|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Grube nogi i chude ręce u dziewczyny
WItam,
Zacznę może od tego jaki jest problem, mianowicie dziewczyna narzeka na grube nogi (sporo celulitu) przy czym brzuch ma ładni płaski rączki chude, biodra 85 "pod piersiami" 70 łydka w najgrubszym miejscu 37 udo w najgrubszym miejscu 55 ręka aż 25 xD wzrost 170 waga 54kg Jest plan żeby zapisać się na siłownie i spalić to ale osobiście uważam że po prostu ma chyba taka budowę nie znam się na tyle, czego się obawiam albo raczej ona że jak zacznie ćwiczyć nogi pozostaną duże ale umieśnione a u góry schudnie jeszcze bardziej. Jakieś pomysły? (sam wpadłem na taki żeby najpierw rozbudować troche górę a potem zająć sie spaleniem dołu ale too bardzo dużo czasu) jakieś sugestie propozycje co robić? Z góry dziękuje za porady |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Grube nogi i chude ręce u dziewczyny
Cytat:
Macie oboje wyprane mózgi, jeśli widzicie u niej jakieś grube nogi. + ona jest źle odżywiona, prawdopodonbie prezentuje dramatyczne skinny fat skoro przy tak niskiej wadze ma cellulit, wiec siłownia + bardziej odżywcza dieta na lekkim plusie kalorycznym oraz plan treningowy wyrównujący dysproporcje sylwetki (wzmocnić górę jeśli jest zbyt drobna do dołu) jak najbardziej wskazane , żeby to ogarnąć. BTW- tak, na pewno się laska umięśni jak Pudzian. Od razu, już w drodze na siłownie, bez nawet przekroczenia jej progu ![]() ![]()
Cava Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety. Liz Williams Edytowane przez cava Czas edycji: 2016-04-07 o 12:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Nie wyprane mózgi tylko tak jest u góry chuda ze kilo w dół i wszystkie kości policzę o ile już się nie da, (mi to nie przeszkadza ale jak to mówi sukienki nie ubierze xD) ma spory celulit na nogach, tak jak się mówi "pójdzie w dupę" to u niej można powiedziec wszystko w nogi
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Nic tylko odpowiedni trening na uda/ nogi/ cellulit. Do niedawna też miałam podobny problem - cała chuda ale uda masywne z cellulitem. Ćwiczyłam program Skalpel z ECh to pomogło. Pozbyłam się cellulitu, uda zeszczuplały i się ujędrniły. 55 cm w udzie do 50 cm i już całkiem inaczej to wygląda
![]() I to wszystko w zaledwie 2 miesiące. Jednak dorobiłam się kontuzji od tych ćwiczeń więc nie do końca mogę komuś z czystym sumieniem polecić. Polecałabym najpierw konsultację z lekarzem albo kimś innym kompetentnym. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
.
|
55cm w udzie to dużo?
![]() w zasadzie cava już wszystko napisała. cellulit to też kwestia tego, co się je.
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Nie prościej byłoby wstawić zdjęcie tych ud zamiast dywagować czy są chude czy grube?
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Łączę się w bólu, bo mam podobną budowę - niezależnie od wagi, udo pozostaje najsolidniejszą częścią ciała. ;-/
Rozwiązania są dwa: kochać, dziewczynę taką jaka jest i nic nie zmieniać (polecam!), albo kochać taką jaka jest i zaproponować któryś z poniższych sportów: pływanie kraulem, długodystansowe biegi, joga. Wbrew pozorom przybranie masy mięśniowej nie będzie tragedią, tylko korzyścią - mięsień zawsze wygląda lepiej niż flaczek/tłuszcz, no i tkanka mięśniowa pomaga w spalaniu kalorii. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:22.