|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Czy to wystarczający powód do zerwania?
Witam wszystkich,
Zerwałam dzisiaj z chłopakiem, lecz nie wiem czy był to wystarczający powód i potrzebuje obiektywnych opinii. Mamy z chłopakiem 22 ja, 25 on i jest to nasza pierwsza miłość. Mianowicie chodzi o kłamstwa i oszustwa, lecz nie jedno potężne, typu zdrada czy ukrywanie żony, ale wiele kłamstw błahych, mniej błahych, poważniejszych. Od jakiegoś czasu miałam co do niego podejrzenia, wiedziałam, że miał coś do ukrycia. Dodam jeszcze że wcześniej zdarzały się kłamstwa z jego strony więc zapaliło mi to czerwoną lapmkę nad głową, i mimo tego, że od dawna mam dostęp do jego fb, dopiero dzisiaj zdecydowałam się przejrzeć wiadomości. Wstępnie miała to być tylko rozmowa która wzbudziła moje podejrzenia, ale okazało się, że było ich więcej. Im dalej w las, tym więcej rzeczy dowiadywałam się o moim facecie. W ogóle, dzisiaj to poznałam całkiem nowego człowieka. Kłamstw było tak dużo, że musiałam spisać je w notatniku (LOL), żeby wszystkie pamiętać i wyjaśnić je z moim facetem. W naszym związku było już jedno rozstanie na ok 3 miesiące, i przerwa od związku (za dużo kłótni, przerwa pomogła) na 1 miesiąc. W trakcie tego rozstania i przerwy pisał z wieloma dziewczynami, proponując im wyjście, ale ostatecznie z żadną się nie spotkał. O tym, że z dwoma pisał dowiedziałam się już wcześniej i do nich się przyznał. Pytałam czy było ich więcej, "nie, nie było". Pytałam kilkakrotnie. Spytałam o to również przez sms w momencie, gdy właśnie te konwersacje czytałam. Odpowiedź bez zmian. I kłamstwo. Inne kłamstwa to rzeczy tego typu, że nie zdał sesji, potem że nie zdał jakiegoś przedmiotu. To, że wchodził na profil jednej dziewczyny kilka, kilkanaście razy i innych dziewczyn(oglądał zdjęcia), to że aplikował na 2 różne kierunki studiów. Spotkanie z naszą wspólną znajomą bez mojej wiedzy, wiadomość do naszej wspólnej znajomej, żeby nie wstawiała "tych" zdjęć na fb na których on tańczy i bawi się z jakimiś laskami. Była to impreza, na którą wolał iść sam i zrobił mi tym dużą przykrość, siedziałam w domu sama. Inne których nie chcę tu wymieniać. To wszystko na przestrzeni około roku, półtora dowiedziałam się dzisiaj rano. Dodam jeszcze, że nigdy go nie okłamałam, dla mnie szczerość jest priorytetem. Wiedział, czy z kimś tańczę na zabawie, z kim się spotykam, o czym pisze z mężczyznami, itp. Kłamstwa te jako tako mogę wybaczyć, ale wiem, że zaufać mu kiedykolwiek będę miała ciężko. Jest to po prostu związek oparty na kłamstwach. A mój były facet nie jest prawdomówny i podejrzewam, że nigdy nie będzie. Bardzo mocno to przyjął, gdy mu wygarnęłam wszystko, nie zaprzeczył niczego. Mocno kocha, bardzo żałuje, i tak będzie starał się do mnie wrócić i zbudować zaufanie na nowo, już nigdy nie okłamie. Kocham go i nie chce się rozstawać, byliśmy razem szczęśliwi, ale umysł mi podpowiada, że już nie stworzymy zdrowej i prawdziwej relacji, która przetrwa do końca. Za dużo niedomówień, ponownych kłamstw i kłamstewek. Czy to według Was wystarczający powód, czy to ja dramatyzuje? Tu nie chodzi o to że pisał, tylko że się do tego nie przyznał... KILKA RAZY. Dopiero wtedy, kiedy sprawdziłam fb i zerwałam, przyznał się. Z jednej strony chciałam się wygadać, z drugiej prosić o obiektywną odpowiedź na pytanie w temacie. Dziękuje za przeczytanie moich rzaluf i ewentualne odpowiedzi |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Czy to wystarczający powód do zerwania?
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie wystarczający, bo nienawidzę mitomanii, półprawd, ukrywania jednych informacji i przeinaczania drugich. Przerażają mnie tacy ludzie i nawet nie chcę mieć takich znajomych, a co dopiero partnera. Jeżeli też cenisz sobie szczerość i brak niedomówień w związku (a piszesz, że tak), to pogoń w cholerę.
![]() |
#4 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Wystarczający. Takiemu chłopakowi nie da się uwierzyć w cokolwiek, co by powiedział, bez zastanawiania się czy znowu nie kręci? Czy znowu czegoś przede mną nie ukrywa?
