Grube nogi i chude ręce u dziewczyny - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-04-07, 12:29   #1
Izusek89
Przyczajenie

Grube nogi i chude ręce u dziewczyny

WItam,

Zacznę może od tego jaki jest problem, mianowicie dziewczyna narzeka na grube nogi (sporo celulitu) przy czym brzuch ma ładni płaski rączki chude,

biodra 85
"pod piersiami" 70
łydka w najgrubszym miejscu 37
udo w najgrubszym miejscu 55
ręka aż 25 xD
wzrost 170
waga 54kg

Jest plan żeby zapisać się na siłownie i spalić to ale osobiście uważam że po prostu ma chyba taka budowę nie znam się na tyle, czego się obawiam albo raczej ona że jak zacznie ćwiczyć nogi pozostaną duże ale umieśnione a u góry schudnie jeszcze bardziej. Jakieś pomysły? (sam wpadłem na taki żeby najpierw rozbudować troche górę a potem zająć sie spaleniem dołu ale too bardzo dużo czasu) jakieś sugestie propozycje co robić?

Z góry dziękuje za porady
Izusek89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-07, 12:47   #2
cava
Zakorzenienie

Dot.: Grube nogi i chude ręce u dziewczyny

Cytat:
Napisane przez Izusek89 Pokaż wiadomość
WItam,

Zacznę może od tego jaki jest problem, mianowicie dziewczyna narzeka na grube nogi (sporo celulitu) przy czym brzuch ma ładni płaski rączki chude,

biodra 85
"pod piersiami" 70
łydka w najgrubszym miejscu 37
udo w najgrubszym miejscu 55
ręka aż 25 xD
wzrost 170
waga 54kg

Jest plan żeby zapisać się na siłownie i spalić to ale osobiście uważam że po prostu ma chyba taka budowę nie znam się na tyle, czego się obawiam albo raczej ona że jak zacznie ćwiczyć nogi pozostaną duże ale umieśnione a u góry schudnie jeszcze bardziej. Jakieś pomysły? (sam wpadłem na taki żeby najpierw rozbudować troche górę a potem zająć sie spaleniem dołu ale too bardzo dużo czasu) jakieś sugestie propozycje co robić?

Z góry dziękuje za porady
Przy tak niskiej wadze, na skraju niedowagi, nie da się mieć nic grubego.
Macie oboje wyprane mózgi, jeśli widzicie u niej jakieś grube nogi.
+ ona jest źle odżywiona, prawdopodonbie prezentuje dramatyczne skinny fat skoro przy tak niskiej wadze ma cellulit, wiec siłownia + bardziej odżywcza dieta na lekkim plusie kalorycznym oraz plan treningowy wyrównujący dysproporcje sylwetki (wzmocnić górę jeśli jest zbyt drobna do dołu) jak najbardziej wskazane , żeby to ogarnąć.

BTW- tak, na pewno się laska umięśni jak Pudzian. Od razu, już w drodze na siłownie, bez nawet przekroczenia jej progu Bój się bardziej.

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams

Edytowane przez cava
Czas edycji: 2016-04-07 o 12:48
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-07, 13:12   #3
Izusek89
Przyczajenie

Nie wyprane mózgi tylko tak jest u góry chuda ze kilo w dół i wszystkie kości policzę o ile już się nie da, (mi to nie przeszkadza ale jak to mówi sukienki nie ubierze xD) ma spory celulit na nogach, tak jak się mówi "pójdzie w dupę" to u niej można powiedziec wszystko w nogi
Izusek89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-10, 14:00   #4
AngelOfDestiny
Raczkowanie

Nic tylko odpowiedni trening na uda/ nogi/ cellulit. Do niedawna też miałam podobny problem - cała chuda ale uda masywne z cellulitem. Ćwiczyłam program Skalpel z ECh to pomogło. Pozbyłam się cellulitu, uda zeszczuplały i się ujędrniły. 55 cm w udzie do 50 cm i już całkiem inaczej to wygląda
I to wszystko w zaledwie 2 miesiące.
Jednak dorobiłam się kontuzji od tych ćwiczeń więc nie do końca mogę komuś z czystym sumieniem polecić. Polecałabym najpierw konsultację z lekarzem albo kimś innym kompetentnym.
AngelOfDestiny jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-10, 15:20   #5
skazana_na_bluesa
.

55cm w udzie to dużo?
w zasadzie cava już wszystko napisała. cellulit to też kwestia tego, co się je.

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-10, 18:28   #6
AngelOfDestiny
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez skazana_na_bluesa Pokaż wiadomość
55cm w udzie to dużo?
w zasadzie cava już wszystko napisała. cellulit to też kwestia tego, co się je.
To niekoniecznie dużo Zależy jaką ktoś ma budowę. W moim przypadku moja figura prezentuje się o wiele lepiej z tymi 50 cm...
AngelOfDestiny jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-11, 08:50   #7
Malinkna1986
Wtajemniczenie

Nie prościej byłoby wstawić zdjęcie tych ud zamiast dywagować czy są chude czy grube?
Malinkna1986 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-15, 16:33   #8
Shiraishi
Raczkowanie

Łączę się w bólu, bo mam podobną budowę - niezależnie od wagi, udo pozostaje najsolidniejszą częścią ciała. ;-/
Rozwiązania są dwa: kochać, dziewczynę taką jaka jest i nic nie zmieniać (polecam!), albo kochać taką jaka jest i zaproponować któryś z poniższych sportów: pływanie kraulem, długodystansowe biegi, joga.
Wbrew pozorom przybranie masy mięśniowej nie będzie tragedią, tylko korzyścią - mięsień zawsze wygląda lepiej niż flaczek/tłuszcz, no i tkanka mięśniowa pomaga w spalaniu kalorii.
Shiraishi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości