|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Moja suknia ślubna
Witam
Chciałabym prosic o opinie w sprawie sukni ślubnej. Czy to normalne, że suknie ślubne pogrubiają? Ślub jest 20 sierpnia. Suknia nie jest taka jąką sobie wymarzyłam bo miała być bardzo prosta, ale trudno. W sukni będą zmieniane ramiaczka, tu ich za bardzo nie widać ale sa strasznie szerokie i góre mam dość mocno zabudowaną. Będę cienkie i bedą ku górze się rozszerzać. Najwiekszy problem jest z górą sukni, mam duży biust ( 60F ) a biustonosz dość mocno zabudowany, ale musze miec taki bo w innym się źle czuje a zalezy mi na wygodzie. Tam w mieseczkach sa jakies wkładki czy coś sztywnego?? Chyba powiem zeby to wyciągneli, bo przez to mam wiecej cm w biuscie:/ Nie wiem co robic już zostało mało czasu, nastepna przymiarka 25lipca i to nie ostatnia, a już miałam ich 4 niestety mam wymiary 90/60/90 i trudno dopasować suknie Dodaje zdjęcia kolczyków które mi się podobają i bukietów, makijaz chce miec naturalny jak na co dzien, a w włosach wpiety kwiat, tylko nigdzie nie moge fajnego znaleźć
|
|
|
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Moja suknia ślubna
Podoba Ci się jak ten materiał poszarpany wisi ?
"Jestem samolubna, niecierpliwa i trochę niepewna siebie. Popełniam błędy, tracę kontrolę i jestem czasami ciężka do zniesienia. Ale jeśli nie potrafisz znieść mnie kiedy jestem najgorsza, to cholernie pewne, ze nie zasługujesz na mnie, kiedy jestem najlepsza. ” - Marilyn Monroe |
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Masz cudną figurę. Doświadczenia z kieckami ślubnymi nie mam, ale wszystkie moje koleżanki wyglądały szczuplej niż normalnie na swoim ślubie. To chyba za sprawą gorsetu, automatycznie jest większe wcięcie w pasie.
Sama suknia mnie nie przekonuje, za to bukiety przepiękne.
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
Ładna suknia ale razi w oczy to o czym napisała koleżanka wyżej...
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny mają rację, pierwszy rzuca się w oczy postrzępiony materiał... A marszczenia na biuście go optycznie powiększają. Bukiety piękne.
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Po pierwsze - suknie nie z mojej bajki ale to tobie ma sie podobac.
Po drugie - kto ci powiedzial ze ciezko dobrac suknie na twoje wymiary? Wiekszej bzdury nie slyszalam. To dziewczyny w rozmiarach 42, 44 i wiecej powinny od razu przestac szukac ladnej sukni slubnej. Po trzecie - nie masz za duzego biustu. O ile jest dobrze dobrany biustonosz. Polecam przeczytanie choc troche z watku Nosimy dobrze dobrane biustonosze https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=527809 Szczegolnie pierwszej strony. Jak poszukasz to moze znajdziesz biustonosz mniej zabudowany lub bez wkladek typu push up. Ja mialam taki http://www.bradea.pl/biustonosze/biu..._evie_cielisty Co do kwiatu we wlosach - mozesz miec zywe kwiaty przypiete np na grzebyku we wlosach. Takie jak bedziesz miala w bukiecie. Dlaczego masz szukac jakis inny? Znaczy sztuczny?
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
właśnie te postrzępione "falbanki" powodują, że dół sukienki wydaje się ciężki. Wg mnie to optycznie poszerza Ci biodra. Nie trafione rozwiązanie.
Ten sam problem z marszczeniami na biuście. Wiadomo,że takie ułożenie materiału stosuje się u kobiet z kompleksem małego biustu- żeby go uwydatnić. A rozumiem, że Ty właśnie nie chcesz go bardziej podkreślać. Koronki bardzo ładne. Poza tym, sądząc po wymiarach, masz figurę klepsydry, a to bardzo dobrze. Ubiorem podkreśla się wtedy talię i wygląda się bardzo seksownie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#8 |
|
Rozeznanie
|
Ale żeśmy nagadały biednej dziewczynie
pewnie teraz ma doła przez to , wybrała suknię ,ostatnie przymiarki a tutaj takie zdania na jej temat i to przed samym ślubem .
