|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Zły początek z dobrymi prognozami -
Cześć,
nie byłam na wizażu z 3 lata, a tu nagle pojawił się wewnętrzny dylemat, w którym muszę się kogoś poradzić, a w realu nie spytam o to nikogo, bo moralnie temat jest wątpliwy... Będzie pewnie długo, ale chcę opisać sytuacje, a ta może być błędnie zrozumiana: Kiedyś pod postem jednego z kolegów zostawiłam komentarz i odezwał się do mnie jego kolega. Generalnie nie piszę z obcymi facetami (jak każda...), ale wtedy akurat potrzebowałam atencji. Zaczęliśmy gadać, po kilku dniach on bezpośrednio przeszedł do tematu: jestem w Anglii, przyjeżdżam kiedyś do Polski i umawiamy się na kawę. Albo Ty przyjedź do Anglii, zapraszam. Jasne, jasne, ale póki nie w realu, to spoko. I tak pisaliśmy dosyć nieregularnie. W międzyczasie zaczęłam być z jednym chłopakiem. Kontakt z tamtym kolegą miałam sporadyczny - raz na miesiąc? czasem rzadziej. Z moim zaczęło się psuć, chciałam to zerwać, ale bałam się, że chłopaka pokaleczę ( ![]() Kolega napisał, że przylatuje do Polski w marcu i czy możemy się spotkać. Jasne, przecież z rok, albo i lepiej się umawialiśmy! Spotkaliśmy się, przegadaliśmy pół nocy przy whiskey, on wydał mi się totalnym uzupełnieniem tego, czego mi brakowało w związku. No i w końcu gdy zaczęliśmy rozmawiać, zeszło na związek i on do mnie: "przecież ten związek i tak jest już martwy, nie? I tak z nim jutro zrywasz" -> Beng, wylądowaliśmy w łóżku. Następnego dnia zerwałam z moim. I teraz są moralne dylematy: mój był uosobieniem dobra, bardzo mnie kochał, ale był taki... "daj mi listę tego, co mam zrobić, żebyś mnie pokochała, a to zrobię". Na każde skinienie. A ten znajomy... władczy, inteligentny, czułam się przy nim megaswobodnie. Rano gdy się obudziłam, z jednej strony były wyrzuty sumienia (bo cała świadomość bardzo tego nie chciała, ale uległam podświadomości...), a z drugiej strony poranek był cudowny - czułam się jakbyśmy znali się od lat. Na pożegnanie powiedział, że fajnie byłoby gdybym pojechała z nim do Warszawy, w ogóle to zaplanowaliśmy wspólną podróż we wrześniu koleją po Norwegii, mówi, że jakbym chciała to mogę przyjechać do Anglii. I to nie tylko w odwiedziny, ale jak skończę studia (kończę już zaraz) i nie będę wiedziała co z sobą zrobić, to mi pomoże na starcie tam. Od tego faktu minęły bagatela 2 tygodnie. Piszemy - codziennie, co 2 dni. Tyle, że kontakt wychodzi raczej z mojej strony - on napisał raz. I nie - nie chcę dać siebie na tacy, niczym prosiaka z jabłkiem w buzi, ale mam wrażenie, że jak gadamy to tak jak kumple. Może on jest taki przez social media? I tu zaczyna się mój dylemat: jak to rozegrać: nie pójść w zbyt otwarte karty: wow, spędziłam z Tobą noc, zawróciłeś mi w głowie, chcę spedzić z Tobą resztę mojego życia (....) , a z drugiej strony nie przegiąć w drugą stronę - udawać niedostępną i kumpele i udawać, że wow super się dogadujemy, wow bro. Najchętniej teraz zaraz bym do niego napisała, że hej, może wpadnę do Ciebie do Anglii? Albo: hej, to jak z tą Norwegią? albo.. tyle, że boję się, że to ten typ faceta, co zalicza laskę, mówi jej słodkie słowa i następną noc spędza u innej. Warto gonić za czymś niedoścignionym? Czy może wrócić do mojego, co prawda nudnego jak flaki z olejem, ale dobrego, chłopca?
![]() |
#2 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Zły początek z dobrymi prognozami -
Cytat:
![]() Zrobiłaś to z nim, będąc jeszcze dziewczyną tamtego. Może nie chce takiej dziewczyny. Ja bym takiego chłopaka, który robi jedno, nie kończąc drugiego, nie chciała. Dla mnie to podłe. Edytowane przez tarkowska Czas edycji: 2016-03-27 o 17:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak nie wyszło z Nowym to chcesz wracać do starego, chociaż i tak planowałaś zerwanie. Bez faceta nie istniejesz ?
