![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Nie wiem czy chce tego ślubu?? Co robić
OD paru tygodni borykam się z pewnym problemem przez co nie mogę spać ani się skupić na niczym. za pół roku mam śllub jest zamowiona sala oriestra fotograf itd. Mam 24 lata studiuje przez to od poprzedniego roku wyjechalam z rodzinnego miasta moj narzeczony to wojskowy pracuje pod warszawa rzadko się widzimy bo ma służby. W okresie studiów poznałam pewnego faceta od października do teraz spotykamy się zakochałam się to z nim spędziłam walentyki sylwestra jest cudownie...cudowny seks, przy nim czuje się kobietą jestem szczesliwa on okropnie mi się podoba tez mnie kocha. Od początku go okłamywalam ze jestem sama i prowadziłam podwójne życie jednak nie oddalilam się od narzeczonego nie chce zeby mnie dotykał calowal itd on mam wrazenie nie stara się już bo pewnie stwierdził zareczony to juz nie musi.... powiedzialam o swoich wątpliwościach w domu ze nie chce slubu bo nie czuje się gotowa co doprowadzilo moją matkę do histeri płaczu że jak moge takiego super chlopaka zostawić wielka kłotnia i zakonczyło się to tym ze przystałam na to co ona chce zeby bylo to wesele... teraz jadę do mojego narzeczonego i zastanawiam się czy porozmawiac z nim i przyznac się do zdrady (wiem ze tego juz mi nie wybaczy i wszystko odwoła) czy nic nie gadac i ożenić się z rozsądku żeby ludzie nie gadali i dlatego że to mły chlopak którego lubię
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Nie wiem czy chce tego ślubu?? Co robić
Cytat:
A potem żyj dalej, nie podejmując w przyszłości pochopnych decyzji. I do niczego się nie spiesząc, tak jak teraz się pospieszyłaś. Nie Ty pierwsza i nie ostatnia odwołasz ślub. Lepsze to, niż za kilka miesięcy się rozwodzić. To Ty będziesz żyła z wybranym facetem, nie Twoja rodzina. To, że ktoś jest "miły", czy ma dobrą pracę, to za mało. Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2016-03-24 o 09:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Żenujące.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. Przyznać się. 2. Nawet jak jest głupi i wybaczy - nie brać ślubu. 3. Przestać sie bać awantur matki jak przedszkolaczek. Ona nie wie jaka jest sytuacja, ma prawo się pieklić. Jakby wiedziała, ma jeszcze większe prawo się pieklić, bo nawywijałaś obleśnie. Nawżyłaś piwa, musisz to wypić. Swoja drogą masz w ogóle jakiś pion moralny? Czy tylko łżeć potrafisz każdemu jak leci? Oszukujesz 2 mężczyzn + rodzinę. Chcesz brać ślub i kłąmać jak ostatnia szmata przed ołtarzem, bo "co ludzie powiedzo a mamusia nakrzyczy"? Dobrze Ci z tym? Ale nie bierz ślubu bo unieszczęśliwisz i siebie i tego niby męża i kochanka, bo jednak chyba sie wyda żeś nagle mezatka. Chyba lepiej przetrwać parę awantur teraz niż żyć latami w nieszczęściu, kłamstwie i zdradzie?
![]() |
![]() |
#6 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Będziesz miała cudowne niezmarnowane życie i wszyscy na pewno będziecie żyli długo i szczęśliwie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
wiem to ja jestem wtym wszystkim beznadziejna.... ale cos sie wypalilo miedzy mna a moim narzeczonym wogule się nie widujemy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Nie no, jak narzeczony jest miły to koniecznie trzeba z nim lecieć do ołtarza!
Mama ma rację, jeszcze by się zmarnował taki miły. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
2. Jak to jego wina to powinien Cię jeszcze przeprosić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jego wina ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Porozmawiaj z narzeczonym, że to już nie to co było kiedyś. Po co masz iść do ołtarza z kimś, tylko po to, żeby zaspokoić własne sumienie, a no i żeby mama się nie wściekała i ludzie nie gadali? Ludzie zawsze będą gadać, cokolwiek byś nie zrobiła. Powodzenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | ||||||
Konto usunięte
|
2013-04-24, 14:39
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie potrafisz decydować o sobie, nie wiesz czego chcesz, non stop ciągniesz na tyle frontów na ile się da, przez co nie potrafisz ufać - niby czemu miałabyś? Parę dni czy tygodni po swoich zaręczynach zgodziłaś się "OCZYWIŚCIE" na spotkania z lecącym na Ciebie gościem, okłamujesz wszystkich dookoła, nie liczysz się z nikim, a teraz nagle masz z tym problem? Albo jesteś emocjonalnym planktonem, albo odrażająca. W tym pierwszym przypadku daruj sobie jakiekolwiek związki i naucz się żyć sama ze sobą, bez zadowalania wszystkich chłopów, jacy się trafią i mamusi, w drugim kopnij się w d. i przestań pytać ludzi o zdanie, bo nikt Ci nie doradzi, jako że nikt przy zdrowych zmysłach by się w coś takiego nie pakował. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Studenty, Pani, studenty, elita ![]() ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Oby ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
Autorce to chyba tylko stary, dobry, średniowieczny sposób pomoże - żelazne majty zapinane na kłódkę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
tarkowska przypomniał mi się cytat z filmu " jak one się na te studia dostają jak one tak ciężko myślą"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Konto usunięte
|
---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Konto usunięte
|
tarkowska dokładnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty naprawdę jesteś na poziomie emocjonalnym przedszkolaka. Bez ślubu mamunia nie da na studia ? No to nie da. To zakasać kiece , ale tym razem w celu nie rozkraczania się przed każdym miłym, tylko polecenia do pracy. Zarobisz sobie sama na studia, najwyżej zaczniesz je trochę później, teraz żaden dramat. Albo możesz faktycznie siedzieć w domu z mamcią i hodować te "wogule". Ponoć smaczny drób domowy. :/
![]() |
![]() |
#25 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ewentualnie wyjdź za jednego żeby zadowolić mamusię a potem niech Ci się te wszystkie chłopy zrzucą na wielką chatę w której z nimi zamieszkasz. Może to niekonwencjonalne, ale jak się zdecydujecie na dziecko, to będziesz mieć lepiej niż wszystkie kobiety dookoła - kilku ojców do pomocy, kilka babć do opieki nad wnukiem w sztafecie... żyć nie umierać! ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Eee tam, ta opowieść tchnie prawdą. Zwłaszcza, że chłopy jej się mylą. Ale podoba mi się to oczekiwanie, że chłopcy powinni oczekiwać na nią dziewiczo, a ona się będzie po kolei zakochiwać i "oczywiście" umawiać z kolejnymi. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Idealna panna młoda ,taka "obrotna".
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Rozwalił mnie ten wątek
![]() Wolałabym wierzyć, że to troll. Jeśli to nie troll, to autorce polecam dorosnąć i wyhodować sobie jakieś własne zdanie, bo wygląda na to, że leci tam, gdzie jej wiatr powieje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Konto usunięte
|
Obrotna = obracana?
![]() Jeśli Autorka nie jest trollem to jest niewątpliwie dnem moralnym z zadziwiająco wąskimi horyzontami, w których mieszczą się jedynie JEJ studia, JEJ użeranie się z matką i JEJ czubek nosa. A z racji, że w JEJ świecie wszyscy są "mili" i z tego bycia "miłymi" skaczą po cudzych łóżkach to cóż...nie ma innej opcji niż założyć sobie komunę "miłych" ludzi i zabawiać się na zmianę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:10.