"Jestem samolubna, niecierpliwa i trochę niepewna siebie. Popełniam błędy, tracę kontrolę i jestem czasami ciężka do zniesienia. Ale jeśli nie potrafisz znieść mnie kiedy jestem najgorsza, to cholernie pewne, ze nie zasługujesz na mnie, kiedy jestem najlepsza. ” - Marilyn Monroe |
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
do ślubu jeszcze ponad miesiąc więc czas na zmianę sukienki jeszcze jest
![]() mnie również nie podobają sie te "zwisające" warstwy materiału. dekolt na dobry kształt, ale te marszczenia są zbędne i wydają się jakieś krzywe |
|
|
|
|
#10 |
|
Moderator
|
Ja ja zamawiałam suknię w salonie to uszyli mi ja na mój wymiar więc przecież wymiary nie mają znaczenia. Twojej salon nie szyje Ci na Twój rozmiar?
A co do kwiatów to zamów sobie razem z bukietem. Żywy zawsze będzie ładniej wyglądał niż sztuczny. I od Pani nade mną - przez miesiąc raczej ciężko uszyć suknię od zera. Poza tym raczej jak ma się już przymiarki to suknia jest już szyta więc trzeba za nią zapłacić. A cena 2 sukienek nie jest mała niestety
Porównując się z innymi, możesz stać się zgorzkniały lub próżny Zawsze bowiem znajdziesz lepszych lub gorszych od siebie Edytowane przez tylkokasia Czas edycji: 2011-07-11 o 21:20 |
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
Figurę masz bardzo ładną, ale suknia nie podoba mi się. Szczególnie dół wygląda nieciekawie, ale jesli Ty się w niej dobrze czujesz to ok.
Mówiła, że wyszła tego dnia z bukietem żółtych kwiatów właśnie po to, bym ją wreszcie odnalazł. Gdyby tak się nie stało otrułaby się, bo jej życie było pozbawione sensu... M&M ![]() Instagram http://instagram.com/paulinamigotka |
|
|
|
|
#12 |
|
BAN stały
|
Mi też sukienka nie podoba się, ale przecież najważniejsze to żeby Tobie się podobała, a figurę masz przecież idealną!
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
Toż to grzech pisać takie rzeczy - niestety mam wymiary 90/60/90!
![]() To są wymiary podręcznikowe i można je wspaniale odziać. Twojej figurze nic nie brakuje. Mnie sukienka nie przypadła do gustu, ale najważniejsze by Tobie się podobała. |
|
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
przykro mi to mówić ale wyglądasz strasznie masywnie w tej sukience ... to przez tą falbanę.... masz czas zmień sukienkę ... kochana masz się czuć świetnie, a nie może być ... jedź do jakiegoś innego salonu .. popytaj koleżanki .. jest jeszcze czas
|
|
|
|
|
#15 |
|
Zadomowienie
|
Sukienka nie podoba mi się
masz śliczną figurę i myślę że w najprostszej białej sukni wyglądalabyś przepięknie Ale ładne kolczyki, skąd i ile ?
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
|
Dziekuje za opinie
Tragicznie w niej chyba nie wyglądam :P ? wiec nie jest źle, a niestety nie stać mnie na suknie z normalnego salonu, męczą mnie już te przymiarki:/ a taką fajną sukienke widziałam w h&m za 80zł ale nie mogłam się dopiąć w biuście ![]() Kolczyki są z Toowee 25 mam pryzmiarke i wrzuce zdjęcie po zmianach i z każdej strony zrobione
|
|
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
Do ślubu został miesiąc czasu, sukienki już nikt jej nie uszyje, jedynie mogłaby wypożyczyć. Sama wychodzę zamąż 13 sierpnia i przeważnie salony biorę sobie czas ok 6 miesięcy przed ślubem na uszycie kiecki.