Ja nie wyobrażam sobie być w związku z osobą, przy której codziennie miałabym tego typu wątpliwości. Gratuluję dobrej decyzji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
każdy kij ma dwa końce
pan kłamie na potęge o wszystkie i dobrze myślisz, że się to nie zmieni a z Ciebie bluszcz - czepianie się na zasadzie "wyszedł z koleżanką i mi nie powiedział", "nie byliśmy razem a jak non stop wypytuje z iloma dziewczynami próbował się umówić" itd też nie jest ani zdrowe ani normalne - poniekąd zakładam, że jest to jakieś tło tłumaczące część kłamstw (ale oczywiście ich nie usprawiedliwia) daj sobie spokój bo do siebie nie pasujecie i przyszłości ta relacja nie ma, znajdź normalnego faceta i go nie osaczaj nauczona doświadczeniem i przykrymi sytuacjami z byłym
![]() |
![]() |
#7 |
.
|
serio po tym wszystkim potrzebujesz potwierdzenia, że koleś jest beznadziejny?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Tak, to wystarczajacy powod.
I nie tylko te klamstwa sa powodem.Powinniscie zerwac ze soba, bo nie ma miedzy Wami zaufania, z dwoch stron zreszta.Ty mu nie ufasz przez te klamstwa, on Ci tez nie ufa, bo wolal ukryc prawde, tym bardziej, ze te klamstwa az takie grozne nie byly.Co mu szkodzilo powiedziec osobie, ktora kocha, powiedziec, ze aplikowal na dwa kierunki studiow ? Albo powiedziec, ze nie zdal sesji ? Przeciez na pewno bys go pocieszyla, powiedziala, zeby sie nie martwil, za drugim razem na pewno zda....Przeciez razem sie jest na dobre i na zle, powinno sie dzielic radosciami i porazkami tez. U Was tego nie bylo. A tak na marginesie, wydaje mi sie, ze on Cie nie kocha.Co to za milosc, kiedy on idzie na impreze, a Ty sama siedzisz w domu ? Jak sie kogos kocha, to sie chce byc z ta osoba, oczywiscie w miare mozliwosci. A te haslo na facebooka to masz od niego, czy sama sobie zalatwilas ? Mi sie wydaje, ze jednak obydwoje jestescie winni, ze Wam nie wyszlo.Ciekawe, co on by tu napisal o Waszym zwiazku ? Edytowane przez atimaF Czas edycji: 2016-04-14 o 10:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Gratuluję zerwania
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
eyo, nie jestem bluszczem. Ta przerwa od związku była już trochę dawno i nie myślałam czy pisze z jakimiś dziewczynami, a nawet jeśli to miał prawo, nie będę na smyczy trzymać jak chorobliwie zazdrosna laska. Niedawno dowiedziałam się, że z kimś pisał i tylko zapytałam czy to prawda. Kręcił, mówił półprawdę, miotał się, a na koniec usunął konwersacje. Dlatego byłam podejrzliwa, bo na jaw wychodziły też inne rzeczy. Sama ciągle dziwie się sobie, że przejrzałam mu wiadomości. Mam zasady i uważam, że takich rzeczy się nie robi. Ale staram się usprawiedliwiać tym, że miałam uzasadnione obawy (były również inne poza opisaną wyżej, ale wole ich tu nie wymieniać) oraz ostatecznie dowiedziałam się że byłam po prostu okłamywana...
atimaF, ta sytuacja że poszedł sam na imprezę była dosyć dawno, wtedy byliśmy jeszcze że tak powiem "niedojrzali w związku". I tak jak wcześniej pisałam, to nasza pierwsza miłość i jeszcze gówniarskie zachowanie ![]() Nie znam jego hasła do fb. On nie wylogowuje się z fb na swoim komputerze, a do tego komputera miałam dostęp. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z takim człowiekiem nie da się żyć. Autorko, na pewno jesteś w stanie sobie wyobrazić kilka sytuacji, przy których kłamstwo mogłoby nieść ogromne konsekwencje, choćby zatajenie kredytów itd. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Dziękuje za te słowa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Bardzo dobrze zrobiłaś, że pogoniłaś delikwenta
![]() ![]()
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
"Kłamstw było tak dużo, że musiałam spisać je w notatniku (LOL), żeby wszystkie pamiętać i wyjaśnić je z moim facetem."
Powinnaś chyba zmienić swoje myślenie, bo po tym zdaniu które przytoczyłam zbędne jest jakiekolwiek rozważanie innych argumentów. Jeśli chcesz się z kimś takim babrać przez życie na własne życzenie.... to musisz chyba książkę zacząć pisać, najlepiej w tomach. Więc odpowiedź na pytanie z tytułu wątki brzmi: Oczywiście. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Dobrze zrobiłaś i nie łam się. Za jakiś czas tylko sobie pogratulujesz.
Co to byłby za związek, w którym nie ma zaufania i ciągle istnieje obawa, że facet może znowu coś ukrywa? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:05.