![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
On chce rozmawiać o seksie przed spotkaniem!!
Od lutego piszę z pewnym mężczyzną. Super nam się ze sobą rozmawia, bardzo go polubiłam. Nie spotkaliśmy się jeszcze, bo się obawiam. Mam pewien bagaż za sobą, złe doświadczenia i najnormalniej w świecie się boję. Tzn. można powiedzieć, że się znamy. Jak byłam nastolatką to po cichu się w nim kochałam, ale to było dawno.. Od tego czasu obydwoje zdążyliśmy się zmienić. Ja zdążyłam zostać mamą. Może właśnie dlatego tak unikam tego spotkania? Nie wiem, mam blokadę, ale on czeka. Jest bardzo cierpliwy skoro czeka już dwa miesiące na to, aż się z nim spotka. Bardzo często mnie pyta kiedy znajdę czas itp. Postanowiłam spotkać się z nim w piątek, ale on zaczął się mnie pytać o sprawy łóżkowe! Co lubię, czego nie lubię itp. Kurczę no dla mnie to dziwne, od razu zapaliła mi się czerwona lampka,że jemu może chodzić tylko o jedno. On oczywiście zaprzecza,mówi, że nie chce mnie zaciągnąć do łóżka, tylko chce porozmawiać. Mówił też,że jest w takim wieku(30 lat), że dla Niego temat seksu jest normalny. Ja mam 24 lata i miałam tylko dwóch partnerów, więc dla mnie ten temat jest krępujący. Tak naprawdę nie wiem co robić, nie wiem czy się z nim spotkać,bo te jego pytania spowodowały, że mam jeszcze większe obawy. A Wy co o tym myślicie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: On chce rozmawiać o seksie przed spotkaniem!!
Ja bym się spotkała i zobaczyła jak to będzie wyglądać "na żywca". Jak dalej nie będzie szanować tego, że dla Ciebie to za szybko na takie tematy, to odpuść.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Bo to normalny temat.
Ja mu się dziwię, że chce mu się tyle czekać, aż się w końcu zdecydujesz spotkać. Jeśli coś z tego miałoby być, a wasze upodobania byłyby bardzo różne, to chyba lepiej wiedzieć wcześniej niż później. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;57723006]Bo to normalny temat.
Ja mu się dziwię, że chce mu się tyle czekać, aż się w końcu zdecydujesz spotkać. Jeśli coś z tego miałoby być, a wasze upodobania byłyby bardzo różne, to chyba lepiej wiedzieć wcześniej niż później.[/QUOTE] No dokładnie. Facet ma 30 lat, nie jest dzieckiem. Jest świadomy swoich potrzeb i szczery - według mnie to nawet dobrze o nim świadczy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Dobrze? No nie wiem, dla mnie to trochę dziwne, że praktycznie się nie znamy a on mnie pyta o takie sprawy. Tak jakby tylko na tym mu zależało.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Regulator reniferów
|
To kiedy powinien zapytać?
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Wtedy jak już się spotkamy i poznamy. A nie przed spotkaniem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
No to ile wy się w końcu znacie? Raz piszesz, że się prawie nie znacie, a raz, że się w nim kochałaś już jak byłaś nastolatką.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Regulator reniferów
|
Cytat:
Ale twierdzenie, że tylko na tym mu zależy to może być nadinterpretacja. Wolałabym wiedzieć, czy ktoś ma w moją stronę zamiary przyjacielskie czy romantyczne zanim zaczniemy się spotykać i taka rozmowa byłaby dla mnie wyraźniejszym sygnałem niż jesteś dla mnie ważna czy takie tam. No i mimo wszystko znacie się dość długo, kręcicie od dwóch miesięcy, to nie jest jakieś ekspresowe tempo.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zwłaszcza jak jedno z partnerów ma... dość specyficzne upodobania (dla jednych kobiet oral jest nie do przeskoczenia, dla innych trójkąt jest spoko, itd.). Dobrze wiedzieć na czym się stoi. To też jak dla mnie pół-żartem pół-serio temat, który lekko można poruszyć ze swoim dobrym znajomym. ![]() Ale ty masz prawo nie akceptować takiego partnera czy czuć się skrępowana. Możesz też dać mu do zrozumienia, że ten temat cię krępuje. ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Znać znamy, ale nie poznaliśmy się aż tak dobrze, żeby rozmawiać na takie tematy. Przynajmniej ja tak do tego podchodzę. Możemy się znać i 20 lat, ale tylko 'znać' a nie dobrze poznać
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Regulator reniferów
|
Ja to rozumiem. Ja ci tylko napisałam, że to, że on ma inne granice nie oznacza, że chce cię zaliczyć, obraża cię czy nie szanuje.