Jeśli taką sukienkę wybrała to coś musiało ją w niej urzec Sama bym jej nie wybrała. Ja również wpinam kwiaty we włosy i biorę storczyki, takie same jak będę miała w bukiecie (zamawiałam razem z bukietem w kwiaciarni). Edytowane przez surka Czas edycji: 2011-07-12 o 11:40 |
|
|
|
|
#18 |
|
amor vincit omnia
|
sukienka fajna i sama w sobie Cię wcale nie pogrubia... t ta wierzchnia warstwa poszarpanego materiału poszerza Ci biodra i tyle...poza tym suknia jest bardzo ładna i podkreśla kobiece kształty
|
|
|
|
|
#19 |
|
Wtajemniczenie
|
Moim zdaniem wyglądasz bardzo ładnie
|
|
|
|
|
#20 |
|
Raczkowanie
|
Zobaczymy jak będzie wygladać po poprawkach
Wybrałam ta suknie bo jako jedyna była z tego nie połyskujacego materiału, dopiero na przymiarce gdzie zrobiłam zdjecie zobaczyłam dokładnie jak wyglada, nawet nie wiedziałam ze jest na dole ta warstwa materiału, weszłam do pierwszego lepszego salonu pokazałam palcem ta i wyszłam:P Zdjecie tez jest źle zrobione bo od dolu troche, a w biodrach nic nie zrobie bo mam takie kości, aż brzuch mam wklesły:/ tutaj zdjecie z wpietym storczykiem i suknia która mi sie podoba niestety juz miec takiej nie bede
|
|
|
|
|
#21 |
|
Raczkowanie
|
storczyk
|
|
|
|
|
#22 |
|
Raczkowanie
|
.
|
|
|
|
|
#23 |
|
Rozeznanie
|
Czy krawcowa nie może tego materiału uciąć i ładnie wykończyć ? suknia była by wtedy duzo duzo ładniejsza , a góra moim zdaniem wygląda bardzo fajnie i te pliski są fajne a niech sobie gadaja że duzy biust czy czos
tym sie szczycic powinnas ladnie podkreslony jestkwiatek tez fajnie wyglada tylko wiadomo trzeba go wpiac bardziej starannie.
|
|
|
|
#24 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie mialas ochoty zobaczyc jak bedziesz wygladac w roznych stylach i krojach sukien. Tyle tego na rynku. Ja mam rozmiar 42 i przymierzylam wszystko w co sie moglam zmiescic. Nawet rybke i ksiezniczke - choc mi sie nie podobaly. Ale cos sie moze podobac lub nie na wieszaku a na nas wyglada juz zupelnie inaczej. Teraz juz nieduzo mozesz zrobic - tylko polubic swoja suknie. I dobrac sobie takie dodatki jakie ci sie podobaja. Na wizazu jest duzo watkow slubnych - od sukni do bukietow. Poszukaj inspiracji, popytaj. Pamietaj - nie jestes sama - nie tylko ty wychodzisz za maz. A sylwetke masz swietna - duzo bym dala za plaski brzuszek.
|
|
|
#25 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi się już bardziej podoba ta w której masz zdjęcie, tylko tak jak dziewczyny wczesniej pisały nie podobają mi się te kawałki takie poszarpane, moim zdaniem lepiej jakby tego nie było.. ale decyzja należy do Ciebie..
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Zakorzenienie
|
nie podoba mi się ten 'poszarpany' materiał i wg mnie za dużo się dzieje u góry...
|
|
#27 |
|
Konto usunięte
|
przepraszam, że offtopuję ale
jak zrobiłaś taką piękną fryzurę z pierwszego postu?
Edytowane przez 201606210931 Czas edycji: 2011-07-12 o 21:38 |
|
|
|
|
#28 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam włosy proste jak druty, a zawsze podobały mi się tego typu fale
|
|
|
#30 |
|
Zakorzenienie
|
a mnie generalnie suknia się podoba, ale.. nie na ten rozmiar biustu
![]() marszczenia dodatkowo go akcentują, połączenie marszczeń i haftów daje wrażenie, że na górze za dużo się dzieje i sylwetka staje się nieproporcjonalna, a te haftowania są naprawdę bardzo ładne ![]() materiał zwisający z bioder: czy nie dałoby rady zamienić go na jakiś przejrzysty szyfon? taki lejący, ale nie tworzący falban, jak ten tutaj? wiesz, taka mgiełka opadająca z bioder ![]() tak sobie popatrzyłam raz jeszcze na Ciebie i qrka, podobasz mi się w tej sukni biodra są pięknie podkreślone, w dobie gorsetów i rozkloszowanych bez wyglądasz intrygująco
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:35.

Chciałabym prosic o opinie w sprawie sukni ślubnej. Czy to normalne, że suknie ślubne pogrubiają?
niestety mam wymiary 90/60/90 i trudno dopasować suknie

?

jak zrobiłaś taką piękną fryzurę z pierwszego postu?