|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Za mało czy wystarczająco?
Heej, biorę się od jutra na poważnie za siebie. Czas w życiu coś na serio osiągnąć i spełnić marzenia, a więc także zadbać o figurę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Za mało czy wystarczająco?
za dużo jak na początek moim zdaniem, jeśli wcześniej nie miałaś nic wsplnego z bieganiem polecam wychodzić na marszobiegi tak 3x w tygodniu, inacej po trzech dniach się zniechęcisz kompletnie i nic z Twojej silnej motywacji nie wyjdzie...
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Biegając codziennie szybko nabawisz się kontuzji, a przynajmniej jest duże prawdopodobieństwo że tak się skończy. Zadbaj o odpowiednie rozgrzanie mięśni i rozciąganie po.
U mnie po 2 miesiącach biegania, ćwiczeń i roweru było widać wyraźne efekty jeśli chodzi o ujędrnienie ciała i spadek wagi o 4 kg ( nie miałam nadwagi ale tu i tam było mnie za dużo) czyli tyle ile potrzebowałam żeby poczuć się świetnie i wyjść w krótkich spodenkach na ulicę ![]()
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Za dużo jak na początek. Nabawisz się zakwasów i stracisz motywację.
Polecam do tego zerknąć na : dieta oxy jadłospis pdf
Takie tam sobie pisanie https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=19456 Edytowane przez AgaPrzerwa Czas edycji: 2016-04-22 o 23:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
również uważam, że jak na początek to stnaowczo za dużo.. może zacznij od tych z tiffany i mel b ale kazdego dnia inny zestaw, potem stoponiowo dołączaj i na początek może co 2 dzien?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak poważnie to jak dla mnie jest to trochę bez ładu i składu. Co do ćwiczeń MelB to szczerze mówiąc wątpię w ich jakąkolwiek skuteczność jeśli idzie o rzeźbę. Może są dobre na tydzień-dwa, potem już za mały ciężar, żeby robić jakikolwiek progres i po prostu macha się bezsensownie nogami i łapami. Zresztą podobnie myślę o Tiffany, boczki to kwestia diety i hormonów, a nie kręcenia nimi ![]() Musisz się na coś zdecydować. Jeśli ma to być bieganie- to 3 razy w tygodniu starczy w zupełności. Do tego ogólnorozwojówka (jest bardzo dużo ćwiczeń dedykowanych biegaczom, które wzmacniają te partie mięśni, które są najbardziej narażone na kontuzje) i rozciąganie. Ale nawet przy bieganiu 3 razy w tygodniu można się uszkodzić, więc czasem warto zrobić sobie więcej regeneracji. Poza tym pytając o efekty zapominasz o diecie. W wakacje czasem jeżdżę tygodniowo po 300-400 km na rowerze, a jakoś kilogramy mi nie lecą, bo źle jem. Ćwiczenia powinny być dodatkiem, a nie drogą samą w sobie. No i na koniec- nie spiesz się do szybkich efektów, bo z doświadczenia wiem, że to też szybki sposób na łapanie kontuzji. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Dzięki za pomoc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chodzi o to, by jeść w sposób zbilansowany. Odpowiednia ilość białek, tłuszczy, węglowodanów. Wycięcie słodyczy, fast foofów itd. to początek, ale mam nadzieję, że skoro nie zapominasz o diecie, to masz to ogarnięte. Dalej jednak polecam skupić się na jednym konkretnym rodzaju aktywności fizycznej i do tego dobierać sobie pozostałe, uboczne, ale pełniące funkcję służebną. Jest duża różnica między kimś, kto raz w tygodniu jedzie przejechać się 10 km na rowerze, więc te całe ćwiczenia wzmacniające nie są mu aż tak potrzebne, bo na takim dystansie nie poczuje kręgosłupa czy nóg, a ciało będzie miało czas na regenerację, a osobą, która jeździ (lub biega) regularnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Zacząć z grubej rury fajne ale szybko poczujesz, że przegięłaś, zacznij od około miesiąca wdrożenia, ogólno rozwojówki, niech organizm Ci się przyzwyczai, a bieganie na początek to 2-3dni w tygodniu max, daj stawą odpocząć, polecam parki itd bo asfalt niszczy kolana szczególnie przy przeciętnych butach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
plany duże, ale mało realne na poczatek. trzeba zaczynać powoli, ale regularnie, a później zwiększać ilości ćwiczeń.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
czyli od czego zacząć wg was? bieganie nie wchodzi w rachubę, bo nie mam rano czasu na to, podobnie wieczorem, pracuję. chodzi mi o jakieś ćwiczenia w domu, mój cel 10 kg schudnąć
Wybierz mężczyznę, który będzie niszczył twoją szminkę, a nie tusz do rzęs. Zawsze trzeba działać, źle czy dobrze, okaże się później, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania, czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
Ja jak moja poprzedniczka polecam przede wszystkim dietę, a jeśli chodzi o ruch, co by ciało było jędrne - ćwiczenia z yt z Mary Helen Bowers. Program na daną partię ciała trwa od 10 do 15 minut, wydaje się milutkie i przyjemniutkie, ale wbrew pozorom potrafi dać niezły wycisk, jeśli ktoś wcześniej nie ćwiczył
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:04.