|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
20 tc - brak apetytu, brak przybierania na wadze...
Dobry, dobry...
Jestem w 20tc - nie chce mi sie w ogole jesc, na wadze tez nie przybieram... przed zajsciem wazylam ok 57 kg, teraz 53... Zaznaczam ze wymiotow w ogole nie mialam, zachcianek tez nie mam. Pani doktor moja mowi ze to efekt sporego stresu jakiemu jestem podawana i z tego wszystkiego dostalam leki na uspokojenie (ale doraznie). Boje sie o mojego malego kosmite - jak nie bede jesc moge mu zaszkodzic. Biore witaminy, magnez i duphaston od samego poczatku, pierwsza ciaze stracilam. Czy ktoras z wizazanek tez tak miala? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: 20 tc - brak apetytu, brak przybierania na wadze...
Cytat:
Napisz na wątku sierpniówek. Jakiś czas temu je trochę podczytywałam i z tego co pamiętam, to część dziewczyn pisała, że póki co wcale nie przytyły. Ja jestem z wrześniówek i co prawda dopiero niektóre dobijają do 20. tygodnia, ale część też na razie nie przytyła, albo ma niższą wagę, niż wyjściowo ![]() Ja zaczynałam ciążę z wagą ok. 48,5 kg (przy wzroście 168 cm). Na początku schudłam przez mdłości. Kiedy minęły, to udało mi się wrócić do wagi wyjściowej, która utrzymywała się mniej więcej przez kolejny miesiąc. Dopiero teraz, w 16. tygodniu, dopadł mnie większy apetyt i zaczęłam w końcu przybierać na wadze. Od siebie mogę Ci doradzić wizytę u dobrego dietetyka. Sama za tydzień się wybieram, żeby dowiedzieć się jak mam odpowiednio przybrać na wadze (bo przy mojej początkowej niedowadze powinnam przybrać sporo). Taki specjalista doradzi Ci co jeść, żeby mimo braku apetytu, zapewniać sobie i dziecku wszystkie potrzebne składniki ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dzieki za odpowiedz i podpowiedz. Mam 150cm wzrostu, teoretycznie waze ok ale martwi mnie to troche
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak więc niczym się nie stresuj ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
hej to ja też mam 150 cm i ważę jeszcze mniej bo 47kg przed ciążą, teraz jestem w 20 tygodniu i dopiero 1 kg przytyłam, mój lekarz mówi żeby się nie przejmować skoro na usg widać że rozwija się prawidłowo
![]()
![]() |
#6 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
jw 8 miesiącu w chwili cc ważyłam ok.5 kg mniej niż przed ciążą, na dodatek miałam wielowodzie, nigdy w ciąży nie wymiotowałam, więc wszystko to było... dziwaczne (no ale u mnie cała ciąża była patologiczna
![]() PS. dodam, że mój "wcześniak" ważył prawie 4 kg, był dorodny i pięknie odżywiony, no zjadł mnie normalnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Spokojnie, dziecko sobie czerpie z zapasów i z tego, co Ty jesz (ono ma pierwszeństwo
![]() Może spróbuj koktajli? Łatwiej wchodzą niż tradycyjne jedzenie, a można w łatwy sposób dodać dużo odżywczych i zdrowych składników - warzywa, owoce, orzechy, pestki, mleka roślinne, różne jarmuże, sałaty itd. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:23.