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Miałam bardzo podobną sytuację z kolegą ze studiów, wyjechał za granicę i dopiero wtedy zyskaliśmy naprawdę fajną relację, na razie pisemną. Czekam na spotkanie nieco podniecona, nieco wystraszona, bo też rozmwialiśmy o tematach łóżkowych. I spotkanie z nim z informacjami z tyłu głowy, co robi w łóżku może być... interesujące
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Chce wybadać, czy będzie się musiał wysilic na grę wstepna czy od razu pozycje. Jak facetowi zależy, to stara się na początku przynajmniej zrobić dobre wrażenie, być romantyczny itp.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Konto usunięte
|
Spotkaj się z nim, jak ci nie będzie pasować, to nie spotykaj się drugi raz i tyle.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
Dla mnie to obłuda, jeśli ktoś myśli o seksie, a stara się robić dobre wrażenie i być bardzo romantyczny. Wolę spójny przekaz i osoby, które myśląc o seksie, mówią o seksie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
Czyli nie tylko ja myślę, że chodzi mi wyłącznie o seks
---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Rozmawialiśmy na mnóstwo tematów, na temat mojego dziecka, ogólnie o życiu itd. Mówił nawet, że on szuka kobiety takiej która myśli o założeniu rodziny, dzieciach itd,bo jak to powiedział ma już swoje lata. Ale temat seksu całkowicie wybił mnie z tropu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Cytat:
![]() Zresztą, każdy myśli o seksie. Pytanie, czy ten pan myśli tylko o tym. Edytowane przez tarkowska Czas edycji: 2016-03-21 o 21:40 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
BAN stały
|
Typowa gadka typowego ruchacza. A co ma wiek do rzeczy? Próbuje Cię urobić.Normalne jest to, co Tobie odpowiada. Nie daj sobie wmówić, że musisz się wciągnąć w gadkę na niekomfortowy temat i bądź czujna.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Gdyby mial klase potrafilby subtelnym flirtem sprawdzic czy masz ochote na tego typu rozmowy. A tak spowodowal, ze poczulas sie niezrecznie.
Niepotrzebnie dalas sie wciagnac w te rozmowy. Trzeba bylo zignorowac jego pierwsza tego typu wiadomosc. On wiedzialby o co chodzi. A tak przetestowal juz Twoje granice (nie chcesz zaczynac od seksu, ale godzisz sie na rozmowy, ktore sa dla Ciebie niekomfortowe). Spotkaj sie z nim jak chcesz i nie rozmawiaj o seksie jesli nie masz na to ochoty. Dla niego normalny temat - ok. Ty chcesz najpierw poczucia bezpieczenstwa i bliskosci emocjonalnej - tez masz prawo. Swoja droga dziwne, ze sam sie stawia w jednym szeregu z tabunami internetowych napalencow jednoczesnie podkreslajac, ze nim nie jest. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Z drugiej strony jak nie jest romantyczny to też prawda: niech już lepiej nie udaje, bo kiedyś będzie musiał przestać, a ona i tak się wtedy rozczaruje, jeśli takiego faceta preferuje. Skoro są różne preferencje seksualne to wolno też mieć preferencje co do osobowości i tematów rozmowy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
To ja jestem nienormalna i chodzi mi tylko o jedno bo zdarza mi się o seksie rozmawiać ze świeżo poznanymi ludźmi. Temat jak każdy inny. Masz już dziecko a temat seksu Cię peszy? Skądś się ono wzięło więc nie wiem po co się krygować ale kto co lubi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Co innego z jakimiś tam ludźmi. A co innego, jak facet się podoba, kobieta ma ochotę żeby pozabiegal trochę. Jakieś tańce godowe najpierw odprawil. A on od razu o wyrze. To może ostudzic.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Mi również nie wydaje się, by rozmowa o seksie w wieku 30 lat była jakimś szczególnym tabu. Może nie wyskakuje się z tym w pierwszym zdaniu, ale da się generalnie wyczuć kiedy jest dobry moment i przychodzi on mniej więcej naturalnie, czasem nawet przyjemnie porozmawiać sobie nieco z podtekstami.
Taka rozmowa również nie oznacza przecież automatycznego wskakiwania do łóżka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Przypomnial mi sie wlasnie przyklad "meskiej logiki" z jakiegos forum dla facetow: "Ona mowi, ze nie chce seksu, co teraz?" Odpowiedz innego forumowicza: "Jak kobieta mowi o seksie, obojetnie co, to znaczy, ze chce seksu!" Post nizej: pelen zachwyt: "Zaxxxxscie to przedstawiles!
![]() Takze na napalencow trzeba jednak uwazac. Mysle, ze mimo wszystko wiekszosc z nich tylko testuje Twoje granice. To im je pokaz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:56.