiedzi ![]()
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
pomarańczowy napewno nie jest!! oj nie! ten odcien jest najjasniejszy z paletki ale wydaje mi się, że nadaje się to cery takiej średniej najlepiej
![]() ![]() ![]() co do samego podkładu to jest on moim zdaniem dosyć dobry, dobrze się rozsmarowuje, jest praktycznie wogole niewidoczny, nie kryje mocno, ale z moimi naczynkami daje sobie radę ![]() ![]() ![]() buzka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Wielkie dzięki
![]() No cóż, ja do testerków nie mam dostepu. Znaczy moze w jedym sklepie, aler to bym musiała poprosić ekspedientkę, bo nie jest samoobsługowy n o i w takim innym to pokazują odrobinę z tubeczki, ale głupio się czuję wyciskając tubeczkę do sprzedania! No i wiesz, tak bym zawracała głowę sprzedawczyniom a i tak bym nie kupiła :/... Coż, ja mam cerę mieszaną, ale bardzo szybko mi8 się przetłuszcza. Teraz jakoś nad tym błyszczeniem panuję no i mam puder sypki ![]() Napis zmi więcej o City Matt, szczególnie o trwałości i kolorkach ![]() I jestem też zainteresowana Antybakteryjnym Sorayi, ale paletka niezbyt ciekawa ;(.. Co do suchych skórek to jestem przyzwyczajona po Dream Matte Mousse i po Wonder Finish'u ![]() Ale tak się napaliłam na tego Natural Senseation ![]() Czy mogłabyś zamieścić mi zdjęcie całej twarzy pomalowanej tym podkładzikiem? O! I jak masz jeszcze City Matt, to jego zdjątka tez daj! Pliis ![]() Pozdrawiam cieplutko, buziaczki ![]() P.S.: Ja własnie mam taką średnią karnację, więc Light Beige będzie chyba ok ![]()
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
O1 I tylko jeszcze jedno pytanko o krycie- czy on (Natural Senseation
![]()
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
nie wiem jak sobie radzi z wągrami bo raczej widocznych nie posiadam, ale moja cere wyrównuje bardzo ladnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:30.