Najlepszą kochanką jest księgowa. Jak się nie zgadza - to się nie zgadza. Ale jak się zgadza, to we wszystkich pozycjach ![]() Mądra kobieta kiedyś rzekła: "Mam to k*rwa w dupie" i żyła długo i szczęśliwie ![]() Dobry pocałunek kobieta czuje między udami
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Brawo- zdradziłaś i zostawiłaś chłopaka dla kolesia, który chciał tylko zaliczyć, pewnie wszystko jedno kogo.
Stawiam, że za rok znów się do ciebie odezwie, w końcu umówiliście się na wspólna podróż, z tym że pewnie będzie to podróż do najbliższego i najtańszego miejsca, a z hotelu nie wyjdziecie. Pewnie gdybyś spędziła trochę czasu z tym typem, to spadłyby ci różowe okulary i przestałby być taki pociągający. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Jest szansa, że wtedy, jak Ci się odwidzi, pokaże Ci drzwi. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Facet jest w stanie powiedzieć kobiecie wszystko, tylko po to żeby zaciągnąć ją do łóżka, taka prawda.
Jeżeli on po tej jednej nocy zaczal powoli się dystansowac, to znaczy że chciał Cie tylko przelecieć. Nadal Cie lubi, ale jako kolezanke, może nawet chętnie z Tobą pojedzie to tu , to tam , może to zabrzmi brutalnie - Zabierze Cie ze sobą jako Panią do towarzystwa, no chyba ze bylas slaba w lozku tamtej nocy, to nawet zapomnij tematu wycieczek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Ehh masz spokojnego kochajacego faceta i zdradziłas go z władczym typkiem porazka. Pytasz o moralnosc?? A czy wiesz co to jest?? Żenada. Mam nadzieje że twoj "nudny" facet przejrzy na oczy i cie zostawi a tamten pokaze swoja twarz wtedy zostaniesz sama i bedziesz mogla wybierac. Szkoda mi twojego nieswiadomego tego co zrobiłas faceta. Jeszcze zatesknisz za "tym nudnym". Zastanow sie co jest dla Ciebie wazne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Na pewno nie wracaj do faceta, ktorego nie kochasz. Skad w ogole taki pomysl, zeby byc z kims, kogo traktuje sie jak kolege
![]()
![]() |
#10 | |||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Będziesz pracowała, robiła mi obiad i prała skarpetki. No i oczywiście seks. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A co do Twojego "dobrego" chłopaka, to bardzo mu współczuję takiego potraktowania. Daj mu żyć a sama przez jakiś czas pobądź sama i przemyśl czego chcesz od związków. Skup się na ukończeniu studiów, odśwież swoje znajomości, zanim się obronisz już rozglądaj się za pracą w Polsce i nie daj się traktować jak pani lekkich obyczajów, która rzuca całe swoje życie i leci jak pies za chłopakiem z którym się po prostu przespała po pijaku a on był na tyle niedojrzały, że wykorzystał fakt iż piłaś alkohol. |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
No tak, pisać z obcymi to nie nie, nie jestem taka łatwa. Ale pójść do łóżka z obcym to co innego przecież ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Przecież ten co sie z nim przespała KOCHA Autorke nie widzicie TEGO????????? No ja też nie... ![]() Chyba nie rozumiesz znaczenia "podać sie na tacy". Jak tak dalej pójdzie bedziesz PŁAKAĆ. Chcesz? To rób tak dalej. Edytowane przez aleks_90 Czas edycji: 2016-03-27 o 23:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
Niestety, wygląda na to, że zaliczył i teraz się dystansuje. zanim to zrobi na 100%, Ty pierwsza całkowicie się zdystansuj. Nie pisz już do niego
![]() |
#14 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Na daną chwilę tak to wygląda. Pomijając, że 'trochę' chamsko się zachowałaś, zdradziłaś, nie żałujesz i te flaki to po co? Przecież jest nudny i zrobi wszystko o co go poprosisz ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
"władczy Pan"
to może na początku i jest w pewien sposób jarający, jego pewność siebie i swoboda przy nim to tylko złudzenie i to niezwykle krótkotrwałe. Po pewnym czasie relacja z kimś takim przypomina UDRĘKĘ i klapki z oczu spadają. A kochający, stały, normalny chłopak jest na wagę złota tylko trzeba dojrzeć do tego by taki skarb docenić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Kobieta z klasą
|
A gdzie te dobre prognozy?
Słabo to wygląda, ale jak się z kumplem idzie do łóżka, to trudno oczekiwać big love po seksie. Dalej jesteście kumplami i tyle.
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Jak dla mnie, to chłopaka z Anglii zostaw tam, gdzie jego miejsce- daleko od Ciebie, bo to nie wygląda dobrze. Dostał, co chciał i więcej mu nie trzeba. A dobrego chłopca, zostaw w spokoju i może nie mów mu, że go zdradziłaś, bo następna po Tobie będzie musiała sobie radzić z jego lękiem, że "wszystkie zdradzają". Pobądź sama, zastanów się czego chcesz, jakie faceta chcesz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:11.