|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zadomowienie
|
Słodkie, otulające piżmo z wanilią ;)
Witajcie Kochane
![]() Jak w temacie. Ostatnio coś nie mogę dobrać sobie zapachu na jesień/zimę. Testuję i testuję i nic mi nie podchodzi Najbardziej podobają mi się zapachy mające w sobie otulające, słodkie piżmo, nie duszące, nie pudrowe, takie lekko owocowe, może migdałowe, no i do tego wanilia. Nie wiem, czy niektóre z Was pamiętają Wild Musk Coty (ciężkie już do zdobycia i cena! pomijając fakt, że to nie ten sam zapach, którego używała moja siostra 15 lat temu), ale ten klimat mi odpowiadał. Ostatnio robię kilka podejść do Alexandra McQueen My Queen, koniec jak najbardziej ten, co w klimacie Wild Musk, który pamiętam...ciepłe piżmo ze słodyczą wanilii i jak w przypadku My Queen - migdałów, ale początek mnie lekko przytłacza, irys, fiołek - nie wiem? Inne pomysły? Z góry dziękuję za wszystkie sugestie
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Słodkie, otulające piżmo z wanilią ;)
hypnotic poison Diora - jak wyciszy się ostra i drapiąca w gardło początkowa nuta, mamy ciepłą wanilię i migdał.
hypnose Lancome - cieplutki sweterek na zimę cashmir Chopard - też dużo wanilii i zimowy otulacz |
|
|
|
|
#3 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Hypnose Lancome - ktoś mi mówił, ale boję się jaśminu, wszędzie gdzie był - zapach mi nie pasował ![]() Chopard - nie wiem, czy nie miałam (podobny nieco do smoka?) Tak, czy inaczej - dzięki za propozycje ![]() Próbujemy dalej... |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Koniecznie przetestuj G.Armanii "she" to złote
niesamowite........
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
Wciągnięte na listę - do sprawdzenia - dzięki
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zadomowienie
|
Chopart Casmir w ogóle nie jest piżmowe IMO, a na pewno nie jest podobny do Smoka. Ale wanilia i wszystkie inne słodkie nuty ma przecudowne.
Wydaje mi się, że Victoria's Secret powinna mieć coś, czego szukasz. |
|
|
|
|
#7 |
|
Zadomowienie
|
Pierwsze co przyszlo mi do glowy to cudnie pizmowe Diamond Musk Oriflame, ale juz ciezko je dostac, jedynie na allegro widzialam pojedyncze sztuki.
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
A może L Lolity Lempickiej?
Z takich typowych otulaczy na myśl przychodzi mi jeszcze Cocoon z YR albo Amour Kenzo
|
|
#9 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- Cytat:
ale dzięki ![]() ---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- Cytat:
Amor Kenzo - miałam, znów tam był jakiś kwiatek nie dla mnie
|
|||
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
A mi się skojarzyły takie 2 zapachy (mleczno-słodko-piżmowo-otulające)
![]() Gianfranco Ferre, In The Mood For Love EDP oraz Donna Karan, Cashmere Mist
|
|
|
#11 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki ![]() A tak na marginesie fajny słodko - otulający był też ten V Absolu (cieszę się, że go od Ciebie wyciągnęłam - fajnie było sobie go przypomnieć) - obecnie nie do zdobycia, a jeśli już, to cena
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja kiedyś trafiłam tanio w TkMaxxie, robiłam wtedy chyba nawet rozbiórkę i później też widziałam Masz gdzieś w okolicy tkMaxxa? ![]() ---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Teraz spr. różne perfumerie internetowe i all i faktycznie :mdleję: ceny jak z kosmosu za ten zapach, ja go tak tanio wtedy kupiłam. Ale osobiście uważam że te 2 co podałam ładniejsze ![]() I cenowo da radę upolować tanio
|
|
|
|
#13 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Muszę sprawdzić te dwa, które podałaś
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
Ten z Ferre czasami widziałam w Super Pharmie
![]() A flakon można kupić na all albo w perfumerii int. w granicach 120-130zł za 100ml
|
|
|
#15 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Ja właśnie ostatnio też szukałam czegoś takiego otulającego, mlecznego, lekko słodkiego i właśnie tak się zastanawiam nad tymi 2 (Ferre i Cashmere Mist)
|
|
|
#17 |
|
Konto usunięte
|
Białe piżmo (niemal) solo jest w The Body Shopie (fajne, cieplutko-słodkawe) i z Tesori d'Oriente (tu już mi się nie podoba - mydlane).
|
|
|
|
|
#18 |
|
Zadomowienie
|
[1=025dd70b38ae5ec63576996 b909aa97df2915b11_5f1f5c7 240092;42991188]Białe piżmo (niemal) solo jest w The Body Shopie (fajne, cieplutko-słodkawe) i z Tesori d'Oriente (tu już mi się nie podoba - mydlane).[/QUOTE]
The body shop'ów white'ów musk'ów, że się tak wyrażę jest kilka, o którym mówisz dokładnie? Z opisów najbardziej pasowałby mi chyba Blush i Libertine
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Za to ta L de Lolita ... będzie trzeba upolować próbkę
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Zadomowienie
|
Nie ma więcej propozycji
|
|
|
|
|
#21 |
|
Wtajemniczenie
|
A może piżmowo-mleczna Noa?
słodka, delikatna, otulająca...
|
|
|
|
|
#22 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Zadomowienie
|
Jakoś o tym zapachu zapomniałam, a faktycznie wygląda obiecująco
Wciągnięte na listę do testowania Dzięki---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ---------- [1=025dd70b38ae5ec63576996 b909aa97df2915b11_5f1f5c7 240092;43044553]Nie pamiętam już które testowałam... Coś mi tylko świta, że flaszka była jasna.[/QUOTE]Moze The Body White Musk Libertine? Kupiłam w ciemno i w tej chwili mam na wydanie - spodziewałam się (oprócz piżma) słodyczy i kupy migdałów, tym czasem jest sporo kwiatowego (różanego) pudru? Nie widzi mi się
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:12.

Najbardziej podobają mi się zapachy mające w sobie otulające, słodkie piżmo, nie duszące, nie pudrowe, takie lekko owocowe, może migdałowe, no i do tego wanilia. Nie wiem, czy niektóre z Was pamiętają Wild Musk Coty (ciężkie już do zdobycia i cena! pomijając fakt, że to nie ten sam zapach, którego używała moja siostra 15 lat temu), ale ten klimat mi odpowiadał. Ostatnio robię kilka podejść do Alexandra McQueen My Queen, koniec jak najbardziej ten, co w klimacie Wild Musk, który pamiętam...ciepłe piżmo ze słodyczą wanilii i jak w przypadku My Queen - migdałów, ale początek mnie lekko przytłacza, irys, fiołek - nie wiem? Inne pomysły?